Bevestigd
kokcu-benfica3

Transfers

Benfica deelt transferdetails Orkun Kökçü

FeyenoordTM

Feyenoord en SL Benfica hebben dit weekend een overeenkomst bereikt over de transfer van Orkun Kökçü. De Turks-international maakt de overstap voor een vaste fee van €25.000.000 — met laagdrempelige bonussen, die oplopen tot een totaal van €30.000.000.

c50276b8-11ef-42b7-99b3-11e7dbd6f084

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Volgens Benfica is het een niet bekendgemaakt percentage over de "meerwaarde" van een toekomstige transfer.

Google Translate vertaling van hun officiële bekendmaking geeft:
"Verder wordt meegedeeld dat Feyenoord Rotterdam ook recht zal hebben op een percentage van de waarde van een meerwaarde verkregen bij een toekomstige transfer van genoemde speler, welk percentage afhankelijk is van de waarde waarvoor die toekomstige transfer zal worden uitgevoerd."

Meerwaarde is winst. We hebben dus NIET recht op een percentage van hun toekomstige transfersom maar alleen van hun winst dus na aftrek van de transfersom die we dan al gekregen hebben (25 miljoen plus max 5 miljoen bonussen).

Dit is dus in tegenspraak met wat Fabrizio Romano zaterdagochtend op Twitter hierover eerder meldde, zie https://1908.nl/artikelen/feyenoord-dingt-25percent-doorverkooppercentage-af-op-kokcu

Aangezien Benfica beursgenoteerd is, neem ik aan dat hun persbericht hierover klopt. Helaas voor ons want dit kan ons vele miljoenen gaan schelen.
25+ miljoen voor een prima speler. En we hebben zijn vervanger(s) al lang en breed binnen. ( Zerrouki en Timber ) .. dat is jarenlang wel eens heel anders geweest bij Feyenoord
Ja enig probleem. Kokcu is net zo goed als hun 2 samen :(
Ik dacht dat deze site bedoeld was om nieuwtjes en betrouwbare informatie te geven, alles uit eerste hand.
Blijkbaar is het contact van Rutger binnen Feyenoord verdwenen, want er wordt hier de laatste weken net zoveel onzin geschreven, als in alle andere kranten.
Het begin al met het verhaal dat Slot naar de Spurs zou gaan, op donderdag zou de zaakweerneemster weer met Feyenoord om de tafel gaan , terwijl dat mens al in hte vliegtuig terug zat naar Brazilie en Slot en Feyenoord allang hadden bepaald dat ie zou blijven.
Dan de indianenverhalen over geinteresseerde clubs voor Kokcu, er is maar 1 club geinteresseerd geweest en dat is Benfica.
Als Kokcu er zo goed op had gestaan bij de Europese topclubs, hadden we een scenario a la Bellingham gehad en 100 miljoen rijker.
Liverpool, Arsenal en Dortmund zijn nooit echt geinteresseerd geweest en dat is logisch voor een 22 jarige speler, geen CL ervaring , international van een b land die nog nooit wat hebben gewonnen en 1x kampioen van Nederland.
Dat Rutger en co negarief zijn over Te Kloese, Slot, Zerrouki, Danilo en noem maar op geeft enkel aan, dat deze site niet objectief is, maar heel gekleurd bericht.
En dat is jammer, aangezien Feyenoord er beter voor staat dan het in de laatste 20 jaar heeft gestaan.
Een middenvelder van Feyenoord is momenteel geen 40 of 50 miljoen waard, dat is de realiteit, Mikos Gouka heeft het goed verwoord, er is geen enkele club met belangstelling op Benfica na.
Ben ook niet helemaal tevreden met dit bedrag
Maar 30 miljoen Inc bonussen die laag drempelig zijn en 25 procent van de winst is toch een leuke deal
Mensen moeten wel beseffen dat dtk het bod tot 2 x toe heeft geweigerd maar dat kokcu bleef aandringen wat ik btw niet echt netjes vind maar begrijp hem wel,dtk zal wel afgesproken hebben met kokcu dat ie voor een bepaald bedrag weg mocht
Hoop dat feyenoord zelf de deal uit gaat leggen en een waardige vervanger koopt
@FTM moet niet als een zielig klein kind tekeer gaan op Twitter. Maar dit is natuurlijk wel een slechte deal. Van Feyenoord kant veel te weinig ontvangen voor je beste speler. Maar ook van Kokcu onbegrijpelijk dat je naar de nummer 1 gaat van een competitie die nog lager aangeschreven staat op dit moment dan de Eredivisie. Dit is geen stap omhoog, maar hij zei wel dat alleen als het plaatje compleet zou zijn hij de stap zou maken, daarmee bedoelde hij dan dus financieel.
Benfica verkoopt zijn spelers tegen hoge transfersommen dus komt er nog wel een leuk bedrag deze kant uit of Orrie moet er daar niets van bakken maar dat lijkt mij niet . Het is 25 mio en gegarandeerd 5 mio dus 30 mio in totaal en doorverkoop percentage
Reactie wordt verwijderd let maar op, Rutger kan namelijk heel goed uitdelen(hij doet niets anders) maar zodra er wat kritiek komt gedraagt hij zich als een kleuter. Gênante engnek
Naja, qua competitie valt het misschien wat tegen maar Benfica is wel een stap omhoog.Kwartfinale CL, een speler verkopen voor 120 mil en wel een lekker stadion hoor.
Als het al een stap omhoog is, dan is ie schuin omhoog.
Variabel doorverkoop percentage, misschien tot 50 miljoen euro, 50/50, alles daarboven aflopend oid. Ik probeer er ook nog maar iets moois van te maken maar een variabel doorverkoop percentage kan wel van de Feyenoord kant komen en op deze manier kunnen we er nog wel iets extras uithalen zonder dat het ook te nadelig zou zijn voor Benfica.
@FTM wat vind jij nou zelf van deze deal?
Hij vindt het *k*T dat verkondigd hij breed uit op Twitter en is met een hetze tegen DtK bezig
Os dat zo? Dan spoort hij niet
Waarom is dit artikel uit de main feed gehaald van 1908?
Mijn hemel wat een negatieve reacties hier.
@FTM kun je niet een keer iets verifiëren, voor je papagaait.

Transfergelden en voorwaarden worden nooit helemaal gedeeld.
Dit "spel" is voor ingewijden....
Een tijdje geleden hadden we geen cent te makken!

WE ZIJN NOG STEEDS KAMPIOEN!!
Toch geen dislikes hier, dus:

- In het grootste deel van de wedstrijden was hij niet eens de beste speler. En voor een topspeler zakt hij veel te vaak door de ondergrens.

- Hij is niet eens de beste speler van de Eredivisie.

- Ik kijk ~30 jaar voetbal en heb nog nooit 1 speler zo veel zinloze corners zien nemen.

- Voor een vrijetrappenspecialist scoort hij bijna nooit uit een vrije trap.

- Bijna al zijn doelpunten zijn van richting veranderd.

- Data! Waar wij onze schitterende club zo over loven, dat we zo goed bezig zijn! Tja die data vindt Kökçü eigenlijk helemaal niet zo goed.

- Zijn replacement value (consultancy waar clubs tegenwoordig $$$ voor betalen) is 13M voor Feyenoord en 15M voor Benfica.

- Die homofobe shit was gewoon zwak, en ja, dit zal vast wel bij een deel van het Feyenoord publiek slecht vallen, pech gehad.

- En dit is persoonlijk: maar ik kan er zo fucking slecht tegen dat conservatieve Turken die hier lekker van alles mogen genieten allemaal op een kutdictator stemmen die hun eigen land naar de ****** helpt, waar hardwerkende mensen alles kwijt zijn geraakt. Orkun, Mesut, Gündoğan, met zo veel aanzien, allemaal hielen likken. Eikels.

Goede vervanger halen en door.
Heb veel wausjes gezien maar jij slaat alles
Wat ben jij een *******. Kokcu is een hele grote meneer, zoveel belangrijker geweest dat een trieste dikzak als jij
100% waar wat betreft vrije trappen en corners. Die kunnen echt heel veel beter.

Qua veldspel was hij wel heel belangrijk voor het team.
Kom eerst met zaken die kloppen. Dit is een politiek antwoord, geen antwoord van een voetballiefhebber. Je bent een triest mannetje.
Ach jongen tyfstraalt toch een eind op zeg
Sorry hoor ik ben normaal niet zo van het reageren maar jij bent helemaal gestoord zeg 😂😂
Onze volgende TD is zeker de vitesse directeur die al ze spelers gratis laat vertrekken.
“het correcte bedrag las je eerder al op deze site”
Oh nee toch niet…
Laat me vooropstellen, iedereen mag overal een mening over hebben, dus ook FTM. Maar deze stemmingmakerij op twitter slaat natuurlijk nergens op. Zolang de details uit jouw ‘scoop’ kloppen, is het een prima deal en nu ineens wanbeleid? Het enige dat anders is, is toch 5 vd 30 mio vrijwel zekere bonus ipv 30 vast? Gaat aan het totaal bedrag dus niks veranderen of wel?
Wij zijn (meesten van ons) supporters, laten we de club supporten! En niet gaan zeiken over beleid waar niemand hier voldoende kennis of verstand van heeft. Mijn mening…
In Eindhoven en de hoofdstad komen ze niet meer bij van het lachen. Geef ze eens ongelijk!
Ik ben Feyenoorder en trek maar niets van aan wat die anderen van vinden.
Ik heb kritiek gehad op FTM maar ben het totaal met hem eens dat dit een ongelofelijk kutdeal is.

Wat een bagger beleid van Dennis te Kloese.
Ben je vergeten dat hij Santi en Paixao heeft gehaald. Bij Gimenez een creatieve deal met steeds aankopen van rechten. Sinds hij hier werkt gaat het stukken beter net Feyenoord. Erg kortzichtig om hem nu van wanbeleid te betichten.
Deze site noemde eerder 40 miljoen. Daarnaast zat deze site er regelmatig naast met andere transfer.
Opmerkelijk dat hij nergens op reageert. Is zijn geloofwaardigheid aan bederf onderhevig.
@FTM wat laat jij je kennen zeggen. Je tweets en retweets zijn schandelijk. Iemand die Feyenoord altijd in een positief daglicht wilt zetten, zogenaamd dus. Afbraak aan de club.
Janken om de waarheid? Het is een *** DEAL.
Kunnen jullie die brief nog even vertalen. Kan nog geen Portuguesa 😜
Het is weinig ja, maar ik denk dat meegespeeld heeft dat Orkun al eerder wou vertrekken (heel vroeg in het transferwindow) en nu door de voordeur weg kan en dat Te Kloese direct geld wilt hebben om andere versterkingen te kunnen halen. Je kan niet van een EL speler die de kwartfinale haalt zoveel vragen ookal is Orkaun het wel waard. De komende jaren kan dit wel. Slot dat blijft en Fey in de CL zijn de belangrijkste factoren om Feyenoord te krijgen waar het hoort en dat de bedragen gevraagd kunnen worden die de spelers en de club verdienen. Lichtpuntje is het doorverkooppercentage wat flink kan oplopen.
"en dat Te Kloese direct geld wilt hebben"

Welk geld?

Nu zitten we met allerlei bonus-structuren, verkoopclausules en een bizar laag vast bedrag.
Blijkbaar is er nu toch sprake van een percentage op doorverkoop en niet op transferrechten. Dan is het geen beste deal. Hij moet bij een volgende transfer al een Frenkie de jong-achtig bedrag opbrengen om duidelijk boven de 40 miljoen uit te komen inclusief bonussen. Laten we in godsnaam maar hopen dat sterkhouders als Hancko en Gimenez blijven en een goede CL campagne hebben.
Ja blijkbaar zijn we niet goed in verkopen. Hou dan maar alles bij elkaar!
Benfica is wel heel goed in verkopen. Enzo -120 mio en een centrale verdediger( dacht ik) 127 mio dus volgend seizoen Kokcu mss ook.
Ik reken toch iets anders, het is 25 miljoen en dan 5 miljoen bonussen, dat is 30.
Als hij wordt doorverkocht ga je de 40 miljoen zeker halen. Feyenoord gaat langzamerhand weer meedoen om ook goede transfer sommen binnen te halen. Dat kokcu zou gaan was bekend, hij wilde naar Benfica, slimme gozer, eerst tussenstap dan van daaruit naar top team in Engeland.
Zaak is nu te kijken wat er gedaan wordt met beschikbare geld.
Vandaar de sponsor “prijsvrij” op onze rug binnenkort, klopt precies.
Feyenoord is snel tevreden vraagprijs 40 mijoen en nu ineens 25 miljoen oplopend tot 30 miljoen, is toch veel te weinig die jongen is veel meer waard kijk maar naar andere bedragen voor mindere voetballers.
Eens, had m dan nog een jaar laten schitteren in de CL
Wie heb je horen zeggen dat de vraagprijs 40 miljoen was ???
Ten Kloese heeft in de winterstop gezegd,we luisteren pas vanaf 40 miljoen
Tegen wie heeft ie dat gezegd ?
'Feyenoord verwacht 40 tot 45 miljoen euro voor Kökcü'

https://www.vandaaginside.nl/europa-league-nieuws/feyenoord-verwacht-40-tot-45-miljoen-euro-voor-koekcue
O, Te Kloese heeft vandaag inside gebeld, als ie een transfer gaat regelen ?
Lachwekkend , ik heb Te Kloese nergens horen zeggen of een betrouwbare journalist zien schrijven, dat dat de vraagprijs was.
Ik heb Te Kloese alleen horen zeggen, dat bedragen die supporters in hun hoofd hebben niet realistisch zijn ( voor een 22 jarige speler, geen CL ervaring, international van een B-land die nog nooit een prijs hebben gewonnen en slechts 1 keer kampioen van Nederland is geworden.
Vandaag Inside is toch geen te Kloese pannekoek..
Tegenwoordig geeft iedereen zijn bek maar een dauw zonder dat het op feiten gebaseerd is...
Willen mensen als jij wel echt de concurrentie met Ajax aangaan?
Gezien je tweets @FTM. Hoe komt t dat je eerst zo positief was maar nu zo negatief?
Omdat te Kloese enz waarschijnlijk hebben gelogen over het daadwerkelijke bedrag om mensen redelijk tevreden te houden?
Wanneer is er gelogen over het bedrag dan? Er is 30m vermeld. En dat is ook waar het op neer komt
Nee hoor, wat zei je zeker ook bij sinisterra. En waar zijn die bonussen nu dan?
Denk je dat ie daarop antwoord gaat geven ?
Denk het niet. Ik ben hem zeer dankbaar voor de nieuwtjes maar ik erger me wel aan de negatieve tweets waar dan vervolgens de reacties worden uitgezet..
Best wel kansloze reacties idd. Waarom @FTM?

Tenzij Kokcu binnen 3 jaar te horen krijgt dat hij moet stoppen met voetballen staat eigenlijk nu al wel vast dat hij in de toekomst nog verkocht gaat worden. Misschien geen 150 miljoen maar laten we zeggen dat ie de helft daarvan gaat opleveren. Dan pakt Feyenoord alsnog dik 10 miljoen.

Het trackrecord qua sales van Benfica is beter dan welke club ook.
Fc Zeeman strikes again! Wat een schijt vertoning deze deal.. bah bah
Zat Martin van Geel aan de ondeerhandelingstafel, wat slecht dit zeg, valt me een beetje tegen van DtK
Of misschien wel Sinter Sjaak.
Wat een schandalig slechte deal. Ongelofelijk. Ts bizar voor woorden.
30 was al aan de lage kant, nu blijkt het 25 (+5 aan bonussen) te zijn en percentage van de winst die ook nog afhankelijk is van de transfersom, iets anders dan 25% rechten waarbij je over de hele soms geld ontvangt.

Al met al een slechte deal voor Feyenoord. Zelden gezien dat een speler onder zijn marktwaarde wordt verkocht. Op deze manier blijven we onszelf voor de gek houden
Kan er nu echt niemand rekenen?
Stel Benfica verkoopt hem door voor 50000000 wat waarschijnlijk meer zal zijn krijgt Feyenoord nog 12500000.
Is gewoon een goeie deal.
Veel sjappies hier kunnen niet begrijpend lezen en snappen niet dat het doorverkoop percentage gewoon doorgaat.
Als ze hem verkopen.maar als is geen zekerheid
Het is makkelijker om zomaar wat te roepen hè … zie je bij veel onderwerpen.

In mijn ogen ook een uitstekende deal. Hij gaat daar echt die 5 jaar niet uitdienen, dan levert ie als het goed is weer een bak geld op en krijgen wij nog even 25% overgemaakt, prima toch. Stel hij doet het geweldig en een club gaat die afkoopsom van 120 miljoen betalen … kun je mooi 30 miljoen bijschrijven 😆
Oeps verkeerde berekening .. was net wakker. Al met al vind ik het een prima deal.
Er staat 1. Geen percentage bij en 2. Gaat het om een percentage over de meerwaarde.

Het gaat dus niet om rekenen aangezien we de details van percentage niet hebben. Stel hij wordt verkocht voor 50mil dan krijgen wij over de winst/meerwaarde bijv 25% dus (50mil-30mil=20milx25%) 5mil extra. Kom je op een totaal bedrag van 35miljoen
Het grote verschil is dat het plotseling overal toch weer om een doorverkooppercentage gaat. Dat is iets totaal anders dan transferrechten. Als ze hem voor 50 miljoen verkopen heeft Benfica 25 miljoen winst. Aangenomen dat de bonussen niet meetellen. Dan zou Feyenoord dus daar hooguit 25 procent van krijgen: 6,25 miljoen. Dat is mooi ***...ik zet de sterretjes er zelf alvast maar bij.
Dat valt toch wel mee? Als hij na bijvoorbeeld twee, drie jaar Champions League 50 miljoen oplevert, kun je toch niet zeggen dat nu 30 miljoen na enkel Conference League en Europa League slecht is? Die 20 miljoen extra is voor de ervaring die hij nu nog mist. En daar krijgt Feyenoord nog een kwart van.
Ik vind zelf 30 miljoen magertjes als je het vergelijkt met sommige deals die PSV maakt. Zelfs Sangare schijnt meer te moeten opbrengen. Het is niet dat PSV nou erg goed presteert Europees gezien. Ik hoop van harte dat spelers als Hancko en Gimenez zich nog een jaartje willen ontwikkelen bij Feyenoord voordat ze de stap maken. Hopelijk komt Feyenoord tot een paar aardige resultaten in de CL zodat de prijzen van spelers worden opgedreven.
Jij kan zelf niet rekenen ******,25% doorverkooppercentage (als dat al waar is) van 50.000.000.....

50.000.000 - 30.000.000 = 20.000.000. Daar 25% van is 5.000.000 dus dan kom je op 35 miljoen.

Waardeloze deal dus
Ik verwacht trouwens dat Hancko en Gimenes ook nog weggaan. Deze prijzen schrikken ze niet van in Engeland.....
Je beste speler voor 25 miljoen.........?
Uiteindelijk vang je het dubbele ten opzichte van vorig jaar. Als hij met Feyenoord al een paar leuke potjes had gespeeld in de cl was hij voor 40 of meer verkocht denk ik.....
En je zelf de vraag stellen.waarom we steeds geen inhaalslag kunnen maken financieel
zwaar waardeloos , ze leren het nooit
We zijn weer muis in plaats van olifant
FTM toch niet meer zo enthiusiast.
Ik blijf het na dit artikel gelezen te hebben wel een heel slechte deal vinden. Voor nu 25 en als ze daar bepaalde doelstellingen hebben bereikt krijg je nog een vijf. Is voor nu geen 30. En ieder kan vinden wat ze ervan vinden maar ik blijf erbij dit is wel erg weinig voor je beste speler.
Wat zullen die Portugezen lachen om deze deal. Lkkr goedkoop opgehaald
@FTM Kan je meer details over de laagdrempelige bonussen en de doorverkoop geven.

Dit klinkt namelijk anders dan 30m gegarandeerd + 20% rechten.
Je kunt deze vraag net zo goed aan je hond stellen. Die weet er net zoveel van af.
Belachelijke deal. Alvarez vertrekt voor 54. Dat zegt genoeg.
Niet vergelijkbaar, Alvarez heeft gepresteerd in de CL. Dan kom je op de radar te staan en verdubbelt je transferwaarde, dat moet de doelstelling van Feyenoord op dit moment ook zijn. Pas dan kunnen wij ook voor die bedragen gaan verkopen.
madueke voor 35 miljoen is altijd geblesseerd en Kokcu nog maar 22 jaar, aanvoerder en speelde heel goed in Europa, Rice moet ook 100 miljoen dan mag Kokcu ook wel 40 miljoen kosten.
Madueke en Rice hebben een Brits paspoort. Homegrown rules in de Prem.

Totaal onvergelijkbaar.
Helaas zijn wij weer de Action, maar goed, kokcu bedankt voor de prachtige jaren en het is je gegund!!!! Maak ons trots🥺
Niet zo huilen allemaal, hij wordt echt wel verkocht voor 40-50 en hopelijk meer miljoenen aan een grote club en dan is alsnog 25% voor ons. Prima deal lekker Don!
Zie jii iets staan over het percentage dan ik niet hoor
Nee. Percentage van de winst,niet 25% voor ons
Prima deal, 25 miljoen die vrijwel zeker oploopt tot 30 miljoen. Daarnaast is t zo goed als zeker dat Kökçü voor een hoog bedrag zal vertrekken naar een PL club over een jaar of twee. Uiteindelijk haal je met dat doorverkoop percentage dus alsnog de 45-50 miljoen. Lekker gedaan te Kloese, hulde!
Net zo zeker als met Sinisterra???
?? Benfica is 10x de club die Leeds is. Benfica haalt de laatste jaren altijd verre rondes in de CL en verkoopt regelmatig voor recordbedragen aan PL clubs. Niet te vergelijken.
Gozer je hebt geen idee wat er in staat,voor hetzelfde geldt staat er: Kokcu moet basisspeler zijn en de halve finale CL halen.
Ja dat lijken me ook wel hele realistische doelstellingen voor 5 miljoen euro
Er staat letterlijk in de tekst dat er een doorverkoop percentage is betrokken bij de deal. Volgens verschillende bronnen is dit 25%.
Juist...maar er staat nergens 25 en In wat voor vorm