gimenez-1

VK Sportphoto

Europees

SS Lazio - Feyenoord • FT: 4 - 2

Van de redactie

Een zwak Feyenoord heeft vanavond met 4-2 verloren van SS Lazio in Stadio Olimpico. De Rotterdammers keken binnen het half uur tegen een 3-0 achterstand aan. Na rust werd het 4-0 voor de Romeinen, Gimenez deed uiteindelijk wat terug met twee goals. Volgende week donderdag mag Feyenoord proberen de eerste punten van dit Europese seizoen te pakken, dan staat de wedstrijd tegen Sturm Graz op het programma in de eigen Kuip. 

 

SS Lazio 4 - 2 Feyenoord [FT]: 

4' 1-0 Luis Alberto

15' 2-0 Felipe Anderson

28' 3-0 Vecino

63' 4-0 Vecino

68' 4-1 Gimenez

88' 4-2 Gimenez

 

Opstelling SS Lazio: Provedel; Hysaj, Gila, Romagnoli (73' Patric), Marusic (76' Radu); Vecino (70' Milinkovic-savic), Cataldi, Luis Alberto (70' Basic); Felipe Anderson, Immobile (C) (70' Cancellieri), Zaccagni. 

Wissels: Luis Maximiano, Magro, Patric, Marcos Antônio, Cancellieri, Casale, Romero, Milinkovic-Savic, Radu, Lazzari, Bertini, Basic. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Hartman; Timber (86' Paixão), Kökcü (C), Szymański (46' Jahanbakhsh); Wålemark (70' Idrissi), Danilo (64' Gimenez), Dilrosun (64' Wieffer). 

Wissels: Marciano, Wellenreuther, Bjørkan, Rasmussen, Jahanbakhsh, Paixão, Lopez, Wieffer, Benita, Taabouni, Idrissi, Gimenez. 

 

Scheidsrechter: Ricardo de Burgos

Delen

Reacties

Feyenoord moet een goeie 6 halen .. controlerende verdedigende middenvelder.. Zerroukki dus ..
Is Rutger (FTM) nog steeds van mening dat het ontbreken van een 6 prima intern is op te vangen en dat het maar om 10: wedstrijden gaat + 6 Europa League potjes?

Over het vertrek van Aursnes werd zo makkelijk gedaan.
Tom deze had je met Aursnes ook echt verloren hoor, die gasten hebben gewoon een paar top spelers, je komt tegen hun zwaar tekort.
Wat je wel kan zeggen, mijn mening uiteraard, is dat je te aanvallend bent begonnen.
Dat is uiteraard achteraf.
Ik sluit maar positief af vond paar gasten redelijk invallen.
Aanvallend begonnen? Je staat binnen 3 a 4 minuten met 1-0 achter door de zwakke verdediging . Als je was gaan inzakken hadden ze er wss meer gemaakt.
Ik vond ons aanvallend te onmachtig. Het leek er in de eerste helft totaal niet op dat we zelfs een doelpoging zouden krijgen. Wålemark speelt niet heel slecht, maar nog steeds een beetje voorzichzelf. Over Dilrosun wil ik het niet eens hebben. Die deed verdedigend he-le-maal niets en die dribbelt maar de drukte in.

Ik hoop dat er een manier is om zowel Danilo als Giminez te laten spelen. We komen overduidelijk ook scorend vermogen tekort.
Dessers,Til, Linssen, Toornstra, Sinisterra... die konden nog wel eens scoren.

Ook fysiek lijken het net jongetjes bij ons... Sini en Malacia waren ondanks hun snelheid en dynamiek ook ontzettend sterk in hun duels. Bijna niemand heeft duelkracht bij ons..
Heeft niets met een mening te maken: Ik heb gezegd hoe men intern bij Feyenoord denkt. Zoals ik altijd doe; ik zeg wat er speelt. Valt mij er niet op aan.
Goede discussie na 00:00 zit er ook niet in hier. Iedereen al te slapen ofwa?
Oke stel dat Timber niet op het middenveld past, kan hij dan ook Rechtsback? Kan Pedersen eventueel naar links. Volgens mij wilden onze gevederde rivalen hem voor de rechtsbackpositie... nu Geertruida door ziekte aan de kant staat valt het te proberen.

Zo dat is voer voor een discussie :)

Stelling : Bijlow mag een keer banken
Alireza speelde weer sterk. Gaf een paar goede steekpasses.
Ten kostte van wie mag Jahanbaks in de basis? Is het een goede optie om hem op 10 te zetten in het geval dat Szymański geblesseerd blijkt?
Die mag gaan banken, wat is hij toch slecht de laatste tijd
Aursnes laten gaan voor een fooitje terwijl het seizoen al was begonnen was ook geen hele goede zet. Had hem dan in de winterstop verkocht aangezien die niet wou bijtekenen
Gloednieuwe selectie, tegen subtop Europa kan dit gebeuren. Van leren en meenemen naar de volgende wedstrijden. Had deze wel verwacht, denk dat Lazio thuis een echte indicatie gaat geven waar je staat.
Dit kan inderdaad gebeuren, maar het mag niet zo zijn dat je naar 5 min alweer met 1-0 achter staat en naar 15 minuten met 2-0. Tegen go ahead kan je dat rechtzetten maar in een europese wedstrijd weet je gewoon dat het dan zo goed als klaar is.

De verdediging was gewoon slecht. Iedere aanval was een doelpoging of een doelpunt. Steekballen door het midden, ballen vanaf de zijkant.. alles kwam erdoor.
Dat is een gegeven maar doe je nu niks meer aan. Heb genoeg vertrouwen in Arend Martijn dat hij hier lessen uit trekt en ze klaar stoomt voor de volgende keer.
Volgende wedstrijd weer dikke pyro, scheelt een hoop zie je wel. Zo hebben we vorig seizoen de finale gehaald
Nou nee, ik vind dat te makkelijk. "Ka n gebeuren"

Verliezen kan gebeuren idd, maar de manier waarop!? We lieten alles maar toe en speelden zonder lef en bravoure. Veel te veel respect voor de tegenstander. Bij 3-0 achter in de eerste helft, nadat de week ervoor tegen GAE ook 2 om je oren krijgt in een korte tijd..... dat is niet een kwestie "kan gebeuren"
Niemand die het heeft over de goede 2e helft van Hartman? Vond hem de 2e helft zeer goed spelen!
Goede tweede helft van Hartman! Helaas heeft het geen punt of 3 punten opgeleverd..

Zo goed?
Minimaal 7 punten thuis. Sturm Graz en Midtylland winnen. Lazio gelijkspel. Uit nog minimaal 4 punten pakken, 6 punten zou lekker zijn. Deze wedstrijd kwam eigenlijk iets te vroeg met zoveel nieuwe spelers.

Iedereen heeft het wel over de verdediging (geef ik jullie gelijk in), maar het begint daarvoor al op het middenveld. De eerste helft leek nergens op. Tegen go ahead kan je dit nog wegpoetsen, maar in europa wordt dit lastig.

Vond Feyenoord ook veel te verdedigend staan eerste helft. Waarom aanpassen aan de tegenstander en niet je eigen spel spelen? Gemiste kans. Maargoed nog zat wedstrijden te gaan, dan maar 2e in de poule ipv 1e.

Hand in hand kameraden! Geloven in je eigen kunnen en er bovenop klappen!
Het klinkt misschien een beetje raar maar ik had deze verliespartij wel al ingecalculeerd. De potten tegen Sturm Graz en Midty gaan we weer vlammen en daar hopelijk de volle buit meenemen. Thuis is altijd een ander verhaal. Hopelijk helpt daar de magie een handje om thuis 1 of misschien wel 3 punten in Rotterdam-Zuid te houden. Ik kijk in ieder geval met hoop uit naar de volgende wedstrijden. Gimenez goede invalbeur en ook Wieffer viel goed in, leuke speler ondanks dat dit eigenlijk pas de 1e wedstrijd op "niveau" was.
Ik denk dat (mocht het team in de juiste flow en samenstelling) staan, dat we Lazio ook gewoon kunnen hebben in de Kuip.
Met Wieffer was het middenveld veel beter in balans, zonder hem stonden er hele tijd 3 voor de bal bij balverlies. Danilo en Dilrosun moet je zondag gewoon vervangen voor Gimenez en Jahanbakhsh. En dan kan het nog wat worden dit jaar.
Het was gewoon veel en veel stabieler met Wieffer... Als hij het tegen Lazio kan dan kan hij het zeker tegen alle teams in de eredivisie.
Danilo lekker laten staan. Iedereen speeldevruk. Danilo had geen enkele aanvoer. Pas nadat Feyenoord in de 2ebhelft beter ging spelen werd de aanval gevaarlijker. Maar goed, het is lekker om 2 scorende spitsen te hebben.
Wieffer eens, stonden er inderdaad 3 voor de bal en dat is nog begrijpelijk ook eigenlijk.
We mogen blij zijn dat Lazio achterover ging leunen en het wel goed vond dat Feyenoord ook even meespeelde.... Maar als ze gas hadden blijven geven zoals in de eerste 30 minuten had het een vernedering geworden
Tuurlijk... Lazio liet Feyenoord gewoon al die kansen creëren... Nee zo werkt het niet. Feyenoord ging gewoon beter ballen in de 2de helft dat is wat er gebeurde.
Nou dat was wel duidelijk dat lazio gas minder gaf ik had graag anders gezien maar wees eerlijk en zeg gewoon Feyenoord is hier nog niet klaar voor
Giménez is een echte hoor, daar gaan we nog een hoop plezier aan beleven.
Verder schandalig natuurlijk wat we lieten zien...
Zo dat was even een pijnlijke avond kameraden.

De eerste helft, bedroevend slecht totaal geen team gezien. Ik zal hierover kort en krachtig zijn snel vergeten.

Tweede helft wil ik toch graag even wat positieve dingen naar voren brengen want uiteindelijk:
Hoop doet leven.

Wieffer de jongen die van excelsior kwam en niemand iets van verwachtte viel erg behoorlijk ij en bracht zowaar balans op het middenveld.
Jahanbaks viel weer heel degelijk en hard werkend in, maakt op mij een betere indruk als Dilrosun.
Idrissi viel zowaar redelijk goed in wie had dat nog verwacht?
Gimenez getergd en toont aan zonder al teveel speeltijd een echte aanwinst te zijn en het is een kwestie van tijd dat hij een zeer goede eerste spits van Feyenoord word.
Paixoa kort ingevallen maar in ieder geval minuten gemaakt.

En eigenlijk was vanavond ook simpelweg te verklaren tegenstand als dit hebben wij nog niet gehad en dan komt nog meer naar voren dat we nog verre van een ingespeeld team hebben! Maar geen man overboord er zit enorm veel potentie in en met trainen en wedstrijdritme zal dit team zonder twijfel tot meer in staat zijn!

Op naar zondag op naar Sparta en 3 punten!

We support the Feyenoord boys!
Eens, we moeten oppassen dat we niet te negatief worden, zoals pi-air en perez bij espn....... Veel fout zien gaan vandaag, spelers voorlopig door mand zien vallen, maar ook spelers zien opstaan en aan zien kloppen.
Precies zoals ik er ook over denk!
Verdediging slecht, Timber en Kokcu dramatisch.
Precies, allebei zwaar door het ijs gezakt. Leek helemaal nergens op.
Verdediging echt bagger vooral 1e helft, paixao en giminez verrasten positief, pedersen, hancko, köcku en idrissi negatief
Idrissi negatief? Viel juist verrassend goed in.
Ik heb verstand van het spelletje, en nee ik ben niet kapot van Idrissi maar vandaag viel hij prima in. Niet top maar zeker ook niet slecht maar gewoon prima...
Wat heeft Paixao dan kunnen laten zien op een schotje na? Idrissi viel juist wel goed in. Je ziet wat je wilt zien.
Daarnaast waren Timber en Szymanski even slecht als Kökcü. Maar uiteraard wordt alleen die laatste weer genoemd.
Bijlow gaat ook de fout in bij de 2-0. Het was gewoon een collectief falen in de eerste helft.
Echt wel respect voor Wieffer die gewoon van Excelsior komt, en eventjes het hele team in de rustmodus brengt door zijn spel.
Tja. Ik denk dat Slot inschattingsfout heeft gemaakt en gedacht dat Feyenoord verder is dan het daadwerkelijk is. Feyenoord mist in dit soort wedstrijden echt wel een goede controlerende middenvelder. Hopelijk kan wieffer daar snel in groeien en kunnen ze nog een goede in de winterstop halen. Pedersen i.p.v. Geertruida is ook wel een verzwakking. Goede nieuws is dat voorlopig alleen PSV uit, misschien AZ uit en Lazio thuis de wedstrijden zijn waar ze echt de onderliggende partij zullen zijn. En PSV speelt ook niet al te best...Misschien wel een idee om dan Rasmussen in te brengen en 5-3-2 te spelen zoals hij bij AZ ook wel eens deed door Koopmeiners naar achter te halen. Dan kun je de andere potjes gewoon weer lekker werken aan je speelwijze.
De opstelling met de invallers was gewoon in alle opzichten stabieler en beter...

Denk dat Slot wel langzaam de perfecte mix zal vinden.
ik denk dat je gewoon de kwaliteit tekort komt van een defensieve middenvelder die er dit seizoen al staat. Die wiefer is eigenlijk pas basisspeler over 2 seizoenen ofzo.
Het is wel erg duidelijk dat we een controleur missen. Moet zeggen dat wieffer al een heleboel rust in het spel bracht is me echt positief opgevallen
Score is een wonder, die gasten hadden er wel 10 kunnen maken. Lichtpuntje paar invallers waren goed.
Snel vergeten en op naar zondag.
Feyenoord ook in de 2de helft lol...
Ik moet zeggen dat wieffer goed inviel. Lekker laten staan. Timber kokcu en szymanski moeten voor de andere plekken gaan.. alsjeblieft geen danilo meer en alleen nog santi. Buitenspelers is om het even.
Om het even zolang maar geen dilrosun voorlopig
Niet de eerste keer dat hij slecht speelt idd... Gewoon als invaller brengen en zeker niet meer als basisspeler. (Zul je net zien dat hij de sterren van de hemel speelt tegen Sparta).
Want het lag aan Danilo? Alsof Gimenez ook maar één bal geraakt had in de eerste helft.
Die Kees is wel heel duidelijk, uitgaan van eerste helft.
Mijn keuze eerste 11

Bijlow (voordeel van twijfel)
Benita Trauner Rasmussen Hancko
Wieffer
Kokcu/Timber/Szymanski rouleren
Walemark Gimenez Paixao
Het voordeel is winterstop is er zo: Kokcu, Pedersen zijn erg aantrekkelijk targets denk ik. Dan is opeens vroeg timber halen een prima idee geweest.
Ik denk dat je gewoon gelijk hebt op Walemark na, je moet gewoon basis starten met Alireza tegen de grote jongens. En Walemark is goed tegen Sparta etc... Ik vond Hancko veel beter op de linksback positie, maar ook Hancko herpakte zich later wel weer. Gaat gewoon een mooi seizoen worden voor ons...
Wat een verschil met de 1ste helft zeg echt dag en nacht!!! Ontzettend veel potentie op deze wijze, en dit geeft gewoon weer superveel hoop voor dit seizoen. 1ste helft compleet vernederd en 2de helft werd Feyenoord steeds sterker!!! 4-2 met een compleet nieuw team tegen dit Lazio, en er had op basis van de 2de helft veel meer ingezeten zeker... Trots op de manier waarop ze zich hebben herpakt. Op naar Zondag!
Gimenez zoveel meer potentie. Heeft mij overtuigd. Straalt wilskracht uit.
Zeker en met de invallers om hem heen van de 2de helft, had hij ook goed kunnen renderen denk ik maar het team 1ste helft sloeg ineens nergens op. Ze leken het ineens allemaal niet meer te snappen of weet ik het...
Is het ook maar men heeft al vanaf dag1 Gimenez in het hoofd. Alsof Gimenez ook maar iets had kunnen doen in de eerste helft. Alsof daar het probleem lag. Laat het ze maar uitvechten maar ik heb een gruwelijke hekel aan dat gekleurd kijken.
little tortillaboy https://www.youtube.com/watch?v=y9pAv-z2ens
Thuis pakken wij ze sowieso. Lazio daarna tegen As Roma
Idd dan is Feyenoord nog beter op elkaar ingespeeld... Het ging met deze wissels ineens een stuk beter.
Heel de wedstrijd is die VAR nergens te bekennen, en nu ineens is ie wakker >_>
Hoe kan die eerste penalty dan zijn goedgekeurd
Ik begrijp de tactiek ineens!
Eerst in slaap sussen en dan pakken we ze 🤣🤣
Ik dacht vooraf 3-0 voor lazio dus 2 verschil valt me nog mee. Overduidelijk hoe erg een echte controleur wordt gemist, in dat opzicht hadden we beter zerrouki kunnen halen dan timber.
Die Hancko wat een fraudeur is dat man. Maar wat een lekkere primeur was dat joh!!!
Jaaaaa zuid amerikaanse verschijningen we worden gek !!!
Idrissi valt prima in. Mag gezegd worden.
Mogen we niet zeggen van een paar figuren hier... Want Idrissi is altijd slecht ook als hij prima invalt.
Waarom wordt Kökcü niet gewisseld?
Geef die mannen en de trainer wat tijd!!!
In welk universum is Idrissi een betere voetballer dan paixao?
Echt nutteloos die man
Wat een drama die idrissi laat die braziliaanse parel schijnen op de flank !!!
En toch thuiswedstrijd gaan we ze pakken met volle kuip.
Wieffer bevalt me wel. Goeie techniek, loopt slim, coacht, rustig aan de bal. Prima invalbeurt.
Ik heb mijn hoop inmiddels gevestigd op dat Lazio te vaak wisselt en een reglementaire 3-0 nederlaag aan de broek krijgt.
Dilrosun en idrissi hebben een relatie met slot zijn dochters kan niet anders pffff
Wat mij betreft mag Timber ook lekker op het bankje.

Wiefer,Kökçü, Szymański

Dilrosun en Idrissi niet meer opstellen

Bijlow mag ook eruit want bijna elk schot zit bij hem.
Op zn zuid amerikaans pingel versierd en verzilverd!
******* op met die Idrissi, wij willen Paxiao
Nah... Idrissi weet precies wat slot wil. DIe paxiauwo die moet je rustig brengen.