inv20229174-5302-53399

VK Sportphoto

Nieuws

Beltman: "Wil graag nog een keer het gras in De Kuip onder mijn voeten voelen"

Stan

Hij was jarenlang de succesvolle grasmeester van Feyenoord, die De Kuip voorzag van een gelikte en prijswinnende grasmat: Erwin Beltman. In 2022 vertrok hij bij de club en startte hij een eigen onderneming. Algemeen Dagblad zocht hem op.

"Het is wel effe wat anders dan de Kuip, maar ook hier is het genieten", zegt Beltman over de grasmat van BGC Floreant in Boskoop. Samen met zijn zoon hij ‘Master in grass’ begonnen, waarmee hij voetbalvelden in heel Nederland onder handen neemt. Hij geniet bij de amateurclubs, zoals hij ook hier op een fijne ontvangst kan rekenen. "Je wordt gastvrij door die krasse knarren ontvangen. We mogen zelfs in de bestuurskamer zitten als we dat zouden willen en krijgen koffie aangeboden. Dat vind ik mooi. Dit zijn mannen op wie een amateurclub drijft. Dat sfeertje hè, prachtig man."

Toch denkt Beltman ook nog vaak aan zijn tijd bij Feyenoord, waar hij 9 jaar op rij de beste grasmat van Nederland afleverde. Het mooiste moment was misschien wel zijn afscheid in oktober 2022, toen hij voorafgaand het duel met Fortuna Sittard samen met zijn vader het veld op mocht. "Parkinson heeft hij. En hij lijdt aan dementie. Het wordt er niet beter op. We werden toegezongen door het legioen en kregen een staande ovatie. Kippenvel man."

De grasmeester, die tegenwoordig ook de tuin van Robin van Persie onderhoudt, voelt dan ook nog altijd een sterke band met Feyenoord. "Ik heb er negen geweldige jaren gehad, die vergeet je niet snel. En hoewel de cirkel rond is, wil ik in de toekomst graag nog een keer het gras in De Kuip onder mijn voeten voelen. Wie weet ligt het in de schoot van de toekomst verborgen."

Delen

Reacties

Dat komt helemaal goed hoor, jouw voeten zullen ooit weer op het heilige gras staan dat verdien je ook gewoon. ff van persie daarvan op de hoogte brengen die regelt het wel, of belletje naar Arne 😏
Die Robin moet een knots van een tuin hebben met een gazon als een biljartlaken, grenzend aan de Bergse Plas. Zijn voetbalcarrière heeft hem geen windeieren opgeleverd.
Sinds zijn vertrek is het veld er niet beter op geworden, ik zeg snel een gesprek plannen 🙌🏽
Wel echt een vakman samen met zijn team. Jaar in jaar uit de prijs voor de beste grasmat.