inv20229174-5618-114481

Nieuws

Orkun Kökcü mist duel met Oranje: "Het breekt mijn hart om eerlijk te zijn"

Van de redactie

Orkun Kökcü bereikte gisteren met Turkije de kwartfinale van het EK. Met de oud-Feyenoorder in de gelederen wonnen de Turken met 2-1 van Oostenrijk. Komende zaterdag wacht het Nederlands elftal. Een weerzien met oud-spelers Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow zit er op het strijdtoneel alleen niet in.

Kökcü moet de ontmoeting aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing. In de wedstrijd tegen Oostenrijk ontving de 23-jarige middenvelder na tien minuten een gele kaart van de Portugese scheidsrechter Artur Soares Dias, waardoor hij het duel met Oranje moet missen. Dit tot verdriet van Kökcü. “Deze wedstrijd is heel speciaal voor mij. Ik had ontzettend graag meegedaan. Dat dat niet kan, is de verdrietige kant van de zege op Oostenrijk. Het breekt mijn hart om eerlijk te zijn, maar ik vertrouw op mijn teamgenoten. Ik weet dat zij er alles aan zullen doen om de volgende ronde te bereiken”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad.

Kritiek op Oranje
Het Nederlands elftal versloeg afgelopen dinsdag op overtuigende wijze Roemenië (3-0), al was er de nodige kritiek op de formatie van bondscoach Ronald Koeman voorafgaand aan het duel. Dit was ook de oud-aanvoerder van Feyenoord niet ontgaan. “Ik heb de kritiek meegekregen, maar Nederland heeft nog altijd topspelers die in topcompetities uitkomen en technisch en fysiek zeer sterk zijn. Wij moeten het gewoon op onze eigen manier voorbereiden en ik heb er alle vertrouwen in dat dit team dit gaat doen. Ook al missen we een paar spelers, we zullen een sterke eenheid vormen.”

Halve finale
Kökcü speelde tegen Oostenrijk een sterke wedstrijd, maar verliet in de slotfase strompelend het veld. De huidige middenvelder van Benfica zegt niet geblesseerd te zijn. “Ik ben vandaag goed wakker geworden. Zonder blessure. Het was slechts kramp. Ik hoop dus dat we de volgende ronde bereiken, zodat ik in de halve finale weer mee kan doen.”

Delen

Reacties

Wat mij dan weer pijn doet is dat hij niet tot zijn recht is gekomen bij Benfica. In zijn interview na de wedstrijd laat ie duidelijk merken dat hij Nederlands voetbal mist. Dus of hij komt weer terug bij ons, of hij mag zich melden in Liverpool ;)
Beter voor oranje balen voor hem zelf
Zal Orkun de geheime vervanger zijn van Wieffer
Als Nederland wint ga ik toeterend door de achterbuurten rijden hier ;-)
Dat zou een welkome verandering zijn tov het constante geklaag van de gemiddelde oranje fan ;)
Precies dit! Gewoon gaan toeteren als Oranje wint! Dat zullen de Turken ook weten te waarderen, en het is wat mij betreft nog grappig ook.
Oranje is goed als opvulling, om de periode dat we geen Feyenoord kunnen kijken te overbruggen. Als ze het aardig doen is dat leuk. Maar als dat niet zo is, maakt het ook niet veel uit.. Deze zomerstop gaat ten minste snel voorbij.
Als er wat Feyenoorders mee zouden doen dan was het een stuk leuker. Nu blijf ik er niet voor thuis.
Goed idee maar zou dat niet met je eigen wagen doen 😄
Ik ga toeterend door Istanbul rijden.