Santiago Gimenez

Alamy

Nieuws

Giménez onderwerp van gesprek in Mexico

Stan

Maandag maakte bondscoach Gerardo Martino bekend dat Santiago Giménez geen deel uitmaakt van de Mexicaanse WK-selectie. Dat betekent dat hij zo goed als zeker (zie einde van het artikel) niet zal afreizen naar Qatar. Naast dat het voor de spits zelf een teleurstelling zal zijn, zorgt het ontbreken van de Feyenoorder ook in zijn thuisland voor gefronste wenkbrauwen. Vooral omdat ook zijn vader een telefoontje ontving over het ontbreken van zijn zoon.

Martino verantwoorde zijn controversiële keuze door de schuld bij Feyenoord neer te leggen. Ook de Argentijnse trainer heeft gezien dat Giménez doelpunten kan maken, maar is desondanks van mening dat hij te weinig minuten heeft gemaakt in de ploeg van Slot. In Mexico wordt echter sterk getwijfeld aan dit argument en daarbij wordt vooral gekeken naar de aanvallers die wel tot het keurkorps behoren.

Een van die aanvallers is Rogelio Funes Mori, die uitkomt voor Monterrey. De spits kampt met blessures en maakt volgens de kenners weinig indruk in de nationale ploeg. Nog opmerkelijker is de uitverkiezing van Wolverhampton spits Rául Jiménez, die vanwege een blessure sinds augustus niet meer in actie kwam voor zijn club en zelfs nog een twijfelgeval is voor de eindronde.

Ook bij ESPN Deportes, de Latijns-Amerikaanse sporttak van ESPN, is het thuislaten van Giménez onderwerp van gesprek. Daar wordt gesteld dat het zeker niet fair is om de spits, die deze zomer vertrok bij het Mexicaanse Cruz Azul, niet mee te nemen. Injustica noemen ze het, dat de topscorer van de Europa League die nota bene zondag nog in de basis stond bij Feyenoord niet van de partij zal zijn. De sportzender beweert zelfs dat naast Santiago ook zijn vader en ex-international Christian Giménez, gebeld is over de afwezigheid van zijn zoon. Dat voor de Feyenoord-spits twee telefoontjes nodig waren, toont volgens de Mexicaanse criticasters aan hoe omstreden de beslissing van Martino is.

Toch lijkt er nog hoop voor Giménez. Woensdag staat voor Mexico namelijk het oefenduel met Zweden op het programma. Dan moet blijken of de eerdergenoemde Jiménez daadwerkelijk fit genoeg is voor het eindtoernooi. Is hij niet in staat een rol te kunnen spelen in Qatar, dan laat de FIFA het toe om tot 24-uur voor de eerste wedstrijd een vervanger op te roepen. Mogelijk krijgt Santi via deze weg dan alsnog een kans om te schitteren op het WK.

Delen

Reacties

Off topic maar @ftm

Slot ziet graag een buitenspeler komen die een wedstrijd kan openbreken, nu is Nelson een goede bekende met een aflopend contact. Is dit een optie voor de winterse transferperiode? Alireza mag weg neem ik aan? Verder zou ik bij het aantrekken van Nelson een uitleenbeurt van Walemark ook niet gek vinden.
Je kan spelers ook anders neerzetten dat zou ook erg veel doen. Links op links en rechts op rechts....

Maar dat is niet van deze tijd he... We spelen sinds Arjan Robben met een links op rechts en een rechts op links is namelijk totaal niet voorspelbaar en niet te verdedigen.

Kijk effe hoe Gakpo uit de wedstrijd werd gespeeld door AZ gewoon aan de binnenkant verdedigen komt goed hij moet naar zijn rechterbeen anders geen voorzet.

We hebben 2 snelle mannen die op de flanken kunnen spelen en tot achterlijn kunnen gaan de bal voorgeven op Santi en hij zal doelpunten maken.

Maar ja dan moet er wel iets in het systeem gaan veranderen
Op de kwaliteiten die je noemt zijn achtereenvolgens Jahanbakhsh, Wålemark, Dilrosun, Idrissi en Paixão gehaald. Nu Szymanski toch wel definitief de meest aanvallende middenvelder is geworden (en terecht), ligt het meer voor de hand om uit deze 5 een koppel te kiezen dat de voorkeur krijgt. Wat mij betreft één van de drie rechtspoten en één van de twee linkspoten, dan kun je die altijd nog van kant laten switchen als de wedstrijd daarom vraagt.
Als er een club voor Jahanbakhsh komt en hij zou daar zelf voor voelen, dan moet je hem zeker niet tegen houden dat levert iig salarisruimte op. Maar alle transfergelden (huur- of afkoopsom) zou ik reserveren voor de 'nieuwe' controlerende middenvelder en niet besteden aan posities waar over de geschiktheid van de huidige opties nog (lang) geen definitief oordeel valt te vellen.
En terecht jimenez lang geblesseerd geweest en funes mori raakt geen knikker voor de nationale ploeg en de andere 2 aanvallers komen maar uit de mexicaanse competitie🤣🤣
Funes mori ook uit Mexicaanse competitie vriend
Die Dodos1990 heeft nog nooit iets zinnigs gepost.