Naoufal Bannis teleurgesteld na gemiste kans

VK Sportphoto

Nieuws

Bannis: "Mijn tijd in De Kuip komt nog wel"

Van de redactie

Voor Naoufal Bannis blijft schitteren in De Kuip nog altijd het doel voor de toekomst. De 20-jarige spits is dit seizoen uitgeleend aan FC Eindhoven. Een plek waar hij zich kan opladen, waar zijn focus op dé reden kan worden gericht waarvoor hij afgelopen zomer voor een tijdelijk vertrek bij Feyenoord koos: spelen, scoren en slagen. "Ik moet geduldig zijn, mijn tijd in de Kuip komt nog wel. Ik weet dat ik de kwaliteiten heb," aldus Bannis in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Na een verhuurperiode bij NAC (15 duels, 7 goals), besloot Feyenoord hem afgelopen zomer opnieuw te verhuren. Het was Bannis zelf die de Keuken Kampioen Divisie boven de eredivisie verkoos. "Daar heb ik wel lang over nagedacht, maar mijn gevoel vertelde me al snel dat FC Eindhoven de beste keuze was. Hier zijn de kansen om speelminuten te maken en een heel jaar te spelen het grootst. Voor mij is het al een hele tijd geleden dat ik een heel jaar heb gespeeld, het was weer tijd om mezelf op de kaart te zetten. Bovendien kunnen we met deze ploeg bovenin meedraaien. Daar ga ik ook beter van spelen."

Nog altijd blijft voor de 20-jarige spits Feyenoord 1 het grootste doel. "Ik heb daar mijn hele jeugd gespeeld, heb er altijd alles aan gedaan om ooit de Kuip te halen. Natuurlijk is dat nog steeds mijn grootste droom. Hopelijk doe ik dit jaar veel ervaring op en maak ik veel goals. Dan ben ik ervan overtuigd dat ik het in me heb. Afgelopen zomer hoopte ik al op een kans, maar liep het helaas niet zoals ik het had gewild. Daar moet je mee dealen. Als ik het uiterste uit mezelf haal, weet ik dat ik de kwaliteiten heb om daar te slagen. Ik geloof in mezelf, zeker weten. Ik moet geduldig zijn, mijn tijd daar komt nog wel. Het enige wat ik kan doen is zelf alles geven."

Bannis heeft dit seizoen in het shirt van FC Eindhoven vier goals gemaakt in 10 duels. Zelf wil de aanvaller graag 15 doelpunten maken voor de Eindhovenaren. "En dat is zeker haalbaar. Als ik daarmee van waarde kan zijn, bewijs ik Eindhoven én mezelf een goede dienst." Bannis heeft bij Feyenoord nog een contract tot de zomer van 2024.

Delen

Reacties

Tja, doorbreken als spits is gewoon lastig, maar nog altijd maar 20 jaar. Ik acht de kans klein, maar kansloos is het zeker niet. Wie weet kan hij nog verrassen. Ik ken nog wel een linksback die iedereen al had afgeschreven en nu voorlopig eerste keuze is bij Feyenoord.
Ontwikkeling gaat niet snel genoeg helaas. Maar ondertussen heeft vente ook een heel aardig seizoen weer dus je weet maar nooit. Blijf strijden!
4 goals in 10 potten KKD is helaas ver van genoeg voor een 20-jarige die top eredivisie wilt spelen.