Bevestigd
yv2023727yv2023727a1a08885-1

VK Sportphoto

Transfers

Bevestiging: Pusic vertrekt naar Shakhtar

FeyenoordTM

Feyenoord en Shakhtar Donetsk hebben overeenstemming bereikt over de overstap van Marino Pušić. De 52-jarige Nederlands-Kroatische assistent-trainer, die in Rotterdam nog een contract had tot medio 2025, vertrekt per direct naar de Oekraïense topclub, waar hij hoofdtrainer zal worden.

"Ik ben Feyenoord zeer erkentelijk voor het meewerken aan deze stap", vertelt Pušić. "Hoewel ik het nog steeds echt enorm naar mijn zin had in Rotterdam is het hoofdtrainerschap van Shakhtar Donetsk voor mij in alle opzichten een unieke kans. Het is dan ook een lastige keuze geweest. Ik dank Feyenoord voor het meedenken in dit proces."

"Uiteraard ga ik iedereen bij Feyenoord ontzettend missen: de staf, de spelers en natuurlijk ook de supporters. Ik kijk met ontzettend veel trots terug op de afgelopen 2,5 jaar, waarin ik als assistent-trainer een bijdrage heb mogen leveren aan het weer prominent op de kaart zetten van deze schitterende club. Ik heb er alle vertrouwen in dat Feyenoord nog verder zal groeien en bloeien en blijf het natuurlijk op de voet volgen. De club zit voor altijd in mijn hart."

Pušić kwam medio 2021 in het kielzog van hoofdtrainer Arne Slot naar Feyenoord. Als assistent-trainer was hij medeverantwoordelijk voor de successen die de club sindsdien boekte, zoals het bereiken van de finale van de UEFA Europa Conference League en het behalen van de zestiende landstitel, afgelopen seizoen.

Directeur Dennis te Kloese spreekt van ‘een enigszins dubbel gevoel’, nu de snelle overgang is beklonken. "Er was sprake van een zeer uitzonderlijke situatie, want je ziet een belangrijke assistent natuurlijk liever niet midden in het seizoen vertrekken. Dat we toch hebben meegewerkt aan zijn overgang is uit respect naar de mens, trainer en persoon Pušić. Bovendien heeft Shakhtar ook richting Feyenoord in alle opzichten laten merken dat ze hem graag willen hebben en we hebben dan ook met hen overeenstemming bereikt over zijn overgang."

Feyenoord dankt Marino Pušić voor al zijn inzet en wenst hem veel succes toe bij zijn nieuwe club.

Tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Sjonge jonge zeg. Wat een reacties.

Mario krijgt een geweldige aanbieding. En kijk even wat Arne vanmiddag over hem in de persco zegt. Dat hij het hem echt gunt. Over loyaal zijn. En ook Dennis laat zich zo uit. Dus is er maar 1 ding wat ons rest.

Mario onwijs bedankt! May the force be with you. En ik gun je alle goeds. En wie hem gaat opvolgen? Ik kan wel een ideale opvolger bedenken. Maar we gaan het zien.

Time will tell..........
Gun iedereen al het goud van de wereld.

Maar op dit moment vertrekken in een CL tijd en waarin elke punt telt in de competitie, dat vind ik van beide zijden zowel van Pusic als dat van Feyenoord respectloos naar de supporters en zichzelve om nog maar niet over de gevolgen te praten.
Je haalt toch ook geen goede schakel tussen een goedlopende gesmeerde ketting uit?
Iemand tegen de zin in houden schiet ook niet op dus was er nu echt geen andere regeling te treffen met hem? (Meer cash?).
Blijkbaar gun je juist iedereen niet al het goud van de wereld, beetje overdreven en je reageert met een toon of het om iets persoonlijks gaat.
Zo werkt het niet, iemand die goed werk geleverd heeft en nooit de club in discrediet heeft gebracht gun je een stap, zoals er ook een moment komt dat we Slot die stap moeten gunnen.
Dat zeg ik I gun hem alles maar niet ten koste van Feyenoords goedlopende motor.
Das juist niet persoonlijk. Ook Slot moet niet midden in een seizoen vertrekken en zeker niet midden in de CL.
Ik blijf bij mijn standpunt.
Als het 5,5 is dan krijgen ze Cor Pot er gratis bij.
Het blijft jammer maar goed het is je gegund!
In de 71ste min allemaal Pusic bedankt zingen?
Bedankt voor wat? Op een zeer fout moment vertrekken?
Wat levert het op? Dacht wel zo origineel en nuttig om even te vragen wat er al 4x eerder gevraagd is 😊
Kom op meerdere sites tegen 5,5 miljoen. Nino kom maar snel
Mooi en lief allemaal maar wat levert op? De tijden van de action zijn voorbij.
Iets bekend over de afkoopsom? Is dit 2 a 3 miljoen?
Hoop dat ie dan gelijk een paar spelers van ons overneemt voor een mooie prijs🤣
Dilrosun bijv.zal daar best wel aan aanwinst voor zijn🤗
Gio is geen slecht idee, zou hij dat kunnen een stap terug doen nadat hij hoofdcoach is geweest?
Gio is een heel slecht idee, Pusic was van de tegenstanders analyseren en tactisch plan maken Slot. Dat is geen kwaliteit van Gio
Houd Feyenoord hier nog wat aan over ?