beelen-1

VK Sportphoto

Nieuws

Beelen: "Stappen aan het maken in het altijd scherp zijn"

Van de redactie

Thomas Beelen is momenteel een goede vervanger gebleken voor de ervaren Oostenrijker Gernot Trauner in de defensie van Feyenoord. De geboren Harderwijker is dit seizoen al goed voor 22 wedstrijden in het shirt van de Rotterdammers en leert veel van zowel Trauner als Hancko, geeft de 22-jarige Beelen aan in gesprek met ESPN.

Twee jaar geleden debuteerde Beelen als middenvelder in het duel van PEC Zwolle tegen RKC Waalwijk. Inmiddels is hij bijna niet meer weg te denken uit de defensie van de club uit Rotterdam-Zuid. "Als middenvelder denk je soms wat makkelijker in sommige situaties denk ik, omdat je nog een verdediging achter je hebt. Daar heb ik aan het begin ook last van gehad als je toch denkt als middenvelder. Ik ben dan ook stappen aan het maken in het altijd scherp zijn. Je kan er soms misschien nog momenten uithalen dat ik kleine slaapmomentjes heb", aldus Beelen.

Van collega's Dávid Hancko en Gernot Trauner leert Beelen veel. "Daarin kan ik ook nog van ze leren. En ook in het pure verdedigen. Het zijn keiharde verdedigers in de duels." Samen met de Slowaaks international vormt hij al maanden het centrale duo achterin en dat bevalt goed. "Ik denk dat hij in alles een echte winnaar is. Hoe hij zich voor ballen gooit enzo", is Beelen lovend over Hancko.

Een grote test voor Beelen kwam in het tweeluik tegen AS Roma in de Europa League. De sterke spits Romelu Lukaku was in die twee duels zijn directe tegenstander. "Je weet wel dat de media en iedereen die voetbal kijkt dan zoiets heeft van: kijken of hij zich nu ook staande houdt. Ik voelde niet per se extra druk. Ik vind het eerder leuk dat ik tegen zulke spitsen mag spelen. Ik weet wel dat ik het goed moet doen als ik een soort signaal wil afgeven, maar het geeft geen extra druk."

Komende zondag wacht de bekerfinale tegen N.E.C. in De Kuip. Een lastige wedstrijd volgens de verdediger van Feyenoord. "We wisten al dat het een hele goede ploeg was. Ze hebben hier natuurlijk ook gelijkgespeeld bij ons. Je hebt ook tegen PSV gezien dat het een goede ploeg is. Het is gewoon een team met kwaliteit."

Delen

Reacties

Nog geen reacties