Xabi Alonso Leverkusen

Pro Shots

Bayer Leverkusen kent uitstekende generale in aanloop naar Champions League duel met Feyenoord

Ference

Bayer Leverkusen kende een vlekkeloze generale in aanloop naar het Champions League deal met Feyenoord. De Duitse kampioen wist met 1-4 te winnen bij Hoffenheim.

De stuntploeg van vorig jaar liep in de vorige speelronde tegen hun eerste Bundesliga-nederlaag in tijden aan. Dat heeft de ploeg van Xabi niet van de wijs gebracht. Vandaag werd namelijk Hoffenheim overtuigend aan de kant gezet met een 1-4 uitslag.

Na iets langer dan een kwartier spelen was het de Franse aanwinst Terrier die Leverkusen op 0-1 zette. Nigeriaans topschutter Boniface verdubbelde deze score in minuut 30', waarmee Leverkusen op rozen zat. Kort voor rust deed Berisha wat terug voor Hoffenheim: 1-2. In de tweede helft wist Leverkusen echter verder weg te lopen van de tegenstander, met goals van Duitse spelmaker Wirtz en wederom Boniface. De Nigeriaan mag zich met recht 'Man van de wedstrijd' noemen met twee goals en één assist. De Feyenoord-verdediging is dus gewaarschuwd.

De ploeg van Xabi Alonso zal dus vol vertrouwen afreizen naar Rotterdam, waar donderdagavond om 18:45 uur wordt afgetrapt voor speelronde 1 van de Champions League.