beelen

VK Sportphoto

Nieuws

Beelen: “Blij dat ik onderdeel mag zijn van dit team”

Van de redactie

Thomas Beelen werd dit seizoen overgenomen van PEC Zwolle en maakte direct zijn debuut in de eerste competitiewedstrijd in De Kuip tegen Fortuna Sittard. Als invaller maakte de centrale verdediger indruk met enkele uitstekende verdedigende acties. Hand in Hand sprak met de boomlange mandekker over zijn keuze voor Feyenoord. 

Beelen was afgelopen seizoen een sterkhouder bij PEC Zwolle, dat promoveerde naar de Eredivisie. Verschillende clubs toonde interesse in hem. De keuze voor de Rotterdammers was echter snel gemaakt. “De landskampioen van Nederland die de groepsfase van de Champions League speelt, met een trouw Legioen en een prachtig stadion. Voor mij voelde Feyenoord als een prachtige stap op het juiste moment”, zo vertelt hij in het magazine van FSV De Feijenoorder. “Ik wil heel graag in het Feyenoord-shirt spelen.”

Van Eerste Divisie naar Champions League
Voor Beelen is het snel gegaan. Van de Eerste Divisie naar de kampioen van Nederland die straks uitkomt in de Champions League. Het betekende aanpoten voor de 22-jarige verdediger. “De start was niet helemaal optimaal; ik had wat kleine pijntjes waardoor ik even geduld moest hebben voordat ik kon meetrainen. Het was even wennen, ook aan het hoge niveau van mijn medespelers. Ik ben hier omringd door topspelers, alles gaat in een hoger tempo en het is aan mij om aan te haken. Voordeel was wel dat ik het hoge druk zetten al was gewend, omdat we die speelstijl bij PEC Zwolle ook hanteerden.”

Thomas van den Belt
Beelen is niet de enige speler die deze zomer overkwam van promovendus PEC Zwolle. Ook middenvelder Thomas van den Belt maakte de overstap naar De Kuip. “Het is bijzonder dat we samen deze stap kunnen maken. We speelden al samen in de jeugd bij PEC, hebben veel minuten samen op het middenveld gestaan. Thomas is meer dan een teamgenoot; hij is een goede vriend”, zo vertelt Beelen. Toch zullen zij beiden hun eigen pad moeten bewandelen, zo realiseert de verdediger zich. ”Natuurlijk was het ook leuk om direct een maatje in het team te hebben. Ik zie het als een extraatje, maar ik zal mijn eigen weg moeten vinden. En dat is al goed gelukt. Ik voel me thuis bij Feyenoord, vooral dankzij mijn teamgenoten die me goed hebben opgevangen. Ik ben van nature een rustige jongen die wel houdt van een geintje op zijn tijd. En ik voel dat ik hier mezelf kan zijn. De sfeer in de spelersgroep is uitstekend; er wordt veel gelachen, en ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van dit team.”

Debuut 
In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen moest Beelen plots het veld in na de snelle rode kaart van Bart Nieuwkoop. “Dat was niet een scenario dat ik van tevoren had bedacht, maar ja, dat hoort nu eenmaal bij voetbal. Je weet nooit hoe een wedstrijd zal verlopen en wanneer de trainer een beroep op je gaat doen. Het enige wat je kan doen, is er altijd klaar voor zijn. En dat was ik”, zo blikt hij terug op zijn debuut. “Als ik naar mijn spel kijk, ben ik redelijk tevreden over mijn optreden. Natuurlijk zijn er verbeterpuntjes, zoals de redding op de doellijn die nodig was vanwege een misverstand. Dat niet had mogen gebeuren, daar moet ik scherper op zijn”, zo toont de geboren Harderwijker ook zijn kritische kant.

thomas-beelen-hand-in-hand

Delen

Reacties

Hij is idd comfortabel aan de bal, en is zelfs iets sneller dan Trauner. Maar Trauner is momenteel nog iets slimmer in positie, en vrije man kiezen, waardoor we minder in de problemen, en makkelijker onder druk uitkomen. Beelen kan dat mooi van hem afkijken, en daar misschien nog wel iets aan toevoegen. Geef hem even de tijd.
Komt er wel.. geweldige basis kwaliteiten als verdediger