yv2022106yv2022106a1a01952

VK Sportphoto

Nieuws

Trots overheerst bij Hancko: "We hebben geknokt en gevochten"

Stan

Feyenoord slaagde er donderdagavond niet in de halve finale van de Europa League te bereiken. Na verlenging wist AS Roma met 4-1 te winnen van de ploeg van Arne Slot, waardoor het Europese avontuur van de Rotterdammers ten einde is gekomen. Tijdens de persconferentie na afloop van het duel laat David Hancko zijn licht schijnen over de uitschakeling. 

“Er is zoveel gebeurd. Dat maak je in de eredivisie gewoon niet mee. Zover als de kwartfinale van de Europa League was ik nog nooit gekomen als voetballer”, kijkt Hancko terug op het spectaculaire tweeluik met Roma, waarbij Feyenoord als verliezer uit de bus kwam. “We hebben alles gegeven, waren er heel dichtbij maar het is net niet gelukt. Dat betekent de knop omzetten, herstellen en zondag in onze eigen Kuip voor onze eigen fans er staan tegen FC Utrecht. We hebben nog maar vijf wedstrijden te spelen dit seizoen en we staan er ontzettend goed voor. Dat zullen we zondag uitstralen.”

Feyenoord was enkele minuten verwijderd van een halve finale in de Europa League, totdat Paulo Dybala de bal achter Justin Bijlow schoot. Tegen spelers met kwaliteiten zoals de Argentijn is lastig op te boksen, zo vindt Hancko. “Journalisten en analytici kijken vaak de doelpunten terug en zoeken dan naar waar de fout werd gemaakt die leidde tot een treffer. Maar zoals Dybala scoorde... Wat een klasse! Ik lag achter Gernot Trauner en had de bal geblokt als hij laag had ingeschoten, maar hij schoot de bal hoog in. Daar moet je ook respect voor hebben.”

De centrale verdediger is dan ook vooral trots dat Feyenoord het Roma zo moeilijk heeft kunnen maken. “Eigenlijk ben ik ook wel trots op al mijn medespelers. Begrijp me niet verkeerd, er is teleurstelling want we wilden die halve finale spelen. Maar dit was zo’n hectische partij en we stonden er. We hebben geknokt en gevochten. AS Roma lag er bijna uit. Dit nemen we mee in de rest van onze loopbaan. En misschien al naar zondag want nu moeten we de koppositie zien te behouden.”

Feyenoord neemt het dan op tegen FC Utrecht, waar de ploeg van Slot hoopt de teleurstelling van de verloren kwartfinale van zich af te spelen. “Het was een hele ervaring om tegen zeventigduizend mensen te spelen in Rome. Zondag staat de Kuip weer achter ons. We zullen fysiek herstellen. Weet je, we verloren in september met 4-2 van Lazio en werden een helft lang volkomen overlopen. Dat is ons nooit meer overkomen. Er waren twee clubs die ons op fysiek vlak voorbleven dit seizoen, verder waren onze waardes qua sprints en afgelegde meters altijd beter dan welke club dan ook. We zijn sterk, dat zullen we laten zien.”

Delen

Reacties

Deze jongen is en verwoordt alles waar Feyenoord voor staat.
Ik kan alleen maar met respect en trots spreken over dit team, een team dat vanuit het niets zoveel heeft kunnen bereiken is gewoon bizar. We hadden de pot ook kunnen winnen maar helaas was Roma meer gekwiekst, zeker in het uitspelen van de kansen tegenover ons Feyenoord. Ze stonden niet tegen FC bal op het dak gisteren, maar tegen f#cking Roma in de kwartfinale van het 2de Europese toernooi.

De meeste jongens in dit team kunnen alleen nog maar beter worden.

Diep respect en man wat ben ik trots!!!
Speelde gisteren weer supergoed. Het was Trauner die zich toch enkele keren in de luren liet leggen, maar dat hoort er helaas bij.
Verdediging en middenveld is prima. Nu nog de aanval. Die was gisteren weer erg matig met in de hoofdrollen de 2 grootverdieners.