yv20221110yv20221110a1b01390

VK Sportphoto

Nieuws

Bijlow blikt vooruit: "Eerst winnen. Dan wordt het een hele mooie avond"

Stan

Justin Bijlow was tegen Excelsior weer eens belangrijk voor Feyenoord met een aantal knappe reddingen. De keeper wist in het Van Donge & De Roo stadion de 'nul' te houden en zo wonnen de Rotterdammers het duel met 0-2. Voor de camera's van Rijmond Sport sprak Bijlow over de wedstrijd en het aanstaande kampioenchap. 

Bijlow beseft dat met de overwinning op Excelsior de titel wel héél dichtbij komt. “Na de wedstrijd wel, natuurlijk. Dan weet je, dat je op matchpoint staat. We hebben er drie en hopelijk kunnen we het volgende week zondag al doen.”

Toch heeft de doelman zich niet anders voorbereidt op de wedstrijd tegen de Kralingers. “Ik probeert gewoon te doen zoals altijd. Dus gewoon een normale voorbereiding. Ik denk dat heel het team dat eigenlijk gedaan heeft. De trainer zegt het ook elke week. Dus we hebben het zo normaal mogelijk gedaan, maar je weet wel dat als je wint je volgende week thuis kampioen kunt worden. Dat is natuurlijk mooi.”

In 2017, toen Feyenoord met 3-0 onderuit ging tegen Excelsior, was die voorbereiding heel anders. “Volgens mij hadden we zes jaar geleden niet eens een normale voorbereiding. Toen moesten we gelijk omkleden en gelijk naar buiten. Dat is niet ideaal natuurlijk. Maar vandaag ging het gewoon zoals altijd. We werden goed begeleidt door de politie en konden gelukkig gewoon doorrijden zodat we een normale voorbereiding konden doen.”

Desondanks speelde het team van Slot een matig duel, al weet ook Bijlow dat het vooral om de uitslag gaat. “Het was in ieder geval niet onze beste wedstrijd. Maar ik denk dat het in deze fase, ondanks dat je niet goed speelt, maar om één ding draait en dat is winnen. Dat hebben we gelukkig gedaan.”

De goalie van Feyenoord zoekt naar een verklaring voor het slechte veldspel. “Het heeft allemaal met bepaalde oorzaken te maken. Het veld was ook stroef natuurlijk. Maar ik denk de intensiteit en dat we vaak nog slordigheden hadden, waardoor we niet echt lekker in ons ritme kwamen. Maar als je niet je beste wedstrijd speelt, moet je het op een andere manier doen en dat hebben we gelukkig gedaan.”

Bijlow twijfelde er dan ook niet aan dat deze wedstrijd gewonnen zou worden. “Ik heb altijd het vertrouwen erin dat er gewoon een goede afloop is. Maar het was niet onze beste wedstrijd en dan zie je dat Excelsior ook een aantal kansen kan krijgen. Gelukkig hebben ze niet gescoord.”

De focus gaat nu op het thuisduel met Go Ahead Eagles, waarin Feyenoord zich definitief kan kronen tot kampioen vna de Eredivisie. “Het gaat natuurlijk een andere wedstrijd zijn als anders, maar we proberen ons gewoon normaal voor te bereiden. Dat ga ik ook nu doen, want we moeten wel eerst winnen. Dan wordt het daarna nog een hele mooie avond.”

Delen

Reacties

Klein spelfoutje in de titel, moet mooie zijn ipv mooišŸ«£
Deze man kan volgens mij nog zoveel beter worden. Ik ben echt benieuwd de komende wedstrijden en volgens seizoen. Van der Vaart zei dat gisteren ook en ik denk dat hij dat echt goed ziet.