Verhuurde Feyenoorders: 't Zand en Sebaoui bezorgen Dordrecht overwinning

Stan

De winterstop is voorbij en dus zijn in binnen- en buitenland de voetbalcompetities weer volop van start gegaan. Voor de Feyenoord-huurlingen is 2024 echter niet denderend begonnen, waar alleen Shiloh 't Zand en Ilias Sebaoui met Dordrecht wisten te schitteren. Met een felbevochten punt zal Ramon Hendriks nog het meest tevreden zijn van de Eredivisie-gangers.

Ramon Hendriks: Vitesse – FC Utrecht (0-0)
Vitesse zal in de tweede seizoenshelft flink aan de bak moeten om degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie af te wenden en heeft in dat kader een prima eerste stap gezet zondag. Tegen het steeds beter presterende FC Utrecht koost trainer Edward Sturing weer voor Ramon Hendriks in het centrum van de verdediging. De Feyenoord-huurling en zijn collega’s in de achterhoede slaagden erin de dominantere Domstedelingen van scoren af te houden, maar zagen dat niet resulteren in een overwinning voor Vitesse. Het gebrek aan scorend vermogen brak de club uit Arnhem ook deze keer op waardoor het in eigen huis bleef steken op een 0-0. Geen onaardig resultaat voor de geel-zwarten die daardoor ten opzichte van concurrenten RKC Waalwijk en FC Volendam wél een punt wisten halen tijdens de afgelopen speelronde.

Lennard Hartjes & Mimeirhel Benita: PSV – Excelsior (3-1)
Excelsior ging zaterdagavond op bezoek bij het schier onverslaanbare PSV en ging net als alle andere ploegen in de Eredivisie met een verliespartij terug de bus in. De Kralingers, waar Benita net voor tijd nog mocht invallen, keken na ruim een kwartier al tegen een 2-0 voorsprong aan. Tweemaal was het PSV-aanvoerder Luuk de Jong, die in de tweede helft zijn hattrick voltooide. Een late treffer van Derensili Sanches Fernandes bracht de stand nog op 3-1 in een verder kansloze wedstrijd voor Excelsior. Hartjes kampt nog altijd met een knieblessure en hoopt in de tweede seizoenshelft weer in actie te kunnen komen.

Patrik Wålemark: PEC Zwolle – sc Heerenveen (2-2)
Het Heerenveen van Patrik Wålemark ging afgelopen zaterdag op bezoek bij het een plek lager geplaatste PEC Zwolle. De ploegen zijn op papier dus aan elkaar gewaagd, maar dat bleek op het veld van het MAC³PARK stadion anders, waar de bezoekers een stuk sterker waren. Heerenveen was dan ook al snel succesvol nadat de uitblinkende Wålemark in de 7e minuut een penalty versierde, die vervolgens werd benut door Anas Tahiri. Halverwege de tweede helft wist PEC de wedstrijd echter volledig te doen kantelen door binnen 10 minuten tweemaal trefzeker te zijn, waarbij het bij het eerste doelpunt in het zadel wordt geholpen door een ketser van Andries Noppert. Daarna leken de drie punten lang in Zwolle te blijven, maar slaat Ché Nunnely in de extra tijd toe: de buitenspeler, in de 65e minuut in het veld gekomen voor Wålemark, werkt de bal via een verdediger achter doelman Jasper Schendelaar en redt zo een meer dan terecht punt voor de Friezen.

Thijs Jansen: ADO Den Haag – De Graafschap (5-3)
Ook in de Keuken Kampioen Divisie werd er afgelopen weekend weer gevoetbald, met meteen een kraker op het programma: ADO - De Graafschap. In een spektakelstuk delfden De Superboeren, waar Jansen inmiddels eindelijk een basisplaats heeft veroverd, het onderspit. De van Feyenoord gehuurde goalie kreeg maar liefst vijf doelpunten om zijn oren in Den Haag, waardoor de bezoekers een 2-0 voorsprong in de tweede helft volledig uit handen gaven. Met nog 20 minuten voor tijd komt De Graafschap nog wel op een 3-3, maar als snel daarna scoort ADO ook weer de 4-3 en 5-3 en is de wedstrijd gespeeld.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh 't Zand & Korede Osundina: FC Dordrecht – Helmond Sport (2-0)
Bij FC Dordrecht was het Feyenoord-gehalte vrijdag weer enorm. In de wedstrijd tegen Helmond Sport hadden alle vier de huurlingen een basisplaats en speelden ze bovendien een grote rol in de 2-0 overwinning. Na 4 minuten spelen is het namelijk 't Zand die op aangegeven van Sebaoui razendsnel de score opent aan de Krommedijk. In de tweede helft is het diezelfde Sebaoui ook aangever bij de 2-0 van clubtopscorer René Kriwiak en tekent hij zo voor zijn tweede assist van de avond. De Belgische vleugelspeler loodst Dordrecht, waar Osundina en ’t Zand in de tweede helft nog gewisseld worden, zo naar een overwinning op Helmond.

Tidjany Touré: Gil Vicente – Estrela Amadora (1-1)
Touré maakte zondag om onbekende reden geen onderdeel uit van de selectie van Gil Vicente. De Fransman moest zo vanaf gepaste afstand toezien, hoe zijn ploeg een vroege 1-0 voorsprong vlak voor tijd verspeelde en zo met 1-1 gelijkspeelde tegen Estrela.