dsc00305

foto: 1908.nl

Nieuws

Begroting stijgt: ‘Feyenoord is PSV voorbij indien het geen CL haalt’

Van de redactie

De begroting van Feyenoord komt dit jaar uit op 110 miljoen euro. Hiermee zijn de Rotterdammers de nummer twee van het afgelopen seizoen PSV voorbij. Door het behalen van Champions League voetbal en het kampioenschap in Rotterdam-Zuid is Feyenoord directe concurrent PSV voor het eerst sinds 2017 voorbij, zo meldt Voetbal International

Het gat met Ajax blijft echter nog aanzienlijk. De Amsterdammers komen dit jaar uit op 160 miljoen euro. PSV blijft, bij behalen van de groepsfase van de Europa League, steken op 100 miljoen euro. Wanneer de Eindhovenaren Champions League voetbal halen zal het gat met de Rotterdammers gedicht worden. Nieuwkomer Almere City haalt dit jaar een begroting van 11 miljoen euro en Excelsior blijft onderaan met 9,5 miljoen euro.

  1. Ajax 160.000.000
  2. Feyenoord 110.000.000
  3. PSV 100.000.000
  4. FC Twente 35.000.000
  5. AZ 34.000.000

Delen

Reacties

Maar die gaan wel CL halen, gezien hun spel. Bovendien verkopen zij nog beter dan wij..


Veel belangrijker is daarom dat we structureel het gat dichten en ook volgend jaar in de CL uit gaan komen. Dat levert 50 mjn extra op en zorgt voor betere transfersommen.
Precies, dit, ze staan flink voor na de heenwedstrijd.

Artikel had moeten zijn, Feyenoord loopt aardig in..
Je en de loting tegen Rangers of Servette is ook te overzien. Al zal ik toch flink voor die clubs duimen.
PSV moet gewoon naar de CL. Goed voor de Coëfficiëntenlijst.
Als ze de laatste ronde niet overleven gaan ze naar de Europa League toch? Dusja daar zijn misschien nog wel meer punten te verdienen als je een beetje ver komt
CL levert 4 bonuspunten op.
Onzin, kunnen vast meer punten pakken in de EL
5-3-2

Spitsen: Ueda & Gimenez
CAM: Ivanusec
CM's: Wieffer & Zerrouki (tegen minder tegenstanders Stengs)
Wingbacks: Hartman & Pedersen/Nieuwkoop
CV's: Hancko - Trauner - Geertruida
GK: Bijlow
Och nee aub niet. Wrm zo gaan spelen als we verdedigend eigenlijk al heel sterk zijn en juist aanvallend wat missen. Ik zou zeggen : bijlow
Hartman - hancko- trauner- geertruida
Wieffer - zerrouki- stengs
Ivanusec (als die er is) gimenez- paixao
Wnr ivanusec niet komt, sauer een kans geven
Zou Timber voor Wieffer of Zerrouki doen, want anders is het nog steeds niet aanvallend. Maar voor de CL idd zo.
Ja ben ik wel enigszins met je eens. Wieffer en zerrouki beetje zelfde soort spelers, en kokcu is eigenlijk nog niet goed opgevangen en hoop dat een timber misschien een beetje die rol kan invullen idd
Hebben we een nieuwe trainer dan, sorry niet mee gekregen dat Arne Slot weg is??!!
Buiten je leuke profielnaam heb je er weinig kijk op! Bij 5-3-2 kom je continue 1 a 2 mensen te kort voor het pressing voetbal, dit heeft alleen zin als je compact gaat spelen en dat is niet Slot zijn speelstijl, dus totaal kansloos om zo te gaan voetballen zolang Slot trainer is!
Hoe kom je daar nu bij? Is helemaal afhankelijk wat je de backs laat doen. Sterker nog, met de juiste patronen kun je zelfs doorschuiven naar een 1-3-4-3 bij het pressen. Zo zijn er tal van variaties die je kunt toepassen naar gelang de situaties die op het veld ontstaan.
de kracht van het huidige Feyenoord is het pressen vanuit je positie en zoals jij beschrijft gaan we continue uit onze positie voetballen waardoor je steeds 1 of 2 man tekort komt bij het pressen en vooral bij het terug verdedigen! Dus ik ben het met alle respect niet eens met je dat dit werkt bij het Slot voetbal!
Ik zeg niet dat dit werkt bij Slot voetbal, ik zeg dat je in een ander systeem prima kan pressen.

Daarnaast is de hele inverted wingback een rol waarbij je niet vanuit je back positie gaat spelen, maar naar binnen het middenveld uit komt (uit positie, zoals jij zegt).

En ook met, bijvoorbeeld een 1-5-3-2 opstelling kan je hoog pressen. Je komt daardoor met 3 centrale te staan (of met 2 als je kiest om de middelste door te laten schuiven in de opbouw, maar dat kun je laten afhangen van het aantal spitsen van de tegenstander (ik kies altijd voor een +1 achterin).

Stel, je backs schuiven in het 5-3-2 systeem door, dan kun je kiezen om je 10 ook hoog te laten pressen. Zo hou je het overtal op het middenveld. Je kunt zelfs kiezen om.je spitsen iets te laten zakken, en dan vanuit de 10 druk te zetten, waarbij je voorwaartsen de pass-lijnen verder dichtmaken.

Als je naar bv Man City kijken is hun positiespel constant anders, dat hangt nl af van wat de tegenstander doet qua positionering. Alles om een overtal te krijgen op het middenveld en ruinte te creëeren rondom hun aanvallers.

Ik mag hopen dat ik, met m'n UEFA-B diploma prima weet waar ik over praat.
Als je z'n naam omdraait staat er : zoslimbenikniet, dan klopt het wel weer 🤣🤣🤣
Ivanusec komt niet, is nu wel duidelijk toch??
Dit geeft ook maar aan hoe belangrijk het is om dit seizoen bij de eerste 2 te eindigen.
Als onze begroting groter is, hoe komt t dan dat psv meerder spelers van 10-15 miljoen kan halen met een hoog salaris en wij moeten doorschakelen als een club 12 miljoen vraagt
Laten we het net zo als PSV oplossien, iets in de trend van: dat we de grond, onder alle oneven stoeljtes, voor een mega bedrag aan de gemeente verpachten.
Vrienden van Feyenoord, resterende schulden uit het verleden en een matig commercieel beleid.
Commercieel matig beleid? Dit is juist een van de grootste reden dat ze de begroting met 25 miljoen konden verhogen. Het lagere spelers budget ter vergelijking met PSV heeft te maken met de krediet waardigheid van Feyenoord bij krediet verzekeringsmaatschappijen en de eventuele bankgaranties die bij banken afgeven aan Feyenoord waardoor je nog steeds in de marge spelers moet kopen, maar 3 a 4 spelers rond de 40 miljoen verkopen en je heb gelijk in 1 keer PSV ingehaald of voorbijgestreefd. Meeste op deze site denken dat je zomaar spelers kan kopen, de verkopende club wil altijd een kredietverstrekking van een kredietmaatschappij hebben of een bankgarantie van een bank hebben zodat ze ten alle tijde voor 90% van gegarandeerd zijn van het geld mocht er iets gebeuren met de kopende club qua financien. Dat is ook 1 van de redenen waarom verschillende aankopen en verkopen iets langer duren. Dus heeft Feyenoord een kredietlimiet van bijv. 40 miljoen dan kunnen ze binnen die marge maar handelen, zodra je meer verkoopt tegen veel hogere bedragen gaat je krediet waardigheid automatisch het jaar jaar erop omhoog, geloof niet dat hier veel mensen enig notie van hebben dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar spelers kopen en verkopen.
Ik had hier inderdaad geen notie van. Weer van geleerd :)
PSV staat er slechter voor dan Feyenoord. Dus de kredietwaardigheid zal niet beter zijn. Veel hogere schulden. Kopen van spelers heeft ook met liquiditeit te maken. Het werkkapitaal van Feyenoord is behoorlijk verbeterd. De selectie vertegenwoordigd ook een aardige waarde (stille reserve). Het was een paar jaar geleden te zien dat Feyenoord psv voorbij ging. Beleid in Eindhoven is om te huilen.
Goed verhaal en snijdt absoluut hout, je schrikt je helemaal rot als je leest hoe het gros over een transfertje hier en een transfertje daar spreekt, het is geen fm.
Deze uitleg zou ik op fr12 niet geven, meesten kunnen hun eigen voornaam nog niet eens foutloos spellen, laat staan dit begrijpen.
Wij hebben schulden net als Psv, gemeente Eindhoven is wel bereid om af en toe wat stoeptegels te kopen op de Herdgang.
Onze burgemeester houd het in Rotterdam tegen.

Hopelijk na de klapper van Giminez eindelijk de VvF in 1x uitkopen dan worden we steeds meer baas in eigen huis.
Omdat een begroting niet vertelt hoe je er financieel voorstaat, enkel wat er in en uitgaat.
Een begroting vertelt wel degelijk wat. Feyenoord houdt geld over op de begroting.
Hogere begroting heeft helemaal niets te maken met het spelers budget wat beschikbaar !
Niet met het transferbudget, wel met het beschikbare salarisbudget. Een begroting vertelt wat je verwachte inkomsten zijn en hoe je deze verwacht uit te geven. Wat mij opvalt is dat Feyenoord blijkbaar de voorzichtige manier van begroten heeft laten varen, door nu de CL inkomsten op te nemen in de begroting.
Dat is op zich niet vreemd natuurlijk, omdat de CL inkomsten gegarandeerd zijn. Als je die 'standaard' meebegroot in je financiële huishouding en je haalt het een aantal jaar op rij niet, dan kan je dus met een begrotingstekort komen te zitten. Lees: je verwacht op voorhand meer uit te gaan geven dan er daadwerkelijk binnen komt. Afijn; in Italië en Spanje werken ze al tig jaar zo en die clubs staan ook nog altijd...

Voorbeeld PSV is de consequentie dat je Gakpo en Madueke midden in een seizoen MOET verkopen om een gat te dichten.
Hoe haalt Ajax zonder Champions League € 160 miljoen binnen?
Te dure seizoenkaarten verkopen en Business units over de kop aanbieden...
Ajax is een beursgenoteerd bedrijf
Het merk Ajax is heel sterk. Niet alleen hier, maar ook buiten de landsgrenzen.
Denk aan brandblussers en schoonmaak middelen.😂🤣
Is helaas waar Sjors wat je zegt, met pijn in ons hart!
Absoluut. Maar ik ben optimistisch over de toekomst, in tegenstelling tot de meesten in de comments hier. Ik ben ervan overtuigd dat het succes van de afgelopen twee seizoenen een resultaat is van een beleidsmatige koerswijziging een aantal jaar geleden. En daar borduren ze ook de komende jaren weer lekker op verder. Met, maar later ook zonder Slot. Bij Feyenoord hangen ze het succes niet meer aan enkele spelers (zoals ze deden met berghuis bijvoorbeeld). De fundamenten zoals jeugd, staf en faciliteiten moeten nu de pijlers van succes zijn. En waar dat normaal gesproken nog jaren had kunnen duren, zijn wij vorig seizoen al verwend met een kampioenschap.
Sjors, ik kan er niets tegenin brengen, je heb helemaal gelijk.
Slot is een hele grote pijler van het huidige succes, is het wel van zeer groot belang dat de dagelijkse beleidsbepalers de ingeslagen koers vasthouden en uitvoeren, dus niet bij een paar tegenslagen de koers helemaal willen omgooien. Mocht er iemand weg gaan van de dagelijkse beleidsbepalers dan is het de taak van de RVC iemand aan testellen met de zelfde filosofie als zijn voorganger wat vooral van belang is voor de jeugdelftallen om hetzelfde kunnen blijven spelen als het eerste elftal waardoor er nog meer meer jeugd kan doorstomen waardoor je nog meer geld kan generen om daadwerkelijk de Europese (sub)top aan te vallen!
Staat er verkeerd, Ajax is van 160 naar 140 gegaan.
Ze maken verlies hetgeen ze moeten opvangen door spelersverkopen.
Meer commerciële inkomsten, de meeste tv gelden, het grootste stuk van de UEFA taart, het meeste geld uit de coeficientenpot, de laatste jaren veruit het meest verdiend in de CL enz enz..haal je echt niet in met een paar kampioenschappen, heb het dan nog niet eens over hun spaarpotje van 400 miljoen.
Als dit de eindstand vd competitie wordt, vind ik het prima. De CL gelden komen dan lekker binnen. Maar ik zie Feyenoord eerlijk gezegd wel grote kans hebben om kampioen te worden. En Ajax hooguit derde met AZ in de nek.
ik verwacht dat PSV kampioen wordt zoals het er bij Feyenoord NU uitziet
Als je niet op past dan wordt je gewoon derde of vierde. Kwa breedte van de selectie heeft Feyenoord de minste kwaliteit.
4e nog wel hahaha. Hilarisch dit.
Op dit moment wel hoor? Je bent echt wat creativiteit en scorend vermogen kwijt geraakt met seba en kokcu , als Ivanusec en een 10 komen ziet het er natuurlijk heel anders uit
Nieuwkoop voor de breedte. Trauner weer terug. Je moet ook maar afwachten wat ueda gaat doen. Spreekt geen of slechts Engels b
Kokcu naam alle pingels he. Die gaat Santi nu nemen. Met Ivanusec heb je een veelscorende alleskunner in huis. Ik denk dat t allemaal reuze mee gaat vallen.
Minteh, van de belt, Beelen. Milambo, Sauer, zechiel. Goede spelers voor de toekomst. Maar niet voor nu.
Walemark, dilrosun. Ook op de bank. Gaat het ook niet meer worden.
Zeker! Het team past totaal niet op het moment, kansen worden niet gecreëerd,zeker niet tegen tegenstanders die zich terugtrekken. Je kan merken dat er met het vertrek van Arnesen het eea veranderd is binnen de club, zowel qua jeugdbeleid als scouting.
Is er een manier om dit artikel of andere vi pro artikelen te lezen?
Ik vrees betalen ervooor, wat anders? 🤷🏻‍♂️
Wat zijn de begrotingen zonder Europese inkomsten?
Dacht dat ajax een veel grotere begroting had joh
Daar in tegen begroten de neuzen e. De lampjes ook altijd op CL inkomen en Feyenoord niet
Maar wat doe je met een begroting allemaal? Spelerskosten/ salarissen?
Personeel op kantoor?
Alle in en uitgaven die de club begaat.
Baten en lasten. Datvis iets anders als uitgaven en inkomsten.
Synoniemen: opbrengsten & kosten
De staat van baten & lasten noem je ook wel eens een resultatenrekening en laat alle opbrengsten en kosten zien over een bepaalde periode.
Alle kosten ja. Tot de WC rollen op de wc’s aan toe.
En de wc-rollen die niet op wc hangen dan?
Ff off topic. Maar we lezen veel dat Feyenoord een CL waardig team moet hebben. Ik vind dat lastig. Tuurlijk wil je dat maar dat is ontzettend lastig. Als je kijkt naar AJAX in de afgelopen 23 jaar hebben ze 2x de group stage overleefd. Toen zaten ze bij de beste 16 en 1x halve finale. Ik vind dan ook dat je niet kunt verwachten dat Feyenoord ff de groep doorkomt. Bij ajax was dat ook een immense opgave. Tijd heeft Feyenoord nodig in combinatie met goed beleid. Die kant gaan we op gelukkig.
Met de pot plaatsing hebben we dan wel weer geluk. Gunstige loting levert je goede mogelijkheden op, maar de ronde erna is het waarschijnlijk alsnog over.

Denk ook niet dat we daarop kunnen inkopen. Voor ploegen uit NL gaat het enkel om sporadisch ver komen. Zo lang je nationaal maar bij de top 2 kan blijven.
Precies, structureel proberen het startgeld te innen
Voor de coëfficiënten,en het behoud van meerdere CL plekken moet je of heel snel de EL in ,of ver komen en dat laatste lijkt mij erg lastig
Met presteren in de groepsfase en de knock-out fase halen CL hark je ook een berg punten binnen hoor, buiten het geld.
Klopt, maar daarna stroom je niet meer door,dus is uitschakeling einde Europees voetbal en dus geen punten
Maar heb je er meer dan el of je moet halve halen
Met bereiken 1/16e finales in CL pak je volgens mij 5 bonuspunten. Dat staat gelijk aan 2 overwinningen en een gelijkspel. Daarvoor zou je dus sowieso al een ronde moeten overleven in de EL om aan 3 wedstrijden te komen. Moet je dus minimaal 1/4 finale EL halen wil je aan hetzelfde aantal komen.
Groep doorkomen is al 10 miljoen extra. Dat haal je met el nooit.
We moeten minimaal derde worden in de groep om wat extra geld binnen te harken, onze spelers op de kaart te zetten en na de winter nog Europees te spelen. De loting gaat bepalend zijn of overwinteren ook haalbaar is. We mogen in ieder geval geen genoegen nemen met alleen deelname aan de CL.
We moeten gewoon geluk hebben met de loting, krijg je Newcastle dan kun je het vergeten. Krijgen we rode ster uit 3 en young boys uit 4 dan ben je het nog bijna aan jezelf verplicht om te overwinteren ook.
Doelstelling zou naar mijn mening ook moeten zijn om minimaal 3e in de poule te worden zodat je altijd nog sowieso 1 ronde door kan in de EL.
Een doelstelling om 2e of zelfs 1e te worden is eigenlijk volledig afhankelijk van de loting, maar dat zou een bonus zijn.

Maar goed, mijn mening zal er weinig toe doen bij de beleidsbepalers 😬
Twente boven AZ, wel opvallend. Al denk ik dat Twente in het achterland commercieel meer oplevert dan AZ in de achtertuin van Ajax.
twente heeft een groter stadion (scheelt 10.000 man), en veel minder problemen ermee. beide zijn natuurlijk oplichtersclubs, maar AZ leeft nog echt boven zijn stand dankzij Scheringa waar Munstermann in ieder geval geprobeert heeft wat structuur aan te brengen bij AZ.

Ik denk persoonlijk dat beide clubs geroyeerd moeten worden vanwege hun financiële oplichting.
als jij 30% meer mensen in je stadion kwijt kunt, en je hebt een dak, krijg je meer inkomsten, is dat zo moeilijk te begrijpen?
Geen even over dat royeren vriend..beetje overdreven
je snapt toch ook wel dat we tegenwoordig een financial fair play hebben, en meer clubs om die reden uitgesloten worden? AZ heeft gewoon beschikking gehad over geld dat ze nooit hadden moeten hebben, het hele AZ dat je nu kent is gebaseerd op oplichting. Je ziet aan alles dat die club nooit verder is gekomen dan toen ze in de Hout speelden en hun hele huidige succes is gebaseerd op al die illegale investeringen. die hele club presteert nu boven hun niveau en dat is structureel onhoudbaar, en zeer oneerlijk tov clubs zoals RKC, excelsior, of Heracles die geen malafide half-miljard geldschieters hebben gehad.
Dit kun je toch nauwelijks menen. AZ heeft na het faillissement van DSB de ****** naar de nering gezet en is op een bewonderingswaardige manier bezig met zijn jeugd en heeft een aankoopbeleid dat fantastisch is en FC Twente leeft door de puinhopen die Munsterman heeft achtergelaten nog steeds onder de druk van de leningen van de gemeente. Als ik het goed begrepen heb ik het zelfs zo dat FC Twente 80% van de transferbedragen moet aanwenden om die leningen terug te betalen.
Twente en PSV worden inderdaad door de gemeente gedragen, maar AZ was niets geweest zonder die oplichter. Dat ze nu redelijk rond kunnen komen heeft alles te maken met het feit dat ze alles dankzij "dirkie" hebben gekregen en dus niet zoals Twente met dat soort leningen te maken heeft. er is honderden miljoenen in AZ gepompt die die club niet verdient en daarom hebben ze nu die mogelijkheden. Scheringa heeft persoonlijk 180 miljoen aan AZ gegeven, en via DSB is nog iets van 200 miljoen binnengekomen (minimaal.) reële cijfers inclusief afgekochte leningen lopen richting de 600 miljoen. dat is niet "****** naar de nering" zetten, dat is extreem uitbuiken en naar de buitenwereld maar huilen hoe moeilijk het is om te overleven als je op echte niveau moet werken. AZ heeft afgelopen seizoen slechts 1 uitverkochte wedstrijd gehad en trekt minder bezoekers dan sparta ***********. dat heeft niets met "achtertuin van abcoude" te maken, maar gewoon omdat het een enorme kutclub is die groot is gemaakt met corruptie, maar realistisch gezien gewoon onderin de eredivisie zou moeten opereren gezien hun sponsoren en bezoekers.
Hoe bedoel je dat Twente minder problemen heeft met het stadion? Beide stadions hebben bijvoorbeeld een instortend dak gehad (https://www.bndestem.nl/overig/dode-en-veertien-gewonden-bij-instorten-dak-stadion-fc-twente~aaede2e1/).

Denk ook niet dat ze boven hun stand leven. Twente heeft de boel weer redelijk op de rit, ondanks dat ze nog steeds veel inkomend transfergeld moeten gebruiken om schulden weg te werken (net als wij trouwens). En AZ heeft het natuurlijk goed voor elkaar door telkens waarde op het veld te creëren en goed te cashen. Neem daarbij dat ze een behoorlijk laag salarishuis hebben en je hebt de ingrediënten voor een (stabiele) subtopper.

En of ze geroyeerd moeten worden, nee, vind van niet. Linksom of rechtsom heb ik liever Twente en AZ in Europa dan Sparta of FC Utrecht. Bij die laatste twee weet je sowieso dat het geen coëfficiëntenpunten gaat opleveren. Voor het algemene belang van het Nederlandse voetbal, heb ik liever daar twee clubs staan die wél wat kunnen bereiken.
Kan me met deze loting niet voorstellen dat PSV geen CL haalt.
Gingen er vorige keer ook uit tegen Rangers...
Zou financieel voor ons fijn zijn als dat weer gebeurt, maar dit PSV lijkt vooralsnog beter dan het PSV van toen.
Heb er geen zicht op maar misschien is Rangers ook beter dan toen ;-)
Gaat Servette worden let maar op
Financieel maakt het ongeveer 800.000 uit, dus op 30 miljoen startgeld niet echt veel.
Het enige wat je moet delen 55%-45% is de 2 miljoen van de marketingpool
Iedere euro die meer naar ons gaat dan naar een concurrent ben ik tevreden mee.
Maar dat halen ze wel dus dit is niet relevant.
Wel raar dat AZ zo achterblijft. Ze verkopen hun eigen jeugd best aardig. Ik had ze dichter bij de top 3 verwacht.