bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

"Ik was superblij en trots dat ik erbij zat. En opgelucht.''

Van de redactie

Justin Bijlow behoort tot de selectie van het Nederlands elftal dat in Qatar een gooi gaat doen naar de wereldtitel. Even dreigde de Feyenoordkeeper buiten de boot te vallen. In Voetbal International blikt Bijlow terug op die periode. 

In september werd Bijlow niet geselecteerd, wat de doelman prikkelde. “Toen wist ik wel dat ik keihard zou moeten werken. En er alles aan moest doen om nu wel te worden geselecteerd. Ik moest een tandje bijzetten. Niet altijd makkelijk, maar het is wel het enige dat je kunt doen”. 

Bijlow ging zich richten op verbeterpunten die werden aangedragen door Frans Hoek, de keeperstrainer van het Nederlands elftal. “Denk bijvoorbeeld aan ballen achter de verdediging. Uit mijn doel komen is een van mijn sterke punten. Dat ik er kort op zit. Maar in het begin van het seizoen waren er nog weleens twijfelmomenten. Dat is er nu uit. Ook hoge ballen gaan beter dan aan het begin dit seizoen.”

De 24-jarige keeper zegt veel steun te hebben gehad om een definitieve selectie af te dwingen. “Ik ben ook mijn team bij Feyenoord dankbaar. De fysieke trainers, de medische staf, de keeperstrainer. Ik heb daar echt een geweldig team om me heen. En mijn familie ben ik dankbaar, die steunen me altijd. Net als mijn vrienden. Drie vrienden zijn ook topsporter. Zij doen aan vechtsport. Met hen heb ik ook getraind de afgelopen tijd. Het was ook een goede manier om de gedachten te verzetten. Ik ben blij dat zij mij ook hebben kunnen helpen om hier te staan.''

Het moment dat de selectie bekent werd gemaakt was spannend. “Belde hij (Frans Hoek, red.) voor tien uur, dan was dat in principe een slecht teken. Maar het was niet zo dat ik om tien uur zekerheid voelde. Daarna kon je wel denken dat je erbij zat, maar je had ook kans dat die gesprekken uitliepen”, zo wilde Bijlow niet te vroeg juichen. 

“Pas om twaalf uur wist ik het zeker. Toen kregen we de mail met de selectie. Ik was superblij en trots dat ik erbij zat. En opgelucht.''

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties