bijlow

Bijlow over gele kaart: "Als ik hem niet het veld in gooi kunnen ze scoren"

Twan

Feyenoord kon in de Grolsch Veste niet verder komen dan een gelijkspel tegen FC Twente. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1. Ondanks dat Justin Bijlow niet de nul kon houden, was hij een paar keer belangrijk in een spannend duel.

Bijlow blikt bij ESPN terug op het bijzondere moment waar hij ver uit zijn doel kwam. De doelman sprintte naar de zijlijn om de bal buiten het veld te werken. FC Twente kreeg de mogelijkheid om snel in te gooien met een leeg doel, dus besloot Bijlow een bal het veld in te gooien. "Als ik hem niet het veld in gooi kunnen ze scoren, dan maar een gele kaart." Die kaart ontving hij uiteindelijk, in tegenstelling tot Misidjan die uit frustratie de bal richting de doelman gooide.

Verder ontkracht Bijlow dat hij tijd zou hebben gerekt bij verschillende uittrappen al vroeg in de wedstrijd. "Ik probeerde het voetballend op te lossen. Ik ga niet zomaar elke bal lang trappen. Dat is niet onze stijl. Wij zijn Feyenoord, we gaan echt niet in de eerste helft al tijd lopen rekken."

In de tweede helft wist de doelman na het penaltymoment een cruciale redding te maken op een grote kans van Vaclav Cerny. "Het ging eigenlijk heel snel. Ineens kwam de bal bij Cerny, en het was eigenlijk gewoon snel reageren. Ik weet niet hoe ik hem pakte, maar het belangrijkste is dat ik hem pak.’

Na de redding greep Bijlow nog even naar de hamstring, maar uiteindelijk houdt hij daar geen last aan over. "Nee, dat gaat allemaal goed. Ik maakte een beetje een gekke beweging toen ik opstond, dus alles stond even op spanning. Maar het is niks ergs."

Tot slot blikt Bijlow terug aan het penaltymoment voorafgaand aan zijn belangrijke redding. "De wedstrijd wordt op details beslist, zeker in zulke wedstrijden. Ik denk dat het een penalty is. Ik denk dat 90 procent van Nederland dat vindt."