quinten-timber

Nieuws

Timber: "Voelde me afgelopen periode onderdeel van het team"

Stan

Quinten Timber keerde zondagmiddag tegen Excelsior terug bij Feyenoord, nadat een blessure hem sinds februari aan de kant had gehouden. De 21-jarige Feyenoorder was na zijn invalbeurt meteen van groot belang voor de ploeg van Arne Slot. Een kwartier voor tijd verzorgde de recordaanwinst de assist op Santiago Giménez, die daar dmeee 0-2 eindstand op het scorebord zette. In gesprek met de Telegraaf vertelt Timber over zijn rentree.

In het duel met Excelsior was Timber na lang blessureleed meteen belangrijk voor het elftal van Slot. "Ik heb altijd de focus gehouden om zo snel mogelijk terug te keren en uiteindelijk is dat moment sneller gekomen dan verwacht. Dat ik voor een assist zorg is meegenomen, maar ik ben vooral blij dat ik weer fit ben."

De focus van de middenvelder lag de afgelopen maanden vooral op herstellen, maar Timber was desondanks sterk betrokken bij de selectie van de Rotterdammers. "Je beleeft het allemaal anders, maar omdat de trainersstaf en mijn ploeggenoten me overal bij betrokken, voelde ik me de afgelopen periode onderdeel van het team."

Een periode waarin Feyenoord nagenoeg alles wist te winnen en daardoor afstevent op de landstitel. "We hebben ons allemaal gefocust op het winnen van de volgende wedstrijd. Dat betekent iedere dag hard werken en alles steeds beter doen. Dan kan je kampioen worden."

Timber weet echter dat het kampioenschap nog altijd niet binnen is. "Het heeft geen zin om zoiets van de daken te schreeuwen, je moet juist nederig blijven. Vast staat wel dat een overwinning in de komende drie duels voldoende is om de kampioensschaal te winnen. M’n broertje Jurriën heeft er al twee en het is mooi als de schaal in de familie blijft en ik hem win."

Dat een kampioenschap haalbaar was voor de ploeg van Slot, is iets waar Timber bij zjin transfer naar Rotterdam niet aan twijfelde. "Ik ben eerst bij Feyenoord en later bij Ajax bijna altijd kampioen geworden. Alleen bij FC Utrecht niet. Feyenoord is voor mij altijd een topclub, die strijdt om de landstitel. Dat bewijst dit seizoen maar weer."

Delen

Reacties

Volgende jaar orkun vervangen. Prima eerst seizoen.
Nou prima ....? Hij heeft nog wel veel verbeterpunten hoor. Laten we hopen dat zijn niet geringe talent snel wordt omgezet in een constant, hoge kwaliteit die ieder wedstrijd getoond moet worden. Want dat is het nieuwe Feyenoord!
Dat heeft hij zeker. Maar heeft in de eerste seizoen helft prima de 6 positie ingevuld terwijl hij een 8 is. Veel mensen roepen hoe geweldig Wiefer doet, maar vergeten dat timber hem uit de basis hield en ook dat timber beter statistieken heeft op de 6 positie dan Wiefer. Men komt met tegenargumenten dat de elftal nu beter draait maar dat is niet raar aangezien je nu veel meer ingespeeld bent als team. Naast de wijzigingen die zijn ontstaan zoals getruida centraal, en gimenez in de spits. Ook deze wijziging zorgde voor een beter ingespeeld elftal en niet stofzuiger balletje breed als even te snel gaat voor Wiefer.