beelen-fortuna-2

VK Sportphoto

Nieuws

"Ben niet naar Feyenoord gekomen om op de bank te zitten"

Van de redactie

Thomas Beelen kwam dit seizoen over van promovendus PEC Zwolle. De mandekkker tekende een contract voor vier jaar en in die periode wil hij iets neerzetten met de club. “Ik ben met ambities naar Feyenoord gekomen”, zo vertelt hij aan Hand in Hand

“Ik wil me hier ontwikkelen tot een betere speler, veel speelminuten maken en een bijdrage leveren aan het succes van de club. Ik ben trots om het Feyenoordshirt te dragen, en dat gevoel wil ik overbrengen op de supporters. Ik zal iedere wedstrijd keihard werken en mijn uiterste best doen om hier, in De Kuip, te slagen”, zo zegt Beelen in het magazine van FSV De Feijenoorder.

Omringd door topspelers
Beelen is gehaald als rechter centrale verdediger, de positie waar hij Gernot Trauner en Lutsharel Geertruida vooralsnog voor zich moet dulden. “Het is fantastisch dat ik kan leren van twee verdedigers die al langer op een hoger niveau spelen. Vooral verdedigend kan ik het nodige opsteken”, zo bekijkt hij zijn situatie.

Bang niet aan spelen toe te komen is Beelen niet. “Ik ben naar Feyenoord gekomen om een betere speler te worden; dan mag je nooit bang zijn voor concurrentie. Ik kan alleen naar mezelf kijken, hard trainen, geloven in mijn kwaliteiten en er staan wanneer het team me nodig heeft. Ik ben niet naar Feyenoord gekomen om op de bank te zitten; dat geldt voor geen enkele speler in de selectie. Ik wil zoveel mogelijk minuten spelen en uiteindelijk basisspeler worden. Dan moet je de concurrentiestrijd vol aangaan en strijden voor je kans.”

Geloof in eigen kunnen
Met Beelen heeft Feyenoord een aanwinst die gelooft in zijn eigen kwaliteiten. Hij is daarnaast duidelijk in wat van hem mag worden verwacht. “De Feyenoordsupporters mogen van mij verwachten dat ik een harde werker ben, dat spreekt voor zich. Ik blijf rustig in het veld en voel me comfortabel aan de bal. Ook qua voetballend vermogen mogen ze het nodige van mij verwachten. En, wellicht niet direct verwacht gezien mijn lengte, beschik ik ook over de nodige snelheid. Ik kijk enorm uit naar mijn avontuur bij Feyenoord en kan niet wachten om me verder te ontwikkelen tot een nog betere verdediger en de supporters te laten zien wat ik in huis heb.”

thomas-beelen-hand-in-hand

Delen

Reacties

Sympathieke en talentvolle speler.
Ik verwacht dat hij over 1 jaar gewoon bssisspeler is. Wat hij tot nu toe heeft laten zien is beslist hoopvol, vergeet niet dat hij KKD niveau gewend is en nu op een veel hoger niveau moet acteren
Goede instelling. Maar hij komt er wel te zitten.
Denk dat Beelen behoorlijk wat minuten gaat maken dit seizoen. Volgend seizoen (na vertrek van Geert) nog meer en daarna wellicht basis.
Zeker. Hij heeft nu al aardig wat minuten gemaakt. Is de back-up achter Geertruida (en Hancko en Trauner) voor LCV + RCV.
Dilrosun is wel naar Feyenoord 1 gekomen om op de bank of tribune te zitten!
Wat een erg flauwe opmerking dit, laag....
Bekijk deze jongen nog maar eens over een jaar
Die staat volgend jaar in de Basis !!!
Gewoon perfecte opvolger trauner
Maakt een betere indruk dan zijn Zwolse maatje.. Poeh wat valt die door de mand.
Ja dat is niet best. Nou kijk ik geen KKD maar ze zullen toch iets in hem zien wat wij (nog) niet hebben gezien.
Voor de één is een stap wat groter dan voor de ander of duurt het wat langer voordat hij hem kan zetten. Bij beiden nog veel te vroeg om conclusies te trekken. Moeten ze de tijd en vertrouwen geven.
Ik kijk wel kkd en heb ook op vd belt gelet na de winterstop.

Bij pec deed hij sturen echt de rol van wieffer die jongen heeft idd wat meer tijd nodig
Ietwat vroeg om nu al te stellen dat hij "door de mand is gevallen".
Niet elke aankoop staat er gelijk, sommigen doen daar gewoon iets langer over.
Vd Belt kostte bijna niks, geef hem dit seizoen om te wennen/groeien.
Vd belt was bij Zwolle ook vaak niet geweldig hoor
Ehh... beter vind je ze niet in de KKD
https://twitter.com/LentinGoodijk/status/1661417061577359360
Nou en dat in een competitie met allemaal matige spelers.
Door de mand vallen??? Laat me raden, je zat Sinisterra na twee wedstijden ook al af te branden. Van den Belt komt uit de KKD. Daar speelde hij tegen jongens van het niveau Helmond Sport en Telstar. Dat je het dan moeilijk hebt op een hoger niveau is volkomen logisch. Helemaal op het middenveld omdat er dan aan alle kanten om je heen dingen gebeuren in een veel hoger tempo dan je gewend bent.

Van den Belt is een gok, je weet niet of ie het gaat redden, maar wie stelt dat ie nu al door de mand is gevallen heeft er echt niks van begrepen.