timber

VK Sportphoto

Nieuws

Been: "Je mag Atlético-thuis niet verliezen"

Van de redactie

Mario Been kijkt met gematigde tevredenheid terug op het gewonnen thuisduel tegen AZ van afgelopen weekend. "Het was een moeizame overwinning, maar wel lekker", aldus Been in de Dick Voormekaar Podcast. De Rotterdammers geven over het algemeen weinig kansen weg, maar in Europees verband trok de ploeg van Arne Slot toch tweemaal aan het kortste eind in zowel Madrid als Rome. De oud-speler en trainer van de Rotterdammers ziet Feyenoord met hun dominante spel in het Europese toernooi toch graag een ronde verder komen in de UEFA Champions League. 

Zowel Feyenoord als AZ kregen weinig uitgespeelde kansen in het topduel van afgelopen weekend in De Kuip. "De twee verdedigingen waren het best, bij zowel AZ als Feyenoord en dan wordt het gewoon heel moeilijk voor aanvallers. Bij AZ vond ik het heel jong en onervaren voorin. Bij Feyenoord werd er niet al te veel gecreëerd. Het is dat Timber nog paar keer van afstand schiet, maar Gimenez en Pavlidis, onze topscorers, hebben nauwelijks of niet op doel geschoten. Dat zegt ook iets over de verdedigende compartimenten van beide ploegen. Dat mag ook wel eens gezegd worden", aldus Been in de Dick Voormekaar Podcast van VI

Arne Slot gaf na het duel tegen de Alkmaarders aan dat Ayase Ueda steeds fitter begint te worden bij de Rotterdammers. De Japanse spits sprokkelt zijn minuten bij elkaar in de eerste seizoenshelft. "Dan komt Ueda erin, maar dan wordt het niet al te veel beter. De zijkanten vond ik ook heel matig en Jahanbakhsh ook."  De oud-speler en trainer van Feyenoord is zeer te spreken over de terugkeer van Gernot Trauner in de basiself. "Als je Trauner ook weer ziet spelen, joh. Dat is gewoon fantastisch. Hij pakt de ballen af en speelt ze net zo makkelijk weer in. Wat ik al zei, het staat op het middenveld en achterin goed. Als je dan met 1-0 kan winnen is het niet overtuigend, maar wel genoeg", concludeert Been. 

Net als in Rome in het Champions League duel tegen Lazio gaf Feyenoord ook tegen AZ nauwelijks kansen weg. "Nee, dat is heel knap, maar dan is het ook net als dat je in Madrid had. Dat je je kansen niet afmaakt waardoor je wint of minimaal gelijkspeelt. Dat heeft er wel in gezeten, maar ik vind het toch wel heel knap wat Feyenoord laat zien. Het gaat uiteindelijk wel om winnen, dat is de uitgangspositie, maar als je toch van spelen in de Conference League, vorig jaar Europa League en nu dit jaar in de Champions League elke wedstrijd domineert, dan vind ik dat toch wel heel erg knap. Het zal wel heel fijn zijn als je door kan gaan in de Champions League en daarom mag je Atlético-thuis en Celtic-uit niet verliezen."

Delen

Reacties

Allemaal oud nieuws en zo voor de hand liggend. Snap het goed hoor. Het Interland voetbal stoort en kan niet snel genoeg achter de rug zijn. In de tussentijd ook nog de dames. Je moet dus wat roepen. Super Mario