Feyenoordtraining.nl

Jeugd

Feyenoord O21 verslaat De Graafschap O21 op Varkenoord

Niels

Feyenoord Onder 21 is de najaarscompetitie in Divisie 1-A goed begonnen. De ploeg van trainer Pascal Bosschaart won zaterdagmiddag op Varkenoord met 3-1 van de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Joey de Bie, Fabiano Rust en Zépiqueno Redmond zorgden voor de doelpunten aan Rotterdamse kant.

Om 15:00 uur floot scheidsrechter Verhoeve voor de aftrap op Varkenoord. Feyenoord Onder 21 opende sterk en Joey de Bie schoot de ploeg van Pascal Bosschaart in de vijfde minuut al snel op voorsprong door zonder te aarzelen de bal vanaf de rand van de zestien hard en laag binnen te schieten. Twintig minuten later was het opnieuw raak voor de Rotterdammers. Jayden Candelaria zorgde met een knappe actie voor het gevaar en zag Fabiano Rust vrijstaan. De laatstgenoemde speler van Feyenoord zorgde voor de verdiende 2-0 voorsprong.

Feyenoord begon ongewijzigd aan de tweede helft. Beide ploegen waren een aantal keer gevaarlijk, maar pas in de 81ste minuut was het Zépiqueno Redmond die de thuisploeg op 3-0 schoot. De Graafschap Onder 21 deed twee minuten later nog wel iets terug via Elie Raterink, maar wist het duel niet meer echt spannend te maken.

Door de overwinning van Feyenoord Onder 21 op de leeftijdsgenoten van De Graafschap heeft de ploeg van trainer Pascal Bosschaart zes punten uit twee duels, nadat ze de eerste competitiewedstrijd uit bij FC Twente/Heracles Academie al met 1-4 won. Dinsdagmiddag 24 september staat voor Feyenoord Onder 21 het derde competitieduel op het programma tegen NAC Breda O21, opnieuw op Varkenoord.

Feyenoord O21 - De Graafschap O21 3-1
Scoreverloop:
5' 1-0 De Bie
24' 2-0 Rust
81' 3-0 Redmond
83' 3-1 Raterink

Opstelling Feyenoord O21: Berger; Arnaud, Giersthove (62' Netten), De Blok, Candelaria; Plug (C) (84' Breinburg), Van den Elshout (62' Zaal), Rust (84' Rudisill); Rais, De Bie, Sliti (74' Redmond).

Wissels: Ka, Breinburg, Netten, Zaal, Rudisill, Redmond.