hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko: "Het was moeilijk om door de defensie heen te breken"

TwanR

Feyenoord heeft het Eredivisie-weekend winnend af weten te sluiten. In de Rotterdamse stadsderby kwam Feyenoord nauwelijks in de problemen en wist het met 2-0 te winnen van Sparta Rotterdam. Na afloop van de wedstrijd verscheen doelpuntenmaker Dávid Hancko voor de camera bij Rijnmond.

"De penalty was belangrijk, en ik was heel blij dat hij erin vloog, aangezien het moeilijk was om door de defensie van Sparta te breken", aldus de Slowaak. "Er is een lijstje en aangezien Santi er niet was, mocht ik hem nemen. Normaal staat hij misschien ietsje hoger op dat lijstje, maar we overleggen altijd tijdens de wedstrijd."

Het was voor Feyenoord moeilijk om tot scoren te komen tegen de Rotterdamse opponent. "Ze verdedigden erg goed en we kregen weinig grote kansen vandaag. Maar ook tijdens en na de rust waren we ervan overtuigd dat als we hoog tempo blijven spelen, we er uiteindelijk doorheen gingen breken." Wellicht kwam het ook door het grote aantal afwezigen die normaal in de basiself staan: "We speelden namelijk met vijf nieuwe jongens, misschien heeft dat invloed op het spel. Maar uiteindelijk hebben we goed gespeeld en de nul gehouden, wat het belangrijkste is." Het houden van de nul geeft ook weer zelfvertrouwen aan het team, vervolgt Hancko. "Het is goed voor het vertrouwen. Vorig jaar scoorden we misschien meer en konden we ook een doelpunt tegen krijgen. Maar nu kunnen we ook winnen met maar een doelpunt verschil, een nieuwe kwaliteit van het team."

Of Hancko volgend jaar nog een speler van Feyenoord is, liet hij in het midden. "Het is een moeilijke vraag die je nu stelt. De interesse nu zegt niets, aangezien het nu geen transferperiode is en er een hele belangrijke fase in de competities aanbreekt. Daar focus ik mij nu op, wat daarna gebeurt, ligt in de toekomst. Ik wil voor nu van elke wedstrijd voor Feyenoord genieten."

 

 

Delen

Reacties

Het lijstje voor penalties moet met terugwerkende kracht worden veranderd:
1. Hancko
2. Gimenez.
Hancko is een zekerheidje. Hij heeft voor zover bekend nog nooit een penalty gemist.