feyenoord-nec-teleurstelling

VK Sportphoto

Opinie

Teleurstellend gelijkspel tegen NEC dreunt ook door in cijfers

Stan

Feyenoord kreeg zondag een flinke domper te verwerken door, ondanks een 2-0 voorsprong, met 2-2 gelijk te spelen tegen NEC. Daarmee is de toch al gigantische kloof met koploper PSV nog groter geworden en begint de ploeg van Arne Slot op een teleurstellende manier aan de nieuwe jaargang. De beoordelingen die de spelers ontvangen van Het Legioen zijn dan ook niet mals. 

Quinten Timber, Dávid Hancko, Mats Wieffer ontvangen met een 5,9 nog de hoogste cijfers, waar het voor de rest regent van de onvoldoendes. Enkel Javairô Dilrosun (5,6) behaalt verder met de hakken over de sloot een voldoende. 

Ook Arne Slot is niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg de overwinning uit handen gaf tegen de bezoekers uit Nijmegen. "Wat mij bijna elke keer irriteert. Ze hoeven maar naar onze 'zestienmeter' te kijken en dan is het een goal. Kijk de statistieken er maar op na. Ik vind het onbegrijpelijk de manier waarop wij vandaag weer twee tegengoals krijgen."

Beoordelingen Feyenoord vs NEC

Justin Bijlow Justin Bijlow
3,9
Lutsharel Geertruida Lutsharel Geertruida
4,5
Gernot Trauner Gernot Trauner
5,2
David Hancko David Hancko
5,9
Quilindschy Hartman Quilindschy Hartman
5,3
Mats Wieffer Mats Wieffer
5,9
Quinten Timber Quinten Timber
5,9
Javairô Dilrosun Javairô Dilrosun
5,6
Calvin Stengs Calvin Stengs
4,7
Igor Paixão Igor Paixão
3,9
Santiago Gimenez Santiago Gimenez
5,1
Leo Sauer Leo Sauer
4,5
Bart Nieuwkoop Bart Nieuwkoop
2,8
Ondrej Lingr Ondrej Lingr
4,3
Luka Ivanusec Luka Ivanusec
3,8
Thomas van den Belt Thomas van den Belt
4,0

Delen

Reacties

Wanneer ik de beoordelingen lees en vergelijk, zijn die vanuit de Feyenoord-site heel erg kritisch. Dat lijkt mij overtrokken. De eerste 35 minuten waren heel behoorlijk. Daarna zakte het in. Echter over de gehele wedstrijd haalden meerdere spelers -wel te weinig- een dikke voldoende. Nu wordt elke speler onderuit gehaald. Wat willen we daarmee bereiken? Wat we wel missen in vergelijking met vorig seizoen is net een beetje extra felheid (Kökçü en Szymanski), de versnelling in de combinatie (Kökçü), het al diep gaan zonder bal (Szymanski) en het scorend vermogen uit de tweede lijn (Kökçü, Szymanski, Jahanbakhsh). Daar kan deels op getraind worden, wat echter tijd vraagt. Of om alternatieven, wat evenzeer tijd vraagt. Elke keer heel kritisch zijn, brengt hier geen verandering in. Beter kunnen we ondersteuning geven en genieten van de goede momenten en fasen die er wel degelijk zijn. 3 jaar geleden waren we dolgelukkig geweest met het huidige team, wat nog volop ontwikkelingsmogelijkheden heeft.
Feyenoord doet zichzelf wat tekort dit seizoen. Tegen Fortuna en Nec moet je gewoon 6 punten pakken en tegen Twente hoor je een strafschop te krijgen. Het zit ook niet mee. Het voetbal is prima.

De wissels van Slot begreep ik niet zaterdag. Nieuwkoop is gewoon een hele matige speler. Stengs eruit vond ik vreemd. Het probleem ligt op de flanken. Het is een tombola omdat de spelers niet goed genoeg blijken te zijn.
Een wedstrijd duurt 90 minuten en geen 40 allemaal leuk dat presse maar twee schoten op gaol twee doelpunten feyenoord 23 doelpogingen en ook twee goals dat is het verschil vleugels zijn lam alles door het midden geen overlapping backs allemaal heel makkelijk te verdedigen en er is geen plan b en dat is al maanden zo .
Sinds Pusiç weg is, is het veel minder geworden.
Wat is er nu eigenlijk aan de hand?

1. Onze club heeft 1 punt meer dan vorig jaar, maar we hebben dit jaar te maken met een team dat alles wint.
2. We zijn gewoon op koers voor de CL-ticket
3. In de CL bleken we verrassend genoeg in de poule echt meegedaan hebben, we overwinteren nu in de EL
4. Waar we vorig jaar vrijwel alle wedstrijden in de laatste minuten beslisten, zit dat nu tegen. Daar staat tegenover dat we wel vrijwel steeds het team zijn dat op het veld het overwicht heeft.
5. Twente is onze grootste concurrent. Die hebben tegen de toppers tot nog toe steeds thuis gespeeld en moet ze allemaal nog uit bestrijden.

Geen enkele reden voor paniek dus.
Vond de wedstrijd van gisteren ook zeer geflatteerd. Hoewel het spel nog zeker beter kan. Maar komt wel goed
Ben het helemaal met je eens. Veel paniekvoetbal in de comments de laatste weken.
Nou Twente speelt veel beter dan Feyenoord en is en blijft een geduchte concurrent. Dat je daar je ogen voor sluit...blijf vooral jezelf pleasen, maar ik houd toch echt mijn hart vast
Thuis is Twente erg sterk door het fanatieke publiek (waar was dat van ons zondag?). Uit zakken ze vaak door het ijs. Daarom staan ze ook twee punten lager dan wij, terwijl ze alle hooggeplaatste teams thuis hebben gehad.
bijlow verdient een 1, 2 schoten richting doel tegen en 2 doelpunten tegen.
Wel mooie boel dat Timber het hoogste cijfer heeft ondanks dat hij als een kleuter zo hard mogelijk de bal in het doel probeerde te rossen in plaats van gewoon 3-0 te maken. Verder vond ik hem overigens wel goed spelen, maar het is bij Feyenoord te vaak een beetje kinderlijk allemaal.
Je snapt wel dat die bal gewoon buitenspel was he?
Ik zal wel een van de zeikerds zijn maar laat ik duidelijk zijn alle aankopen zijn echt geen slechte voetballers dat hebben ze bij hun vorige club laten zien ze hebben ook de tijd nodig net als gimenez en paixão. Maar toen hadden we spelers die het al hebben laten zien zoals danilo en idrissi nu breekt je dat op we hadden gewoon meer spelers moeten halen die je wedstrijd makkelijk kan omdraaien. Als het nodig is nu zakt iedereen door het ijs gegokt en verloren maar we moeten nu een oplossing zoeken want champions league is a must.
je kunt net zo goed stoppen met die cijfers. iedereen reageert maar even snel vanuit de onderbuik. als het resultaat tegenvalt zijn er kennelijk maar weinig in staat objectief te oordelen.

slaat helemaal nergens op dit.
Idd, paar stelletje kneuzen. Speelden gewoon goed, maar jammer van het resultaat. Heb bijna iedereen minimaal een 6 gegeven, maar gemiddelde alleen maar tussen de 3 en 5. Schandalig.
Speelden gewoon goed?? Ze hebben de 2e helft gvd niks gecreëerd
Vond Wieffer en Timber erg goed spelen, dus die lage cijfers voor hun slaan inderdaad nergens op. Echt alles gaat via hen. Als zij wat tempo minderen merk je dit gelijk in heel het elftal aangezien letterlijk altijd alles door het midden gespeeld wordt.
Trauner en Geertje kunnen de verdediging niet leiden. Iedere vrije trap gaat er in ...geen afspraken gemaakt?
Het lijkt net of het gister 0-5 geworden is ipv 2-2, met een goede eerste helft.
Ben het gedeeltelijk met je eens. Alleen na 2-0 voor, gelijk spelen tegen deze ploeg voelt als verliezen. Bovendien hebben we die drie punten gewoon nodig. De 2e plek word gewoon echt moeilijk op deze manier
Ik vind eigenlijk dat 1908 de 1, 2, en de 10 moet weghalen, die 3 cijfers verdienen spelers nooit.
twee verliespunten pik, je moet NEC naar de slachtbank lleiden. Jammer dar Symanski en Kokcu weg zijn. Over mijn lijk mentaliteit en die mis ik