slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over overwinning en blessuregevallen in aanloop naar AS Roma: "Niet te veel risico nemen"

Van de redactie

Feyenoord won zondagavond de stadsderby tegen Sparta met 2-0. Een benutte strafschop van Dávid Hancko en doelpunt, zes minuten later, van Lutsharel Geertruida bezorgde de drie punten voor de ploeg van trainer Arne Slot. De oefenmeester van de Rotterdammers is tevreden met de punten, zo gaf hij aan na afloop tegenover ESPN.

Slot ziet de 2-0 overwinning op Sparta vooral als een zakelijke overwinning. "Toen ik het net in de kleedkamer wou aangeven dacht ik, hoe zeg ik dit in het Engels", glimlacht Slot. De trainer van Feyenoord was niet geheel tevreden over het wedstrijdverloop van zijn ploeg. "Goed en niet goed. Niet goed omdat je eigenlijk uit het vele balbezit nog meer kansen wil zien. Goed omdat we niet van die kansloze ballen zijn gaan spelen waaruit we tegen counters aan konden lopen, dus ik vond wel dat we geduldig bleven in de eerste helft. Dat heb ik ze in de rust ook op het hart gedrukt."

Beide ploegen kwamen in de eerste helft nauwelijks tot kansen. "We moesten wel meer dan in de eerste helft gevaarlijk worden rond de zestien. Ik vond dat we dat in de tweede helft wel meer gedaan hebben en toen, mede door het penaltymoment, de wedstrijd naar ons toe trokken", geeft de oefenmeester van de Rotterdammers aan. 

Ayase Ueda kreeg vanwege de lichte blessure van Santiago Gimenez een basisplaats. De Japanner kwam in de tweede helft tot één redelijke kans en was verder vrijwel onzichtbaar. "Sparta stond rond de eigen zestien en de ruimtes waren erg klein. Dan moet je hopen dat de bal een paar keer goed voor je voeten valt. Hij viel ook één of twee keer goed voor hem en toen drukte hij af, maar hij kon niet scoren. Ik vind wel dat hij zonder bal hard gewerkt heeft. Je hoopt dat een speler, als hij een keer start, ook meteen scoort, wetende dat hij de halve finale ook moet spelen. Dat is jammer, maar hij gaat zijn goals nog maken voor Feyenoord. Daar ben ik van overtuigd."

Bij de Rotterdammers zijn de nodige blessuregevallen in de selectie. "Thomas van den Belt is er nog weken uit, Gernot Trauner is er nog een week uit. Quinten Timber was er gisteren weer, maar niet om mee te trainen of oefeningen te doen. Dat wordt heel kort dag richting donderdag. Wij hebben een zeer kundige arts en hij zal daar geen enkel risico mee nemen en dat ga ik hem ook niet vragen. We moeten het afwachten of hij het gaat halen, maar in eerste instantie zal iemand anders voor hem spelen", doelt Slot op Timber.

Gimenez ontbrak tegen Sparta en is ook voor aankomende donderdag nog een vraagteken tegen AS Roma in de eerste van de twee wedstrijden in de tussenronde van de UEFA Europa League thuis in De Kuip. "Daar was het vandaag te vroeg voor en behoorlijk te vroeg voor zelfs, dus ook bij hem is het nog de vraag hoe hij morgen binnenkomt, meetraint en hoe zijn kuit voelt. We mogen ook niet te veel risico nemen met het drukke programma de komende weken en maanden. We moeten daar een weloverwogen keuze over maken de komende dagen", sluit Slot af.

Delen

Reacties

Zerrouki oogt zo traag, dat idee heb ik soms ook bij Wieffer maar die scoort soms.. Gisteren was het ook wel weer billenknijpen zeg..
Hoop toch echt wel dat Timber mee zal doen, zerrouki heeft paar redelijke wedstrijden gespeeld, maar hij past gewoon niet in spel van Feyenoord.