steven-berghuis

VK Sportphoto

Nieuws

Berghuis: “Bij Feyenoord een mindere tijd meegemaakt, maar ook mooie tijden”

Dennis

Steven Berghuis is momenteel met het Nederlands elftal op het WK in Qatar. De aanvaller heeft inmiddels aardig wat speeltijd gekregen van bondscoach Louis van Gaal. In gesprek met Voetbal International zegt Berghuis veel van Robin van Persie te hebben geleerd. Ook blikt hij terug op de commotie omtrent zijn pikante overgang van Feyenoord naar Ajax. 

Zijn overgang komt aan de oppervlakte wanneer Berghuis reageert op wat hij over zichzelf leest in de media. “Zeker de laatste jaren is er veel over mij gezegd en geschreven, maar ik heb ermee leren omgaan. Dat geeft veel rust. Je krijgt steeds beter in de gaten hoe het werkt en wat voor jou het beste is. Dat is prettig. Ik maak me niet meer zo snel druk. Ik heb door de jaren heen natuurlijk wel het één en ander meegemaakt”. Berghuis kreeg na zijn overgang veel kritiek van Feyenoordsupporters en werd zelfs bedreigd.

Berghuis zal op 22 januari voor het eerst als Ajacied in een volle Kuip aantreden tegen Feyenoord. Over zijn tijd in Rotterdam. “Bij Feyenoord heb ik een mindere tijd meegemaakt, maar ook heel mooie tijden”. 

De hectiek rondom zijn veel besproken transfer heeft hem doen relativeren. “Ik heb overal geknokt voor mijn plek. Mijn passie voor voetbal houdt me overeind. In moeilijke periodes, na een teleurstellende wedstrijd, altijd en overal. Dan ga ik de volgende dag trainen en denk: Lekker, er staat weer een nieuwe wedstrijd voor de deur. Ik heb dit al een miljoen keer gedaan, de volgende keer zal het weer beter gaan. Dat vertrouwen in mezelf heb ik opgebouwd.”

Bij Feyenoord werkte Berghuis samen met Robin van Persie, zowel als medespelers en spitsentrainer. Volgens de Oranje-international heeft hij veel aan de Feyenoordlegende te danken. “Deze voortgang is langzamerhand tijdens mijn carrière gegroeid. Het hangt ook af van de mensen die je tegenkomt op je pad. Ik heb zoals bekend bij Feyenoord heel veel aan Robin van Persie gehad. Ik heb geleerd van mensen van wie ik zag hoe zij hun sport beleven en daarmee omgaan”. 

Delen

Reacties

Wanneer hij naar het buitenland was gegaan, had je andere reacties gehad op deze site. Maar ja meneer wilde naar 020. Dan roep je dit over je af met dit commentaar op 1908.
Heel verkeerde keuze maneer rat

Als je echt Feyenoorder bent denk je eens niet aan naar 020 tegaan
Rat.
Een bergrat in de amstelratten stad

Hij past er helemaal tussen

Vroeger kreeg je pek en veren over je kop maar tegenwoordig praat iedereen alles goed hè!

Tis gewoon een verrader

Een wegloper dus nog een rede om in 020 te voetballen idd
Het aantal reacties van hersenloze hufters neemt helaas snel toe op deze site. Nog ff en we zitten hier op fr-fans en fr12 niveau.
Ja het was lullig dat onze beste speler uitgerekend naar de aartsrivaal uit 'Diemen en omstreken' vertrok. En (veel) succes heb ik hem zeker niet gewenst bij zijn vertrek, maar dat hij als begin 30-er koos voor meer geld en meer kans op prijzen, kon ik ook wel weer begrijpen. In plaats van allerlei stompzinnige 'haatcommentaren', beperk ik me liever tot de hoop dat iig nationaal die landstitel van afgelopen seizoen de enige voor hem mag blijven. En dat dan niet vanwege de komende landstitels van PSV ;-)
Helemaal eens. Wat een sneu gebeuren. Neem aan dat hij er beter van geworden is (qua prijzen en qua geld) en wij lijken er ook niet minder van geworden. Lekker laten gaan dus, heeft ons gewoon mede aan de titel van 2017 geholpen.
Gaat er niet om dát hij deze stap heeft gemaakt, maar hóé hij deze stap heeft gemaakt. Rat voor altijd..
Wat zijn de reacties op deze site toch sneu. Tuurlijk is het een klote actie van hem geweest, eindstand vliegt hij er steeds uit in de CL waar die de helft geeneens basis staan en zijn wij begonnen aan een prachtig avontuur en hebben we dat geld van hem geïnvesteerd in kwaliteit. Blessures wensen en brancard van het veld is echt beneden alle peil.
Ze moeten berghuis hier geen podium geven .
Kunnen we deze viespeuk vanaf nu negeren/boycotten op deze site?
Graag. Dank u!
Had eerder moeten vertrekken. Sjaak had m moeten verkopen en niet moeten verlengen met die bizarre clausules waardoor we een grote transfersom hebben misgelopen.
Het beste wat deze engerd heeft gedaan is Feyenoord verlaten 👌👍
Judas met al zijn praatjes. Hopelijk voor het laatst op deze site.
Hopelijk ook per brancard de kuip uit 🤞🏽🤞🏽🤞🏽
Heeft nooit bij ons gepast met al die maniertjes en dat puberale gedrag na weer een wissel of tegenslagje.
Hij is gewoon een viezerik vond het al die jaren zo leuk bij Feyenoord dit dat. En dan zo weg gaan dan ben je gewoon smerig.
Wens hem alleen maar slechts.
Ik ben er iets anders over gaan denken, vorig jaar een Europese finale gehaald en wat gasten die doorgebroken zijn.
Alles ging wel erg veel via Berghuis.
Te bewijzen valt zoiets nooit maar wat als we weer zeikjaar hadden gehad met hem.
Waarom verschijnen er berichten over die Judas op deze site????
Dat we deze verrader nog bespreken op deze site. Laat hem lekker het logo van Ajax kussen!
Waarom zo negatief , Berghuis is een sportman in hart en nieren. Tuurlijk hadden we het fijn gevonden als hij gebleven zou zijn. Maar eigenlijk hebben we hem niet gemist toch..Kunnen we niet beter dankbaar zijn voor wat hij voor ons betekend heeft.Respect voor Berghuis. Ik Zal wel te lief zijn .Gelukkig zijn er meerdere die op fatsoenlijke manier reageren..
Ron, Sommige dingen doe je niet...

Ookal ben je op en top sportman
Zie helemaal niemand onfatsoenlijk reageren, wel realistisch. Opzouten met die Berghius hier.
Heeft toch niks met fatsoen te maken.
Die jongen was destijds onze aanvoerder, dan flik je niet wat hij gedaan heeft. Er waren meerdere clubs in hem geïnteresseerd, maar meneertje moest en zou dan die viespeuken verkassen.