beelen

Nieuws

Beelen: "Het was lekker dat wij die penalty meekregen"

Dennis

Thomas Beelen kreeg vandaag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Sparta (2-0) zijn tweede basisplaats van het seizoen. De verdediger zag maar liefst 97% van zijn passing aankomen bij een medespeler en werd daarvoor na afloop gecomplimenteerd voor de camera van ESPN.

“Ik heb redelijk veel simpele passjes gespeeld, richting de zijkanten. Dan is het vrij gemakkelijk het percentage hoog te houden”, zo was de nuchtere reactie van Beelen. Zijn vorige basisoptreden was eveneens tegen Sparta, toen aan het begin van het seizoen teleurstellend gelijk werd gespeeld. “Toen speelden we een mindere wedstrijd. De overwinning van vandaag is dan ook fijn. Voor mij persoonlijk, maar ook voor het team.” Heel even rook hij zelfs aan een doelpunt. “Op een gegeven moment lieten ze mij zover door dribbelen, dat ik het maar een keer moest proberen van afstand. Vooral die bal die Mats Wieffer teruggaf, had ik misschien wel kunnen maken. Dat was jammer.”

Feyenoord kwam uiteindelijk op voorsprong na een benutte strafschop van David Hancko. Minteh werd in het strafschopgebied gevloerd en na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Volgens Beelen een belangrijke beslissing. “We hadden een moment nodig om over het dode punt te komen. Hoe langer het dan duurt, hoe lastiger het wordt. Dus het was lekker dat wij die penalty meekregen. De tweede goal viel toen al snel en dan weet je dat het klaar is.”

Beelen werd in de tweede helft gewisseld en kreeg direct een ijszak op zijn knie. De verdediger zegt zich geen zorgen te maken. “Er is niet zoveel aan de hand. Mijn bovenbeen is een beetje stijf, maar ik voel mij goed.” Door de bovenbeenblessure van Gernot Trauner lijkt Beelen zijn kans te krijgen van Arne Slot. “Je weet dat dit soort dingen in een seizoen kunnen gebeuren, dan moet je fit zijn. Ik heb de afgelopen tijd niet veel gespeeld, maar wel veel geleerd. Dit zijn dan kansen die je moet pakken”, zo blikt hij terug op zijn basisplaats. Komende donderdag wacht Beelen mogelijk Romelu Lukaku van AS Roma in de tussenronde van de Europa League. “Als ik mag spelen, dan ga ik mijn uiterste best doen. Dan komt het wel goed”, zo zegt hij zelfverzekerd.

Beelen kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle na een sterk seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Naar eigen zeggen had hij tijd nodig om zich aan te passen aan het niveau in Rotterdam-Zuid. “Ik heb verdedigend veel geleerd en kan ik nog steeds veel leren. Bij PEC Zwolle was het in de eerste divisie vaak vol gas naar voren. Daar was ik wel verdediger, maar heb ik niet veel verdedigd”, zo duidt hij de grootte van de overstap. “Aan de bal heb ik ook meer geleerd, het denkniveau ligt hoger. Daar moest ik aan wennen en eerst zorgen dat het echt in mijn systeem komt. Dat gaat steeds beter, al kan ik nog verbeteren.”

Delen

Reacties

Vreemd eigenlijk. Van de Belt kwam als de grote man van PEC bij ons binnen en schijnt nu voorbij gestreefd te worden door de andere Zwolse aankoop. Wel een heel andere positie natuurlijk, maar toch!
Samen met Stengs de beste aankoop van afgelopen zomer.
Speelde fantastisch was niet duur en stond er gelijk klasse van te kloese en slot echt een aanwinst. En ja ik was sceptisch bij het begin toen hij kwam maar heeft mij de mond flink gesnoerd.