bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

Bijlow start morgen in de basis in halve finale Nations League

Moreno

Justin Bijlow is morgen de basiskeeper voor Oranje tegen Kroatië. De keeper van Feyenoord heeft de voorkeur gekregen van bondscoach Ronald Koeman boven Andries Noppert en Mark Flekken, en start morgen om 20:45 uur aan de halve finale van de Nations League. 

Koeman kwam niet verder dan de mededeling dat de Feyenoord-doelman morgen het doel verdedigt. "Ik twijfelde of ik het nu zou moeten zeggen, maar ze (de keepers, red.) weten het. Justin Bijlow gaat keepen." Op de vraag of Bijlow, mits fit, de vaste eerste keeper van Oranje blijft, ging de keuzeheer niet in. De doelverdediger van de landskampioen maakt zich dus op voor zijn zevende interland voor Oranje. In de vorige zes hield hij liefst viermaal de nul en kreeg hij slechts drie tegentreffers te verwerken.

In de halve finale van de Nations League zou het mogelijk tot penalty's kunnen komen. Koeman acht de kans dat hij à la Van Gaal een keeperswissel toepast klein. "Ik ben normaal gesproken niet zo'n voorstander van een keeperswissel bij een penaltyserie. Of het verschil tussen de een en de ander moet heel groot zijn, maar in principe doe ik dat niet." Wint Nederland van Kroatië in De Kuip, maakt Bijlow zich op voor de finale van de UEFA Nations League tegen Italië of Spanje. Ook dit duel wordt in Rotterdam afgewerkt en staat zondagavond om 20:45 uur op het programma. 

Delen