jose

Beelden: VI Vandaag

In beeld

VIDEO: Mourinho komt na afloop met tirade richting Slot

Stan

Op videobeelden van VI Vandaag is te zien hoe José Mourinho na afloop van het Europa League-duel tegen Feyenoord uit zijn plaat gaat tegen Arne Slot. De trainer van AS Roma treft zijn collega-coach na het laatste fluitsignaal in de catacomben van het Stadio Olimpico. Daar probeert de Portugese oefenmeester zijn gram te halen voor de uitspraken die Slot voorafgaand de wedstrijd deed. Sowieso stond het affiche in de kwartfinale bol van de misdragingen van Mourinho en zijn staf. 

"Je kijkt naar Napoli en Manchester City, maar je zou naar ons moeten kijken!", bijt de razende Mourinho de trainer van Feyenoord onder andere toe. In aanloop naar het tweeluik in de Europa League had Slot aangegeven liever na het spel van die twee ploegen te kijken dan naar het defensief ingestelde spel van Roma. Die uitspraken lijkt de trainer van de Romeinen maar moeillijk te kunnen verkoppen en dat laten hij en zijn staf na de overwinning op Feyenoord duidelijk merken.

Bekijk hieronder de beelden van de tirade van José Mourinho (tekst gaat verder onder Tweet)

Arne Slot bleef opmerkelijk kalm tijdens het incident en blikte tijdens de persconferentie terug op het voorval. "Hij schreeuwde van alles, maar volgens mij kwam het er vooral op neer dat ik niet zoveel naar Napoli en Manchester City moet kijken. Daar wordt nogal eens naar gevraagd of ik begin er zelf over. Volgens hem zouden we er ook goed aan doen om naar Roma te kijken. Wellicht heeft hij daar ook wel gelijk in, want je moet ze natuurlijk een groot compliment geven dat zij zoveel karakter hebben dat ze van dit Feyenoord kunnen winnen. Daar moet je namelijk heel goed voor zijn."

Na de 4-1 overwinning van AS Roma kon Mourinho het niet laten nogmaals te verwijzen naar de Conference League-finale van vorig seizoen, toen Feyenoord in Tirana met 1-0 ten onder ging tegen de Romeinen. Tijdens de persconferentie na afloop van het duel geeft hij NOS-verslaggever Joep Schreuder een sleutelhanger van de Conference League-bokaal met daarbij het logo van Roma. "Beautiful gift, hè? Beautiful gift!", grinnikt de verheugde Mourinho na het overhandigen van het presentje. 

Misdragingen 

Tijdens de wedstrijd wisten Mourinho en zijn staf zich ook al niet in te houden. Zo ontving assistent-manager Salvatore Foti de rode kaart van scheidsrechter Taylor nadat hij Santiago Giménez aan de rand van het veld in zijn gezich sloeg en vervolgens omver duwde. Het resulteerde in een opstootje tussen beide ploegen, waarin onder andere Feyenoorder Timon Wellenreuther bestraft werd met geel. 

De vijandelijke sfeer jegens de Rotterdammers was in en rondom het stadion duidelijk merkbaar. Waar buiten het Stadio Olimpico talloze 'anti-Feyenoord merchandise' te koop was, klonken in het stadion meerdere haatdragende liederen over de ploeg van Arne Slot. 

Delen

Reacties

Feyenoord zou een klacht moeten indienen bij de UEFA over het gedrag van deze infantiele coach na afloop van de wedstrijd en kunnen wijzen op de wijze waarop de Nederlandse coach reageerde, namelijk in het geheel niet. Klasse verloochent zich niet. Wat een paarden... die Mourinho.
Meneertje is heel trots om met Dybala te winnen van Feyenoord.

Geef Mourinho de spelers van Feyenoord en hij doet het niet beter dan Schreuder.
Zielige man, verder geen aandacht meer aan besteden.
Dit is toch het mooiste compliment die slot van Mourinho kan krijgen? Want waarom anders al die aandacht als het al afgelopen is?
Wat een idioot die mourinho. Nog even laten zien dat hij de beste is na de wedstrijd. Slot is een beschaafde man met zijn reactie opdie wanvertoning van mourinho.; Alle lof voor Slot.Een grotere tegenstelling tussen trainers kun je niet hebben.
This guy is a real idiot. is an overrated coach. When you observe the style of play practiced by the teams he coached, he showed no innovation. It is a poor guy who lives on these first successes with FC Porto. If he was as good as his big mouth suggests, he wouldn't have been kicked in the ass in the Premier League. He will soon decant wrong against Leverkussen. They will start in Rome and then go to Germany. I wish them one that they will remember for a long time. This idiot embodies the lack of class and humility of this club whose European record is far from equivalent to that of Feyenoord. Times have changed, it is no longer the clubs with the big football schools that are at the forefront today, but only the cash that makes such an idiot open his mouth with the indecency of a thug .
Ik kan mij dezeinfantiele ontlading van dit kereltje wel voorstellen. Die heeft zich namelijk twee wedstrijden lang ondergescheten door het goede voetbal van Feyenoord. Hij voelt zich gewoon bedreigd door rising star Arne Slot.
Mourinho..we pakken jou nog wel!! Eerst lekker landskampioen! 👍🏽
Wat een verschrikkelijk persoon extreem arrogant zou zo een 020er kunnen zijn.
Ooit begonnen onder ene Louis van Gaal volgens mij…
Het zegt veel dat ons cluppie het de man zoveel doet als hij van ons wint. Volgend jaar rollen we hem op in de kwartfinale CL.
Zonde, hoor. Was in de tijd van Totti een groot AS Roma-fan. Er was natuurlijk gewoon een gave sfeer in het stadion en op het elftal is helemaal niet zo veel af te dingen, zeker als je in ogenschouw neemt dat Italianen nou eenmaal de Italiaanse mentaliteit hebben. Dat je dan zó'n treurige winnaar bent ondanks dat je alles gewonnen hebt, is wel sneu. Ik hoop oprecht dat ze gauw uit de EL flikkeren en dat ze geen CL halen, puur en alleen door Mourinho.
Had ik dus ook met Totti en batigoal.maar heb toch liever napoli tegenwoordig. Die goal viel gewoon ongelukkig.blijf erbij dat ene moment was een penalty.En gimenez had die goal moeten maken.
Nivo van een vierjarige deze man

"Kijk naar mij, ik ben goed, kijk naar mij!!"

Diep in zijn hart kan JM alleen maar jaloers zijn op de prestatie van Feyenoord & Slot.
Lekker laten gaan, geen aandacht aan geven.
Normaal gesproken heb je het over slechte verliezers, dit is een typisch geval van een slechte winnaar....
Lekker links laten liggen. Knap van Arend dat hij hier gewoon boven staat. Op het veld spreken met de voeten hebben we getracht te doen tegen een tegenstander met 3x (!) meer financiële middelen dan wij. Als je dan ziet hoe wij ons presenteren en wat zij daar tegenover stellen, dan weet ik wel wat op de lange termijn succesvoller is. Desalniettemin chapeau, hij weet het toch weer te flikken om te winnen met een speelstijl die mij niet zo trekt. Ach ja, wat wilde ik ook alweer zeggen....
Objectief bekeken heb je natuurlijk gelijk. Al denk ik dat het ook tijd wordt dat iemand hem gewoon eens een klap op zijn muil geeft in de tunnel. Sommige mensen begrijpen namelijk niets anders. Hij behoort tot die categorie.
Gore rat en dan die goedkope assistentjes van hem ook. Kunnen geen woord engels en maar denken dat iedereen hun verstaat.