mimeirhel benita | foto via excelsiorrdam

Foto via excelsiorrotterdam

Nieuws

Benita: "Bij Excelsior is de kans op speelminuten groter"

Moreno

Vanmorgen werd definitief dat Mimeirhel Benita komend seizoen in het shirt van stadsgenoot Excelsior uitkomt. Na Lennard Hartjes is de rechtsback de tweede huurling van Feyenoord die voor de Kralingers gaat spelen. Benita kijkt uit naar zijn uitleenperiode, vertelt hij op de clubwebsite van Excelsior. 

"Excelsior is een mooie club en ook in Rotterdam, dus die keuze was voor mij niet moeilijk. Ik ben gisteren aan het eind van de middag meteen in de auto gestapt en naar Delden gereden", aldus de 19-jarige rechtervleugelverdediger. In Delden bereidt Excelsior zich ieder jaar voor op het nieuwe voetbalseizoen. Daar is Benita vandaag al aangesloten bij de groepstraining. 

"Ik heb prima gesprekken gevoerd met Niels van Duinen (technisch manager, red.) en natuurlijk ook met de trainer. Het plan van de club spreekt me aan en ik ken al een aantal jongens. Met Noah Naujoks en Lennard Hartjes heb ik contact gehad. Zij waren ook positief over Excelsior. Ik wil mezelf hier verder ontwikkelen door hopelijk veel minuten te maken in de Eredivisie", aldus Benita. 

De rechtsback, die tot twee jaar terug nog voorin speelde, vertelt waarom hij denkt zich bij Excelsior sneller te kunnen ontwikkelen. "De stap van de jeugd naar het eerste elftal van Feyenoord is lastig, omdat je zo veel goede spelers voor je hebt. Bij Excelsior is de kans op speelminuten groter en daarom hoop ik ervaring op te kunnen doen. We zullen elke week moeten strijden en alles moeten geven, dat is superleerzaam. Ik kijk natuurlijk uit naar de wedstrijden tegen Fyeenoord. Die zullen bijzonder worden, maar ik speel nu voor Excelsior en zal gewoon mijn eigen ding doen."

Delen

Reacties

Mooi dat hij er echt zin in heeft. Ik kan het dat ook echt voorstellen op die leeftijd. Direct erheen gereden! Hij mag dit seizoen mooi laten zien wat hij in huis heeft om hopelijk een echte versterking voor de Feyenoordselectie te zijn!
Feyenoord is ook op dat vlak echt goed bezig: heel veel jonkies die elders ervaring opdoen. Zelfs als ze Feyenoord 1 niet halen, leveren ze toch nog transfergelden op. Prima beleid!
Logische stap, dat hij maar heel veel succes, speeltijd en groei mag kennen, ben wel gecharmeerd van deze speler. Het is dat Pedersen zich wil concentreren op de club en niet met een vertrek bezig is, of dat Geertruida (nog) niet is weggekocht. Maar vanuit m'n fan-blik is hij als RB in mijn beleving nochthans zeker beter dan Kasanwirjo, al zal de staf hier zeker een adequaat beeld van hebben