feyenoord-union-st-gillis-0-0-jim-breeman-sports-photography-57

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

'Transfersom Nieuwkoop valt lager uit'

Van de redactie

Bart Nieuwkoop zal binnenkort gepresenteerd worden als speler van Feyenoord. De transfersom van de rechtervleugelverdediger valt echter lager uit dan in eerste instantie gedacht. De Telegraaf meldt donderdagochtend dat de Rotterdammers een vaste fee van twee miljoen euro moeten betalen, wat nog met een half miljoen euro kan oplopen door eventuele prestaties en bonussen in het shirt van Feyenoord.

Eerder meldde het medium dat de Rotterdamse club ruim 3,5 miljoen euro moest overmaken naar de Belgen, maar dit bedrag valt bij nader inzien lager uit. In totaal kwam Nieuwkoop in zijn eerste periode in Rotterdam-Zuid tot 81 officiële wedstrijden voor Feyenoord 1. Met de club won hij vijf prijzen: het landskampioenschap in 2017 en tweemaal zowel de KNVB beker (2016, 2018) als de Johan Cruijff Schaal (2017, 2018).

De 27-jarige Nieuwkoop, die afgelopen seizoenen voornamelijk in een 3-5-2 formatie speelde, maakte in 2019 de overstap van Feyenoord naar Union Saint-Gilloise. De verdediger staat in België tot medio 2024 onder contract en heeft volgens Transfermarkt.nl een marktwaarde van drie miljoen euro.

Delen

Reacties

Prima deal voor 2 miljoen. Evt doorverkooppercentage is ook prima. Hem gaan we niet voor 15 tot 20 miljoen doorverkopen.

Hopelijk voegt hij ook wat aan ons spel toe
Traint onze Japanse vriend al mee? Anders kan hij zondag niet na een uur Santi vervangen hij kan nog geen 90 min, dan heb je dus gewoon geen spits. Je moet er niet aan denken dat het dan nog gelijk staat.
Dat is niet veel voor zo’n klasse back die veel ervaring meeneemt en ook nog eens een oud-Feyenoorder is!
Ik hoop dat dit de opstelling wordt maar is het realistisch

Paixao---giminez---aankoop
Ivanusec
Stengs------wieffer/zerrouki
Hartman--hancko--geert--nieuwkoop
Bijow
Hopelijk, alleen Trauner cv en Geert rechts
die aankoop zal als het aan onze Zonnenkoning, te Kloese ligt, Bram van Polen worden.
want alles wat hij aanpakt wordt niks : Basset, Lopez, Geertruida, die Kroaat enz. enz.
Ga gewoon weg hier. Wat slap geouwehoer zeg..
Droeftoeter, Hancko, Gimenez, Paixao, Wieffer, zijn wel gasten waar je voor juicht zeker hypocriete gelul, record transfers. Donder lekker op naar Amsterdam joh
Denk jij enig moment dat hij juicht in de Kuip? Nou echnie! Daar komt hij niet.
Mooi stukje cherrypicking is dit, beter je best doen volgende keer
Ik zou zeggen zonder verdere aankopen:

Paixao/Ueda - Gimenez/Ueda
Stengs
Zerrouki - Timber
Hartman/Lopez - Geertruida/Nieuwkoop
Hancko - Wieffer - Trauner
Bijlow

Maar ik ben Slot niet. We gaan het zien!
met alle respect, welke formatie moet dit zijn? ik snap d’r niks van
352, t staat van boven naar onder in deze volgorde: spitsen, AM, CM, fullbacks, CV, keeper
Wieffer als verdediger en al de verdedigers op het middenveld gedurfd hoor😇
Reserves mee geteld en klaar gezet. Dat snap ik nog wel
Met alle respect Meneer Aart. Daar ben ik wel een beetje blij om.
Aanvoerder Trauner vergeten en Bart Nieuwkoop opstellen? Ik dacht het niet.
Dus jij zou een speler die geblesseerd is opstellen? Ik dacht het niet.
Dus jij denkt alleen maar aan de wedstrijd van dit weekend? Je moet wat verder kijken kameraad. Trainer is over een heel seizoen zo belangrijk voor de ploeg, ook als hij de eerste twee of drie wedstrijden zou moeten missen door een blessure.
Zodra de apotheker fit is gaat hij spelen! Met een band om z'n arm.
Als hij fit is, is het een ander verhaal. Maar dat was hij niet misschien dit weekend.
Alle media zitten er nog weleens naast m.b.t. transfersommen. Dat blijkt vaak als alle stof is neergedaald. Is niet erg, maar dat zegt wel dat we alle berichtgeving vooraf beter met een korrel zout kunnen nemen. Vermakelijk is en blijft het allemaal altijd wel.
Dan zal Idrissi ook wel terug komen. Kunnen ze mooi samen pendelen naar Rotterdam. Dat scheelt toch weer in de kosten. Goed bezig die DTK ;-)
@ftm kunnen we nog ontwikkelingen verwachten tav Kasanwirjo, Dilrosun, Jahanbakhsh, Walemark en Antonucci?
is gisteren het een en ander over gezegd in de twitter space, Ali/Dilrosun/Timber worden voorzichtig aangeboden. Wallemark is een geval einde transferwindow gezien blessures e.d. maar genoeg animo. kasanwirio is de eerste die mag vertrekken vanuit de verdediging. Antonucci is niks concreets voor vgm.
Mooie prijs voor een prima rechtsback. Ik hoop dat hij deze keer bij feyenoord ook een lange periode zonder blessure kan spelen. dan zien we waarschijnlijk een heel andere Nieuwkoop dan we gewend zijn.
Ga maar van dat hij betere speler is dan Pedersen.
Hij is flink gegroeid in voetbalkwaliteiten sinds hij naar België is gegaan. Zolang transferwindow nog open is, kan van alles nog gebeuren. Hopelijk nog topspeler op 10 huren..
@FTM: Pedersen en Kasanwirjo dus op de transfermarkt gezet?
Dan is het een 'Nieuwkoopje'. Blijft staan dat Feyenoord nu een rechtsback teveel heeft. Zolang Geertruida blijft zal Nieuwkoop of Pedersen nauwelijks spelen. Ik hoop dat Geertruida nog een seizoen blijft. Hij zal waarschijnlijk goed presteren in de CL en dat zal de waardedaling beperken. Met hem erbij blijft het fundament achterin intact. Het zou mooi zijn als er een club een goed bedrag voor Pedersen neerlegt.
Zowel RCV als rechtsback met huidige bezetting opties genoeg. Maar er zal vast nog wel eentje of 2 vertrekken.
Iets teveel opties lijkt me. Je moet toch zorgen voor een evenwichtige selectie. Kasanwirjo zou echt moeten vertrekken en Geertruida of Pedersen. Wat mij betreft de laatste.
Nu dilrosun en kasawirjo zien te dumpen
Dan nog een cm en rechtsbuiten halen
Am heb je stengs en ivanusec zie liever een spelverdeler
Super goede aankoop! Heeft zich sterk ontwikkeld in Belgie en staat er meteen. Bovendien voor een zacht prijsje en een echte Feyenoorder. Welkom terug Bart!
Valt best tegen als je zijn statistieken daar ziet op bijvoorbeeld Whoscored of Sofascore. Aanvallend een versterking tov Pedersen maar hij mist diens snelheid. 2 miljoen is wel acceptabel.
Als je verdedigend goed staat heb je de snelheid van pedersen niet nodig. Het is natuurlijk wel handig als je iemand in je verdediging hebt met de snelheid van petersen.
Snelheid is leuk maar dan zal je er ook wat mee moeten doen….
Ben heel blij dat hij terug is. Vond hem altijd meer dan prima. Snapte niet dat hij niet bleef toen Karsdorp weg ging ( buiten blessures).
- snelheid
- overzicht
- betere voorzet dan Pedersen
Lekkere rushes, ik ben fan van deze Rotterdamse Hollander !
Bartjens "Duracel" 👍
Misschien had ik moeten vermelden dat ik het over z'n mentaliteit had, al 10 jaar in Roffa actief geweest...zoiets
Door blessures kwam Nieuwkoop vaak niet lekker uit de verf. Maar eenmaal fit heeft hij veel dynamiek en actie gebracht. Ik verwacht goede dingen van hem en hoop dat hij fit blijft.
In de wedstrijden die ik heb gezien lekkwr fel en aanvallend.
Voor mijn gevoel max 3 milj

2 miljoen is een topdeal. Dit voor een rechtsback met meerwaarde voor je selectie, rotterdamse/zeeuwse inslag.
Volledig mee eens toch fijn om te zien dat er nog spelers zij die na 1 telefoontje gelijk ja,zeggen en geen ellelange procedures
Eens dat hij direct een meerwaarde in deze groep kan zijn.

Hij is alleen wel een Brabander, geen Zeeuw.
Klopt, de ene Krab (Idrissi) is vertrokken, en er komt gelijk een nieuwe voor terug. ;-).
Worden mensen uit Bergen op Zoom 'krabben' genoemd ja? Nooit geweten.
Ja, het zijn nog net brabanders. Maar het scheelde niet veel
Zeeuwen qua mentaliteit...... met een Brabantse tongval ;-)
@FTM Als een buitenspeler (dilrosun/alireza) verkocht wordt en een timber of wieffer ook is chiabi dan nog een optie? Met ivanusec op 10/8 bijv? Dan gaan we echt een geweldig team hebben. Of eventueel chaibi op rechts of middenveld
Ben ik inderdaad ook wel benieuwd naar of dergelijke opties tot de mogelijkheden behoren. ben wel erg benieuwd naar deze speler, Ruter heeft mij gisteren wel flink enthousiast gemaakt met zijn woorden namelijk. Denk eigenlijk zelf alleen dat Feyenoord nooit ineens 13 mil minimaal gaat betalen voor één speler.
Volgens mij hoopte hij op Chaibi als Ivanusec niet zou komen, maar is de kans veel realistischer dat het Idrissi wordt. Als Ivanusec komt, komt Chaibi sowieso niet.
2m maar, dus goede prijs. Maar verwacht niet echt heel veel ervan.
Als hij iets beter is dan Pedersen ben ik al blij.
hij is veel beter dan Pedersen, hij is net zo snel, maar veel efficiënter aan de bal
Pedersen momenteel toch je achilleshiel. Stoomt op naar voren om de bal kwijt td raken of de bal terug te leggen. Daarna ontstaan er vaak gevaarlijke situaties aan de andere kant en is Pedersen weg. Geertruida en Alireza moeten daar heel veel repareren. Tegenstanders laten Pedersen ook vrij omdat ze hem graag aan de bal hebben.
Met Nieuwkoop is het een ander verhaal. Die is aanvallend veel zuiverder en lijkt qua spel op Hartman. Vond hem bij Union onlangs ook erg gevaarlijk.
Nieuwkoop heeft altijd al goede voorzetten gehad, of inworpen. Veel meer in back in de lijn die wij hebben gehad met janmaat/st. juste/ karsdorp/ luts
Top deal😁🍾 en nu Kasanwirjo verkopen 💪
Waarom? Is een jonge wildebras!
Laat m maar groeien en ervaring opdoen is een groei briljant.
Ik snap dat sentiment ook niet zo. Kijk, heb je hem nu minimaal 20 partijen zien spelen dan kun je iemand goed beoordelen. Een paar invalbeurten is wat mager daarvoor. Oordeel is niet aan ons, maar aan Slot.