bijlow-lazio-uit

VK Sportphoto

Europees

Bijlow: "Het is niet dat ik het team daarmee help nee"

Ference

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen SS Lazio kwam keeper Justin Bijlow met een eerste reactie in gesprek met Veronica. De keeper zelf was duidelijk over de 2-0, die had hij moeten pakken. De sluitpost is van mening dat Feyenoord een hoop kan leren van deze wedstrijd en zag in de tweede helft wel degelijk verbetering van zijn ploeg. 

Op de vraag hoe vaak Bijlow op het scorebord heeft gekeken gedurende de eerste helft antwoordt de keeper: “Daar deed ik eigenlijk niet aan, ik wil gewoon voetballen en voetballend zo snel mogelijk iets rechtzetten, maar eerste helft doe je het niet goed.” 

De Rotterdammer komt met een analyse van de dramatisch verlopen eerste helft: “Ik denk dat hun te veel ruimte krijgen om te voetballen, onze pressing was misschien niet helemaal op orde waardoor ze de vrije man konden vinden en konden opendraaien en met lopende middenvelders daar super gevaarlijk mee worden, ik denk dat daar de meeste kansen uit gekomen zijn.” 
 
Verder blikt Bijlow ook nog terug op de 2-0: “Hij komt van de rechterkant, hij snijdt naar binnen, ja daar kunnen we kort over zijn. Dat is niet goed van mij, ik stapte naar rechts en hij pakte hem korte hoek. Daar kunnen we heel kort over zijn, maar die moet ik gewoon pakken." Op de vraag of hij dat zichzelf kwalijk neemt, antwoordt hij: “het is niet dat ik het team daarmee help nee.”
 
Toch wil Bijlow de wedstrijd niet direct vergeten: “Vergeten? Nee, hier moet je juist van leren denk ik. Het was heel hoog tempo van Lazio kant in de eerste helft denk ik en daarop moeten wij gewoon voorbereid zijn. Hier kunnen we van leren en gaan we zeker nog beelden van terugkijken. Ik denk tweede helft dat we beter uit de startblokken komen en dan zie je dat we tot twee doelpunten kunnen komen. Ook nog een penalty, heb hem nog niet terug gezien, waarmee we misschien nog op 4-3 komen. De tweede helft was in ieder geval beter dan de eerste.” 

Delen