Feyenoord Kampioen (Jim Breeman Sports Photography)

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Kampioenskoorts bij Feyenoordsupporters

Van de redactie

Feyenoord boekte gisteren een degelijke overwinning in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-3). De Rotterdammers zagen bovendien dat PSV, Ajax en FC Twente punten verspeelden. Feyenoord is nu koploper met vier punten meer dan AZ en vijf op Ajax en PSV. 

In aanloop naar de Klassieker komende zondag loopt de kampioenskoorts inmiddels lichtjes op in Rotterdam. De goede resultaten hebben ervoor gezorgd dat de laatste thuiswedstrijden van dit seizoen inmiddels stijf zijn uitverkocht. Supporters die nog kaartjes willen voor de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (zondag 14 mei) en Vitesse (zondag 28 mei) kunnen alleen nog terecht bij Feyenoord Ticket Exchange.

De Eredivisie wordt doorgaans in de maand mei beslist. Veel supporters zijn zodoende aan het voorsorteren op de mogelijkheid dat Feyenoord in deze wedstrijden kampioen kan worden. 

In mei speelt Feyenoord tevens twee uitwedstrijden, namelijk tegen Excelsior Rotterdam (zondag 7 mei) en FC Emmen (zondag 21 mei). Beide ontvangende clubs spelen in stadions met een zeer beperkte capaciteit. De Kralingers spelen in het Van Donge & De Roo stadion dat plaats biedt aan 4.500 toeschouwers. FC Emmen speelt in De Oude Meerdijk waar 8.600 supporters in kunnen.

In 2017 kochten veel supporters een halve seizoenkaart van Excelsior toen duidelijk werd dat Feyenoord op kampioenskoers lag. Bij de Rotterdamse buurman werd ook daadwerkelijk een wedstrijd om het kampioenschap gespeeld, die Feyenoord echter jammerlijk met 3-0 verloor.

Delen

Reacties

Als we januari en februari goed doorkomen, maken we eens kans. Daarna in verhouding een relatief makkelijker programma. Finkers crossed
Kampioenschap wordt pas een ding als we de komende serie goed doorgekomen zijn. Tot die tijd heeft geen weldenkende Feyenoorder het over een kampioenschap.
Klopt, Het is inmiddels alweer een tijdje geleden, maar ik heb ze vaker een voorsprong van meer dan 6 punten, na de winterstop zien verspelen. Als we straks in maart nog steeds meedoen praten we verder ;-)
Wizard_Szymanski
@ftm heb je nog een update over heeft Schouten?
https://www.fr12.nl/nieuws/te-kloese-sluit-komst-schouten-naar-feyenoord-uit