Bevestigd
inv202210174-5904-94741

VK Sportphoto

Nieuws

Berghuis naar WK levert Feyenoord duizenden euro's op

Zondag 20 november trappen Qatar en Ecuador het WK voetbal 2022 af in het Al-Bayt Stadium. Voetbal International komt vandaag met het nieuws naar buiten dat de FIFA clubs tot 215 miljoen uit kan keren voor WK-deelnemers.

De FIFA komt clubs die spelers afstaan voor het WK voetbal tegemoet, omdat de clubs de spelers tijdens het hoofdtoernooi volgens contract doorbetalen. De wereldvoetbalbond heeft 215 miljoen euro gereserveerd ter compensatie voor clubs die hun spelers in november en wellicht ook in december missen.

Voor elke dag dat spelers met hun nationale ploeg in Qatar bivakkeren, betaalt de FIFA hun club een net iets meer dan tienduizend euro - met ingang van de maandag na de laatste competitiewedstrijden. Tot de finale zijn dit 37 dagen. Een finaleplaats levert Feyenoord tot mogelijk 370.000 per geleverde speler op.

Ook krijgen clubs waar spelers tijdens de kwalificatieperiode (tijdens het seizoen 2020-2021) voor uitkwamen een deel. Indien oud-Feyenoorder Steven Berghuis met Oranje wordt opgeroepen door Louis van Gaal, krijgt Feyenoord met die reden een tegemoetkoming van €5.000 per dag dat Berghuis met Oranje op pad is.

Bovenstaande geldt ook voor oud Feyenoorder Tyrell Malacia. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Zo goed als zeker Zo goed als zeker
Misschien Misschien
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Oh ja. Ging over ex spelers 😊
Geldt dit dan ook voor Sinisterra?
Nee Sinisterra gaat niet naar de WK.
Aursnes4President
Hoe zit het met huurspelers (Szymanski)?
Zijn geen eigendom van Feyenoord, wordt dus uitgekeerd aan de andere clubs.
Dus ook malacia??
Yes, heb het er nog even bijgezet!