inv202212174-6666-24138

VK Sportphoto

In beeld

Blik op Klassieker • Feyenoord overklast Ajax: 6-2 (2018/19)

Van de redactie

Komende zondag staat de Klassieker op het programma. Koploper Feyenoord ontvangt dan titelconcurrent Ajax in een uitverkochte Kuip. Naast de prestige die bij deze wedstrijd hoort, strijden beide clubs mee om de landstitel. In aanloop naar deze editie blikken we terug op memorabele ontmoetingen in de Kuip. 

Vandaag: seizoen 2018/2019: 6-2 (met video)

Wie herinnert zich niet de krankzinnige editie van 27 januari 2019. In een kolkende Kuip overklaste de Rotterdammers de eeuwige aartsrivaal met 6-2.

Het elftal van Giovanni van Bronckhorst incasseerde al vroeg een tegendoelpunt na een rake vrije trap van Lasse Schöne. Direct daarna hadden de Rotterdammers geluk dat geklungel in de defensie niet leidde tot een tweede Amsterdamse treffer. Feyenoord overleefde en nam het heft na een kwartier in handen en boog de achterstand om in een 2-1 voorsprong na doelpunten van Jens Toornstra en Steven Berghuis. Ajax toonde veerkracht en een schot van Hakim Ziyech was doelman Kenneth Vermeer te machtig (2-2). Toch had Feyenoord het laatste woord in de spectaculaire eerste helft. Clubicoon Robin van Persie kegelde een voorzet van Toornstra snoeihard tegen de touwen (3-2).

De manier waarop beide ploegen richting de spelerstunnel liepen voor de rust, zal mening support zich nog heugen. Terwijl de Ajacieden zich al klagende en zeurend rondom scheidsrechter Danny Makkelie verzamelden, liepen de Feyenoordspelers met gerechte rug en een blik voor vertrouwen naar de catacomben. Toen Van Persie met gebalde vuisten richting het Legioen de spelerstunnel in dook, voelde je aan alles dat Feyenoord de bovenliggende partij was.

En dat bleek ook in de tweede helft waarin Feyenoord een stormloop op het doel van Andre Onana begon en via Van Persie al snel op 4-2 kwam. Terwijl de Ajacieden steeds verder wegzakten in hun eigen frustraties zette de thuisploeg nog een tandje bij. Via Tonny Vilhena en Yassin Ayoub liep de score uiteindelijk op naar 6-2.

Delen

Reacties

Kap hier nou eens mee. 1 overwinning 5 jaar geleden. Uitgemolken tot in den treure. Categorie DVD uitbrengen was ook zo sneu. Zo blijf je klein.
Eens.
Zolang we vaker met zulke cijfers verliezen van hun, moeten we genieten van het moment, maar ook gewoon weer door.
Mooi geschreven, het moment dat Van Persie naar de spelers tunnel liep was echt geweldig, zeker vanaf vak W3/W4 was dat genieten.