Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem over uitreiking kampioensschaal: "Hij is de man die het zou moeten doen"

Stan

Nu het binnenhalen van de titel voor Feyenoord een kwestie van tijd lijkt, wordt er druk gespeculeerd over wie tijdens de mogelijke festiviteiten de schaal gaat overhandigen aan aanvoerder Orkün Kökcü. Icoon van de club Willem van Hanegem bedankte alvast voor de eer, maar vertelt in zijn column in het Algemeen Dagblad wie in zijn ogen wél de kampioensschaal moet uitreiken. 

Van Hanegem hoort ten onrechte dat zijn naam veelvuldig in verband wordt gebracht met het uitreiken van de schaal. "Dan kennen ze mij niet zo goed. Van mij hoeft dat helemaal niet, echt niet. Ik zit er totaal niet op te wachten, laat mij nou lekker naar de wedstrijden van mijn club kijken en zeggen wat ik er van vind."

De Kromme heeft echter een duidelijke voorkeur voor de persoon die zou moeten worden aangewezen voor de uitreiking: clubicoon en ex-trainer van Feyenoord Giovanni van Bronckhorst. "Dat is volgens mij de man die het zou moeten doen. De laatste trainer die de club aan de landstitel hielp, een echte Feyenoorder en ook nog eens iemand die af en toe op zijn scooter naar de Kuip rijdt en nerveus de wedstrijden volgt."

Zoals kenmerkend voor Van Hanegem sluit hij zijn betoog op nuchtere wijze af: "Verder zou ik het ook niet te belangrijk maken hoor, dat overhandigen van een prijs. Er zijn belangrijkere dingen."

 

 

Delen

Reacties

vPersie toch zeker? Kan hij er alvast aan wennen wat het is om die schaal zelf de komende jaren te gaan winnen. Volgend jaar toevoegen aan de staf en onder Slot de kneepjes van het vak leren zodat hij de ideale opvolger wordt!
Niet dat het relevant is wat ik er van vind.....
Maar mijn voorkeur zou uitgaan naar Gio of Karim El Ahmadi.
Karim zit komend weekend in Saoedi Arabië :-P
Oh dan wordt het lastig. Dan Gio.
@FTM worden er al namen genoemd in de wandelgangen? wie de schaal mag gaan uitreiken?