Primeur Bevestigd
yv2024222yv2024222a1c02702-1

VK Sportphoto

Transfers

Beweging rond Wellenreuther; PSV zocht voorzichtig toenadering

FeyenoordTM

Feyenoord moet, indien hij binnen de kortste keren weer terugkomt op het tweede plan, serieus rekening houden met een zomers vertrek van Timon Wellenreuther. De goed presterende sluitpost geniet ontzettend veel belangstelling vanuit Europa, waaronder van aanstaand Eredivisiekampioen PSV.

De Eindhovenaren zochten recent toenadering om over de speler wat info op te vragen, waardoor de club weet wat het moet doen om eventueel toe te slaan voor een zomerse transfer. Wellenreuther werd afgelopen zomer officieel door Feyenoord vastgelegd na het triggeren van een koopoptie à 1 miljoen euro bij RSC Anderlecht.

Wellenreuther staat sindsdien in Rotterdam tot medio 2025 onder contract, wat zijn toekomst bij Feyenoord vooralsnog onzeker maakt. Wordt zijn contract niet verlengd en/of komt de Duitser na het herstel van Justin Bijlow terug op de bank, lonkt aankomende zomer een verkoop: Wellenreuther verdient na zijn prestaties een beter contract en een vaste plek onder de lat, klinkt het.

Een concreet transfervoorstel ligt nog niet op tafel, maar wel is er belangstelling uit de Ligue 1, de Bundesliga en de Serie A — en dus ook van concurrent PSV. Vooralsnog ligt er geen concreet Eindhovens voorstel bij de speler en ook is Feyenoord nog niet officieel op de hoogte gesteld, maar dat er concurrerende belangstelling is voor de doelman staat vast. Mocht PSV zich in Rotterdam melden voor Wellenreuther, zal Feyenoord niet eenvoudig meewerken aan een vertrek.

PSV ziet in Wellenreuther één van de weinige opties op doel in de Eredivisie en kan tot een bepaald bedrag gaan, maar gaat geen monsterbedrag overmaken naar zijn concurrent. Bij PSV staan momenteel doelmannen Benítez (2025), Drommel (2026), Peersman (2026), Schiks (2027) en Waterman (2024) onder contract.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Tweede keeper achter Bijlow lijkt me niet zo erg. Je keept zeker de helft van alle wedstrijden. Die man is nog geen seizoen fit gebleven.
Als Timon zich echt niet meer kan schikken in een rol van tweede keeper, moet hij maar vertrekken. In de hele benadering en alles wat erbij komt kijken vraagt het zijn van eerste keeper zoveel meer. Groot fan van Timon, maar dat gaat hij niet redden. Kijk naar wat er gebeurt is met Noppert toen hij wat meer aandacht kreeg en er dingen verwacht werden.
Timon koester je rol en onze adoratie en blijf lekker als tweede keeper.
Maar waarom zou onze beste doelman zich moeten schikken in een rol van 2e keeper?
Precies, mooie salarisverhoging eruit peuteren en 1.5e keeper van Feyenoord
@FeyenoordTM Je zei laatst dat Feyenoord iets beters op het oog had en dat je die naam bewust niet in je aanbevelingen van de linksback had gezet. Speelt dat nu nog met de blessure van Hartman? En zo niet kan je vertellen wat dat was?
Timon langer vastleggen als hij dat wil, vertrouwen geven. Seizoen uit laten keepen. In de voorbereiding mogen ze het weer uitvechten met z'n twee. Dan heb je gewoon 2 topkeepers in je selectie en dat moet je nu ook hebben als je met de grote jongens mee wilt doen. En als Timon niet wilt blijven weer een andere topkeeper erbij halen.
Timo heeft zich meer dan voldoende bewezen. Heeft fantastisch gespeeld, nooit gezeurd, een man waar je op kan bouwen.
Hoe sneu voor Bijlow het ook is, maar een betere 2e keeper met zo'n instelling zie ik nergens rondlopen. Gun Bijlow een mooie transfer en ga door met Timo als 1e keeper!
Ik hoor al iets over zijn mogelijke vervanging. Is niks concreets allemaal nog, dus nog niet noemenswaardig. Als het wat heter wordt, meld ik me. Verder nog lekker aan het genieten van vakantie. Tegen bekerfinale pas terug.
Wat mij betreft proberen ze Bijlow te verkopen voor een mooi bedrag en wordt Timon eerste doelman, hij doet het geweldig en lijkt niet blessuregevoelig. Bijlow is een uitstekende keeper maar raakt uit het niets geblesseerd. Het is altijd maar weer afwachten hoe lang ie fit is.
Maduka Okoye halen als vervanger!!! Is met 24 jaar nog relatief jong voor een keeper en lijkt mij niet te duur, contract tot 2027 bij Udinese en als die degraderen kan je hem helemaal voor een schijntje oppikken.

Daarbij niet geheel onbelanrijk: Kent de Stad... ;-)
@FeyenoordTM, klopt dit..

'Feyenoord vreest voor vertrek Hancko en ziet opvolger in Griekenland'

Feyenoord heeft interesse in de diensten van Konstantinos Koulierakis, zo meldt Sportime. Volgens het Griekse medium heeft de verdediger, die bij voorkeur links in het centrum speelt, interesse gewekt van de Rotterdammers.
Ook Eintracht Frankfurt zou de Griek van PAOK Saloniki op de korrel hebben.

Feyenoord zou in Koulierakis een mogelijke opvolger zien voor Dávid Hancko. De Slowaak is bezig aan zijn tweede seizoen in Rotterdam en maakt ook deze jaargang een sterke indruk. In de winterstop zou Paris Saint-Germain zich al hebben gemeld, en ook Napoli en Newcastle United hebben naar verluidt interesse in Hancko.
Het is dan ook niet ondenkbaar dat hij aan zijn laatste maanden in Rotterdamse dienst bezig is.
https://www.sportime.gr/podosfairo/paok/paok-trelathike-megali-evropaiki-omada-me-ton-koulieraki-giati-ton-theli-san-treli-gia-to-champions-league/ Dit zou echt heel ziek zijn👀
Ik kwam hier naartoe om letterlijk te zeggen ‘Feyenoord moet all-in gaan voor Koulierakis bij vertrek van Hancko’ heb die naam al paar keer genoemd hier. Echt een klasbak. Zou fantastisch zijn als Feyenoord hem weet te halen.
Prc! Alleen als je ziet welke clubs worden genoemd (Milan, Frankfurt, Dortmund etc) lijkt het me heel lastig om hem binnen te halen gezien onze financiële middelen. Maar laten we het hopen🤞
Feyenoord word wel steeds interessanter voor dit soort spelers. Ook als hij ziet wat voor stappen onze jongens gaan maken deze zomer. Frankfurt gaat hooguit conference league spelen en bij AC Milan en Dortmund zal hij geen basisspeler worden. We zijn niet geheel kansloos laat ik het zo zeggen.
Zou een uitstekende vervanger voor hancko zijn
✍🏻 3 jaar verlengen als eerste keeper met verbeterd contract. Justin moet zich schikken als 2e keeper. Laat je hem sowieso alle bekerwedstrijden keepen.

Als je als club een stap wil zetten dan is fysieke betrouwbaarheid ook een versterking aan de bovenkant.

Je kan over een jaar altijd anders besluiten. Als hij deze lijn doortrekt zal de interesse alleen maar groter worden wat zich vertaalt in waarde.
Afblijven! Dit is onze nieuwe Nr.1 met Bijlow als backup
Iemand zoals Bijlow moet je behouden. Lekker met 2 goede keepers het seizoen in gaan. 1e keeper of 2e keeper, dat vechten ze maar uit.

Bijlow is een echte Feyenoorder. Moet je kijken wat dat met het publiek doet als Bijlow weer klappend het veld op komt na een lange tijd 2e keeper of geblesseerd geweest te zijn. Houden!!
De toon van de meeste reacties is keihard.
Justin Bijlow is mits fit een topkeeper maar dat blijkt Timon Wellenreuther ook te zijn.
De een heeft constant pech tegen allerlei verschillende blessures op te lopen en de ander blijft wel fit.

De een heeft naast het zijn van een topkeeper ook een enorm Feyenoord-hart en is met Quilindschy Hartman de meest sociale binnen de spelersgroep en de ander is in principe een passant.

Dan gaat het wel door merg en been dat Justin Bijlow maar van de hand gedaan moet worden.

Ik hoop dat beiden blijven. Ik zou het heel mooi vinden als Justin Bijlow in elk geval de laatste wedstrijd onder de lat staat en dat wij zijn naam scanderen. Ik leef zowel met hem als Quilindschy mee. Het zijn echte oer-Feyenoorders!
Je kunt het ook omdraaien. Blijkt dat veel supporters het een beetje zat zijn dat Bijlow steeds geblesseerd is en daarom liever Wellenreuther hebben als eerste keeper. Die ook laat zien goed genoeg te zijn. Zijn ze daarmee gelijk "keihard"...?

Hij heeft natuurlijk enorm veel krediet omdat hij een kind van de club is. Denk dat als Bijlow geen speler uit eigen jeugd was geweest dat iedereen allang had geroepen dat hij moest vertrekken (of in ieder geval geen nieuw contract moest krijgen) omdat hij zo vaak geblesseerd is.
PSV heeft hem ook al in het vizier..
Echt een moderne verdediger snel sterk en atletisch in combinatie met onze trainer is dit een prima investering
Maak deze man gewoon eerste keeper dat verdiend hij gewoon
Bijlow verkopen wat sommigen hier zeggen 👌🏽
Tis leuk wat hier allemaal nu wordt gezegd, Bijlow verkopen, ja dan moet er wel interesse zijn.
En wat wil Wellenreuther zelf, dat lijkt me ook best belangrijk. Als hij niet wil verlengen dan zal hij toch verkocht moeten worden. Dan kan ik me wel voorstellen dat hij de volle buit wil krijgen.
Hoeft niet, je kan hem ook aan z’n contract houden.
Uiteraard kan dat dan is hij volgend jaar transfervrij, denk niet dat Feyenoord dat wil.
Heeft nu waarschijnlijk een klein contractje, is immers aangetrokken als reservekeeper. Snel opwaarderen en Bijlow in de etalage zetten.
Een kans gunnen om een avontuur aan te gaan klinkt wat vriendelijker. 🙂

Wellenreuter laten gaan om met alleen Bijlow, van Sas en die jongen van de Graafschap verder te gaan lijkt me iig stupide.
Hopelijk sijpelen de eerste namen van de categorie versterkingen voor bovenkant door! Na 21 april kan Feyenoord voortvarend aan de slag gaan.
Nu besef ik me ook pas dat we hem 1 jaar hebben gehuurd, daarna 1 miljoen voor hebben betaald. 1 miljoen hahaha. Hoe is het mogelijk dat we een keeper van dat niveau kopen voor maar 1 miljoen. Als er inderdaad geen clausule in zijn contract staat, dan gaan we er ook nog op 'cashen' ook. Heeft zoveel belangrijke reddingen verricht. Ook in Europa. Zijn opleving hier gaat gewoon winst opleveren.

Het is jammer dat Verbruggen echt zijn kans heeft gepakt bij oranje. Nu gaat hij waarschijnlijk het EK keepen. Anders had je op beide keepers een goede winst geboekt.
Omdat hij nu pas z'n potentie/kwaliteiten laat zien
Ik weet niet welke bedragen jij in je hoofd hebt, maar een keeper met nog maar 1-jarig contract levert echt niet de hoofdprijs op.
Wellenreuther is beter dan Bijloo op dit moment.
Bijloo zal volgend seizoen de strijd aan moeten gaan als 2e keeper.

Ik word wat moe van berichten dat spelers niet te houden zijn voor Feyenoord.
Spelers van Dordrecht en nu weer over Wellenreuther. We gaan de CL in, hoe kan het dan dat spelers van Dordrecht (onder contract bij ons) niet te houden zijn?
Ik denk dat je bij die Dordt spelers mee moet nemen dat de stap van Dordrecht naar CL te groot is. En dat ze niet een jaar in het 2e zullen gaan ballen. Onhoudbaar houdt dan denk ik eerder in dat er een ander plan moet komen.
Off topic maar @ftm iets bekend van de vermeende interesse van Feyenoord in Damian Szymanski van aek athene? Een paar griekse en poolse sites maken daar melding vsn, dat de club op de tribune zat.
Er waren idd scouts van Feyenoord bij AEK tegen PAOK. Bij Paok lopen ook 2 toppers rond. Een hele goeie nummer 10, Konstantelias en een LCV: Koulierakis, misschien als vervanger van Hancko?
Die kerel voor in de spits moet je ook meteen halen… Assimarakis!
Schijnt een hele goeie te zijn ja. Mega veel potentie
Wellenreuther kan niet meer naar de bank.
Bijlow is een prima keeper, vreselijk veel pech met al z’n blessures..
Maar Wellenreuther heeft vorig seizoen en ook dit seizoen weer bewezen een uitstekende keeper te zijn.
Het is een zekerheidje.

Slot kan het het niet maken om hem nu weer op de bank te zetten, nu Bijlow weer fit is.
Helaas voor Bijlow, maar dit is topsport.

Wellenreuther verdient het om het seizoen af te maken.
Wellenreuther moet bij Feyenoord blijven en volgend seizoen vanaf het begin 1ste keeper zijn.
Dat wellenreuther weg gaat in de zomer daar hoef je geen waarzegger voor te zijn. Lijkt mij persoonlijk sterk dat de speler in nederland wil blijven. Die ksn cashen in het buitenland....
Maarrr….. heeft nog een 1-jarig contract. Hij heeft dus niet al te veel te willen.
Heeft hij een clausule in z'n contract? Had gelezen dat het onder de 3 mil was, maar wat is hier van waar? @FeyenoordTM
1 miljoen. Wat een schijntje voor zo’n keeper
Bijlow hadden ze vorige zomer al moeten verkopen, want intern zijn ze heus heel precies op de hoogte over zijn zwakke gestel. Ze hebben gegokt, en verloren. Nu gaat hij voor minder weg denk ik. Of Wellenreuther gaat weg, en dan heb je weer een dure 2e keeper nodig die zomaar het halve seizoen zal gaan keepen...
Met alle respect voor Bijlow, Wellenreuther kan je niet meer op het 2e plan zetten en moet je eerste keeper maken.
Met een Drommel en Benitez die zo goed als weg gaan, kan het weleens interessant worden. Kans op 1e keeper en meer salaris. Maar hoop toch echt dat hij blijft. Wat mij betreft 1e keeper bij ons.
Hoe weet jij nu dat hij meer salaris krijgt?
Gewoon eerste keeper maken en Bijlow verkopen.
Is gewoon het beste bijlow wilde ook een keer naar het buitenland. En dan een jonge keeper kopen met potentie vanuit de scouting.
Nee denk ik niet net als ueda, ivanušec, niet van de scouting komen. De scouting heeft een negatief beoordeling gegeven maar we hebben ze toch gekocht dat is ook te zien, want ze renderen niet hopelijk volgend seizoen. Anders weggegooid geld en daar is te kloese erg goed in.
Eeuwigelegioen, je schrijft niet wat je denkt. Je presenteert hier dingen als feiten en trekt daar vervolgens ook nog een conclusie uit.
Ivanušec beste aankoop danilo voor veel verkocht en ueda is dicht tegen basis aan omdat hij veel scoort nou iedereen blij.
Is toch logisch. Ik roep al maanden dat Timo beter is dan Bijlow, maar nee ‘onze jongen’ en dat soort termen. Dit is geen liefdadigheidsinstelling dit is Feyenoord. De betere hoort gewoon opgesteld te worden
We zijn ook op een punt gekomen dat wat Timo ook doet, Bijlow blijft toch wel nummer 1 keeper. Dat is toch zo demotiverend voor zo’n jongen
Het eerlijkste lijkt me wellenreuther seizoen afmaken en vanaf de zomer allebei een gelijke kans vanaf de voorbereiding
PSV is bereid meer salaris te betalen.
Helaas heeft PSV financieel net iets meer mogelijkheden als Feyenoord.
Uiteindelijk pakt het niet slecht uit, als je ziet dat PSV als club met een kleinere stadion toch veel meer kampioenschappen en prijzen weet te pakken met iets meer kwaliteit en mogelijkheden die Feyenoord heeft. Puur vanwege het iets meer kwaliteit voor iets meer salaris die ze bereid zijn om te Betalen.
Ben bang dat onze 2 e keeper wel geïnteresseerd zal zijn, met de gedachte dat Benitez zal vertrekken en meer garantie op speeltijd aangezien we met bijlow zitten.
Mmmm, word nog spannend.
Gewoon duidelijk maken: Gaat niet gebeuren, en hem gewoon richting de Bundesliga pushen.
Hoe weet je dat van meer salaris? Geen enkel medium meld dat? Dikke duim verhaal
Hij heeft nog een contract voor 1 jaar.
Hoeveel gaat Feyenoord voor hem vragen? En neem aan dat het nog hoger is mocht het PSV zijn.
Fuck pisvee..nooit meer verkopen aan de concurrentie
Is Vladan Kovacevic een optie @FeyenoordTM ? Zat bij een van jou aanbevelingen en heb hem begin dit seizoen tegen Sporting gezien in de Europa League. Fantastische keeper!
Onbevestigd: kan in Eindhoven tot 2x meer salaris vangen.
Maar Feyenoord kan daar nee tegen zeggen
Zal wel niet kloppen want ik las laatst ergens dat psv nauwelijks meer uitgeeft aan spelers / salarissen dan Feyenoord. Weet niet of dat klopt maar was geloof ik VI. Denk dat hij niet aan veel speeltijd zou komen in elk geval
Knipping heeft uitgezocht dat ze minder gespendeerd hebben op de transfermarkt, ze hebben wel een veel groter salaris budget
Daar nemen ze dan niet de bedragen van dest en tillman mee
Salaris reserve keeper toch nooit extreem hoog? Ga je van 500.000 naar miljoen bijv? Hier moet Feyenoord ballen tonen. Gozer heeft je uitstekend geholpen en Bijlow in feite doen vergeten. Gewoon zo doorgaan, niet meer van deze lijn afwijken.
Niet zo raar, krijgt bij ons het salaris van een reservekeeper. Daar moet natuurlijk nog een upgrade op komen.
Wellenreuthers contract verbeteren en verlengen. En eerste doelman maken. Dat verdient hij. Bijlow op plek 2. Tot Wellenreuther tegen een blessure aanloopt, dan mag Bijlow zich weer bewijzen. We kunnen gewoon niet bouwen op Bijlow's fysieke gestel.
Inderdaad. Je kunt niet meer bouwen op Bijlow. Wellenreuther volgend jaar eerste keeper. Maar zeker Niet verkopen aan PSV.
Weet iemand wat ze intern vinden van die van sas?
Had rutger al een keer op geantwoord dat het niet helemaal is wat ze hadden verwacht.
was te verwachten psv heeft geen gewedlige keeper, lekker de hoofdprijs vragen
Tsja, hoofdprijs vragen aan PSV (8+), en internationaal voor 5+ waarschijnlijk haalbare kaart. Neemt niet weg dat je weer een goede 1.5ste keeper nodig hebt indien Bijlow blijft. Waar doe je dan goed aan, een vergelijkbare keeper kost ook minstens 5.
Van 2e keeper bij Feyenoord naar 2e keeper bij psv geen echte verbetering...
Contract verlengen en Bijlow verkopen
  • 1
  • 2