Bevestigd
dickadvocaatajax

VK Sportphoto

Nieuws

Dick Advocaat en Cor Pot aan de slag voor Curaçao

Stan

Dick Advocaat voegt nog maar weer eens een hoofdstuk toe aan zijn toch al imposante carrière als manager. De 76-jarige Hagenees heeft een contract getekend als bondscoach van Curaçao, meldt Voetbal International maandag. De oud-trainer van Feyenoord neemt vaste rechterhand Cor Pot mee, met wie hij ook in Rotterdam-Zuid samenwerkte, en voegt daarnaast oud-clubarts van de Rotterdammers Casper van Eijck toe aan zijn staf.

Advocaat zat sinds zijn vertrek bij ADO Den Haag afgelopen zomer zonder club en werd al meerdere keren gelinkt aan een dienstverband bij Curaçao. Waar een deal eerder dit seizoen nog afketste heeft de Kleine Generaal nu een eenjarig contract getekend op het eiland. Cor Pot, die over de jaren is uitgegroeid tot de vaste assistent van Advocaat, zal hem ook bij dit avontuur vergezellen. 

Naast Pot maakt Casper van Eijck onderdeel uit van de staf van Advocaat. De voormalig clubarts van Feyenoord ging in 2023 nog met pensioen na jarenlang te hebben gewerkt bij het Erasmus MC. Net als Advocaat blijkt de hoogleraar en chirurg nog niet volledig te kunnen stoppen en gaat hij nu aan de slag als teamarts bij de nationale ploeg van Curaçao. Ten slotte is ook journalist en oud-perschef van Oranje Kees Jansma onderdeel van team-Advocaat.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nog geen reacties