slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Laten we er een geweldige happening van maken, zonder katheters"

Moreno

In navolging van het afgekeurde spandoek van de supportersvereniging, waar vermoedelijk de uitspraken van Maurizio Sarri over de supporters in De Kuip tijdens de wedstrijd van vorig seizoen in terugkwamen, kreeg trainer Arne Slot nu ook vragen over het 'katheterincident' van november vorig jaar. 

"Sarri vond een specifiek onderdeel van die wedstrijd inderdaad niet zo leuk. Ik denk dat we in Nederland volledig doorslaan als het gaat om bekertjes die verdwaald op het veld liggen, maar die avond zag ik warmlopende spelers van Lazio wel bedolven worden onder de volle bierglazen. Daarin kan ik hem helemaal begrijpen", liet Slot optekenen. "Het kan hier vijandig zijn door onvoorwaardelijke steun van onze fans. We hopen daar ook nu op, maar dat het alleen de positieve dingen zijn die het publiek laat zien."

Toch vermoedt Slot dat Sarri ergens ook op positieve wijze onder de indruk was van De Kuip. "Sarri zal ook wel vinden, al weet ik niet of hij dat zou toegeven, dat een volle Kuip iets heel moois is. Zeker als ze het gooien van bierglazen en eventueel andere voorwerpen die die avond ook voorbijkwamen, achterwege kunnen laten", zei Slot, terwijl hij een glimlach over die 'andere voorwerpen', waarmee hij natuurlijk op de katheter doelde, niet kon onderdrukken. 

"Ik denk dat heel veel trainers en tegenstanders hier het gevoel dat het heel bijzonder is, zeker op Europese avonden. Vandaar dat we ook al tweeënhalf jaar in thuiswedstrijden tot grote hoogtes kunnen stijgen. Laten we er een geweldige happening van maken, maar dan zonder katheters", besluit de oefenmeester. 

Delen

Reacties

Wel met vuurwerk dan, gelukkig maar
Nee, liever niet. Hoe mooi het ook is, ik denk dat we daar nu wel vanaf moeten. Doe het dan buiten het stadion ofzo, maar het is gewoon niet handig. Tegen Celtic bijna gelukt, toch weer 2 kereltjes op vak Y die het nodig vonden om een fakkel af te steken. Ka-ching!