inv202210174-5742-114519-1

Nieuws

Bekerwinnaar Arne Slot grijpt naast trainersprijs

Van de redactie

Arne Slot is niet voor het derde jaar op rij door vakgenoten verkozen tot trainer van het jaar in de Eredivisie. De Rinus Michels Award ging niet geheel onverwachts naar Peter Bosz, die PSV met een ongekende reeks naar het kampioenschap leidde.

Bosz werd daarmee de opvolger van Slot, die de prestigieuze award de afgelopen twee seizoenen in ontvangst mocht nemen. Die eer kwam hem ten deel doordat hij met Feyenoord achtereenvolgens de Conference League finale haalde en landskampioen werd. Gisteren werd bekend dat Bosz de vakprijs over het seizoen 2023-2024 ontvangt. Naast Bosz waren Rogier Meijer (NEC), René Hake (Go Ahead Eagles), Joseph Oosting (FC Twente) en de inmiddels naar Liverpool vertrokken oud-Feyenoordtrainer Slot genomineerd.

Bosz werd vorig seizoen met PSV landskampioen met maar liefst 91 punten. Slot werd met Feyenoord tweede met het verdienstelijke aantal van 84 punten, waarmee clubs in het verleden kampioen mee zijn geworden. Bovendien won hij met de Rotterdammers de KNVB Beker. Meijer bereikte zeer verrassend met NEC de bekerfinale, waarin het nipt van Feyenoord verloor (1-0). Hake werd boven verwachting negende met Go Ahead Eagles en is inmiddels vertrokken naar Manchester United, waar hij assistent wordt van Erik ten Hag. Oosting ten slotte, legde met FC Twente knap beslag op de derde plek in de eindrangschikking.  

Delen

Reacties

Ze probeerden het gisteren al te doen, maar toen kwamen Wieffer/Zinhagel/Abdi voorbij. Weet niet waar het nu op gepland staat, moeten ook rekening houden met EK en tijdsverschil met Costa Rica