fifa-world-cup-worldcup-wk-wk2022-wereldkampioenschap-wc-logo

FIFA World Cup Qatar 2022 logo ©

Analyse

FIFA World Cup potentials: Deze spelers uit poule A zijn interessant voor Feyenoord

FeyenoordTM

De winterstop is aangebroken. Er gaan veel spelers richting het wereldkampioenschap in Qatar, wat volgende week begint. Diverse spelers van Feyenoord krijgen de kans om zich te laten gelden op het hoofdtoernooi, waaronder Justin Bijlow en Sebastian Szymański.

1908.nl volgt het toernooi op de voet. Wij willen het toernooi nog net wat interessanter maken om bepaalde spelers -geheel uit eigen kennis en data- voor jullie uit te lichten. Er lopen vrij veel interessante spelers rond op het eindtoernooi. spelers die wellicht ooit neer kunnen strijken bij Feyenoord. Disclaimer: Het wil dus niet zeggen dat Feyenoord deze spelers daadwerkelijk volgt, maar wij willen deze jongens graag aanstippen alszijnde 'interessant'.

Wij maken per poule een verslag over deze spelers. Waarom zouden zij goed bij onze club kunnen passen? Wat kunnen ze toevoegen aan Feyenoord? Je leest het in deze serie, waarvan wij per dag in aanloop naar het toernooi één poule (A tot en met H) voor jullie uitlichten.

We trappen af met poule A, die vertegenwoordigd wordt door de volgende landen:

  • Nederland [FIFA ranglijst: 8e]
  • Senegal [FIFA ranglijst: 18e]
  • Qatar [FIFA ranglijst: 50e]
  • Ecuador [FIFA ranglijst: 44e]

We beginnen met Formose Mendy: Een 21 jarige speler van Amiens SC die uitkomt voor Senegal. De rechter centrale verdediger is een hele interessante optie voor Feyenoord. Mendy kan ook ook uit de voeten kan als rechtsback. Hij maakt al twee seizoenen indruk in de Ligue 2 van Frankrijk. Mendy begon zijn carrière bij Club Brugge en speelt sinds 2021 in de basis van Amiens. In de Ligue 2 begint hij zeker op te vallen. Door dat hij consistent is in zijn veldspel, maar ook omdat hij veel van zijn duels wint in de lucht (73% winstpercentage) alsmede grondduels (66% winstpercentage). Zijn duels, zijn kracht en zijn rust op het veld kunnen Mendy een goede vervanger maken van Gernot Trauner, die ongeveer een soortgelijke speelstijl heeft. In de Senegalese selectie heeft hij wel te maken met veel concurrentie op zijn positie. Het is dus nog maar afwachten of bondscoach Aliou Cisse hem zijn speelminuten gaat geven.

Ecuador neemt ook veel interessante namen mee naar het WK, zowel ervaren spelers als nieuw talent. Voorheen (in 2020) werd Moises Caicedo gevolgd door Feyenoord. De middenvelder streek in de zomer van 2021 voor €5.000.000 neer bij het Engelse Brighton & Hove Albion. Een andere speler om in de gaten te houden is een rechter centrale verdediger Jackson Porozo, eveneens in 2020 gevolgd door Feyenoord. De 22 jarige Ecuadoriaan speelt op dit moment bij Troyes in de Ligue 1, nadat hij in de voorgaande seizoenen furore maakte bij het Portugese Boavista, de huidige club van huurling Róbert Boženík. Porozo staat bij Troyes wekelijks in de basis als de meest rechter centrale verdediger, meestal in een vijfmans verdediging. Zijn kwaliteiten liggen in de duels waarvan hij er veel wint: 69%. In de opbouw heeft hij ook goede kwaliteiten, vooral in de korte passing: 86% accuratie. Porozo is goed in het het positioneren, waarmee hij vrijwel constant aanspeelbaar is voor zijn teamgenoten. Voor Feyenoord is deze speler interessant omdat hij de rust en de snelheid heeft in de achterste linie - ook wanneer hij onder grote druk wordt gezet. Porozo is niet bang om zijn duels aan te gaan.

Zelfs bij gastland Qatar speelt er een interessante speler: Akram Afif. De 25-jarige linksbuiten die uitkomt voor Al-Sadd in de Stars League van Qatar valt op in de competitie: In de 77 wedstrijden die hij in totaal speelde, scoorde hij 62 maal en leverde hij 53 assists. Deze statistieken geven waarschijnlijk ook het niveau van de plaatselijke competitie weer: Er spelen nagenoeg alleen maar spelers met de Qatarese nationaliteit in de Stars League.

Maandag volgt op 1908.nl deel twee van de serie 'FIFA World Cup potentials'!

Delen

Reacties

Iemand uit de stars league in Quatar als interessant voor Feijenoord neerpennen. Dan ben je echt vh padje.

En Mendy gaat op termijn hoogstwaarschijnlijk naar Engeland. 2 of 3 clubs hebben reeds geïnformeerd.
De nummer 6 bij Feyenoord is al aanwezig. Let eens goed op Mats Wieffer , speelt direct en immer naar voren. Brengt versnelling in het spel waardoor de voorhoede meer gelegenheid krijgt de acties te maken. Er loopt op dit moment een zeer jonge speler bij Vitesse ene Million Manhoef, Oh ja hij scoorde laatst 2 x in de Arena. Scouting opgelet die jongen heeft het helemaal en de snelheid van Pummy Bergholtz. Wat wil je nog meer. Op dit moment vind ik Geertruida niet best , dekt zijn buitenspeler op een afstand van een meter of tien, Dit kan gewoon niet, Geef mij maar Pedersen die Trauner met snelheid kan ondesteunen.
Dat Geertruida een meter of tien vande buitenspeler speelt lijkt me een tactische keuze van Slot. Daar kan je dan Geertruida niet op afrekenen. Zonder defensieve middenvelder moet Geertruida naar binnen spelen en veel steun aan het middenveld geven. Hierdoor staat hij verder van de buitenspeler en komt hij ook maar zelden over de flank op.
Caicedo is het grootste talent van de Premier League (en ook van de wereld, vind ik), die boot hebben we echt gemist. En als je ziet hoe Afif het in België en Spanje deed, dan wordt het al snel duidelijk dat z'n Stars League statistieken dus niks voorstellen. Zal ook wel veel te veel verdienen inmiddels. Porozo is echt goed maar hij is onderdeel van die aparte City Group structuur dus die zal wel een transfer maken binnen die groep, net zoals dat ook vaak gebeurt bij Red Bull.

Mendy is top en ik vind zelf ook dat Fabian Rieder van Zwitserland top was geweest voor Feyenoord. Vorige zomer was ie nog te betalen, nu al niet meer. Misschien Jashari dan, of Levitt van Wales :D
2 van de 3 targets een RCV. Is dat puur toeval of is er een kans dat onze Traunert weg gaat?
Wij schrijven gewoon interessante targets op, het maakt niet uit of dat uiteindelijk keepers of spitsen zijn
Dan kan je beter plaatsen dat Paultje al heerlijk heeft gedineerd met te Kloese, als zijnde kandaat nummer 1 als technische man. Jammer dat Kraaij jr niet doorvroeg tijdens het interviewtje met te Kloese.
Had hierin eigenlijk dezelfde vraag, maar goed zat ook even te denken of dat te maken heeft met een vertrekkende speler.

Ben overigens nog steeds nieuwsgierig naar de naam van de donkere speler had al begrepen dat hij mogelijk niet uit de Franse competitie komt. Blijft voor mij een naam over eigenlijk die ook financieel een target kan zijn. Elisha Owusu, staat die op de lijstjes voor versterking van het middenveld??

Mannsverk kennen we dat die gevolgd wordt net als Perrone en Zerrouki, Raskin en Krecj

Zit ik een beetje in de buurt met Owusu??