georgino-wijnaldum

VK Sportphoto

Nieuws

Wijnaldum: "Carrière afsluiten bij Feyenoord"

Van de redactie

Georginio Wijnaldum wil zijn carrière graag afsluiten bij Feyenoord. Dat zegt de aanvallende middenvelder kort bij Mirror Talk van ESPN.

Op de vraag van presentator Kenneth Perez of hij zijn voetballoopbaan wil afsluiten bij Feyenoord of PSV, antwoord Wijnaldum volmondig: "Feyenoord. Feyenoord is gewoon mijn club." Wijnaldum kent zowel een verleden bij Feyenoord als PSV. Bij Feyenoord doorliep hij de jeugdopleiding en maakte hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Kuip.

Wijnaldum vertelt verder dat het mogelijk was geweest dat hij in de jeugdopleiding van Ajax had gespeeld. Hij groeide op bij zijn oma en ging niet mee met zijn moeder naar Amsterdam. Daarnaast speelde Wijnaldum ook in de jeugdopleiding van Sparta. "Sparta had een samenwerking met Ajax. Ik kon naar Feyenoord en Ajax. Sparta had vanwege de samenwerking liever dat ik naar Ajax ging, alleen ik ben van kleins af aan Feyenoord supporter geweest. Dus de keuze was heel makkelijk."

Wijnaldum heeft ook lovende woorden voor Pierre van Hooijdonk, die de destijds 16-jarige speler bij de hand nam. "Ik heb een hele goede band met hem gehad. Hij was er ook echt om mij te helpen. Gaf me tips. De media schreef dat Van Hooijdonk niet met jonge gasten om kon gaan. Maar bij mij was het helemaal anders. Hij kwam naar mij toe en hielp mij."

Delen

Reacties

Zou hij, met zijn ervaring ook controlerend kunnen spelen? Dan mag hij wat mij betreft in de winterstop al wel komen. Echt zo'n 'prima gozert'.
Hoop hier al een paar jaar op😱 gini 🤯
Heeft t overigens niet alleen in dit gesprek genoemd, ook buiten de cameras om😄
Ik denk dat Wijnaldum niet meer hoeft te kiezen voor het geld na 6 seizoenen PL en 2 jaar PSG. Dus kan hij zijn hart volgen en laten we hopen dat hij deze winter of misschien komend seizoen weer in de Kuip te bewonderen zal zijn. Ik vind ook dat Feyenoord voor hem 'n uitzondering moet maken in het salarishuis, tussen de € 2-3 milj/j? Met zijn kwaliteiten kan hij natuurlijk ook op "6" spelen en zou misschien wel het verschil kunnen maken voor 'n succesvolle 2e seizoenshelft! ;-)
Iemand met zijn kwaliteiten en ervaring op het hoogste niveau, kunnen we altijd gebruiken. Volgens mij, denkt hij de laatste tijd veel aan Rotterdam, en wil hij naar huis ;-)
Geen woorden, maar daden.

In dit geval is het een kwestie van flink wat salaris inleveren.

Eens zien of het willen er dan nog toe doet.
Volgend jaar, anders kan je beter naar Sparta gaan. We zijn kampioenskandidaat geen afbouwcentrum.
Van de zomer nog een 1 jarig contract, ff deal maken met psg dat ie tv weg kan, is net 32, dus kan nog wel 2 jaar vlammen op het middenveld.
Transfervrij is niet genoeg. Hij vangt bij PSG 11 miljoen per jaar. Iets inleveren ok, maar je denkt toch niet dat hij 10 miljoen laat lopen in 1 jaar? PSG moet hem dus verhuren en een groot deel van het salaris blijven betalen. Als Wijnaldum duidelijk stelt dat hij alleen naar Feyenoord wil en anders bij PSG blijft zal PSG waarschijnlijk wel bereid zijn 6 à 8 miljoen te blijven betalen.
Het zal niet mogelijk zijn, maar dit zou voor deze winterstop wel een stunt zijn, als je richting eind van het seizoen nog in de titelrace zit, en dan zo’n ervaren kracht erbij hebben…
Jaaaa doen!!!!!!!! Dit kunnen wij gebruiken
Timber leren hoe je een box to box moet zijn
Ik begin die reacties over spelfouten wel een beetje beu te worden. @FTM probeert ons telkens te voorzien van de nieuwste ins en outs van onze club waar we hem zeer dankbaar voor moeten zijn, dus een beetje coulant zijn om een paar spelfouten mogen we best wel zijn… Keep up the hoor work FTM!!!
Zou mooi zijn als hij nog terugkomt, maar staat nog wel onder contract en voor oudere speler gaat Feyenoord geen afkoopsom meer betalen.