minteh-fc-utrecht

VK Sportphoto

Nieuws

Minteh en Gambia met 3-0 ten onder tegen Senegal

Stan

Yankuba Minteh heeft maandagmiddag met Gambia een 3-0 verlies geleden tegen Senegal. De vleugelaanvaller van Feyenoord had een basisplaats bij zijn land voor het groepsduel in de Afrika Cup, waarin de Gambianen, langdurig met 10 man, niet opgewassen bleken tegen een van de favorieten van het toernooi.

De nationale ploeg van Gambia beleefde een roerige week waarin de selectie eerst weigerde in actie te komen op de Afrika Cup vanwege niet betaalde bonussen en er daarna ternauwernood een ernstige vliegramp werd voorkomen. Toch trapten De Schorpioenen maandagmiddag 'gewoon' af voor hun eerste groepsduel in het Afrikaanse landentoernooi. De tegenstander was titelhouder Senegal, dat met spelers als Sadio Mané en Kalidou Koulibaly tot een van de favorieten voor de eindzege wordt gerekend. 

De Senegalezen bleken al snel te sterk, toen het via Pape Gueye al in de 4e minuut op voorsprong kwam. Daarna kon Gambia met vlagen meevoetballen, maar door een rode kaart van Ebou Adams in de extra tijd van de tweede helft, werd het behalen van een resultaat een moeilijk verhaal. Ondanks een aantal kleine kansen van de Gambianen, slaagde Senegal er na rust dan ook in de score via twee doelpunten van Lamine Camara uit te breidden naar 3-0.

Minteh werd door de Belgische bondscoach Tom Saintfiet opgesteld als linksbuiten, in wat pas zijn tweede interland voor Gambia was, en speelde 83 minuten mee zonder voor echt gevaar te kunnen zorgen. Bij zijn debuutwedstrijd wist de rappe vleugelaanvaller al wel meteen te scoren, waardoor kwalificatie voor de Afrika Cup werd veiliggesteld. 

Gambia neemt het in Groep C verder nog op tegen Guinee (vrijdag 19 januari) en Kameroen (dinsdag 23 januari). 

Delen

Reacties

Vervelend zeg. Nog even de andere 2 verliezen en weer lekker snel terug naar huis komen!