Primeur Bevestigd
potterpriske-feyenoord

Pro Shots | Edit 1908.nl

Transfers

Bod voor Priske in aanmaak; Potter is de andere kandidaat

Bombarda

Feyenoord staat op het punt om zich bij Sparta Praag te melden met een aanbieding voor Brian Priske. De club is er voor 99% uit met de trainer in kwestie, maar heeft meerdere ijzers in het vuur voor het geval dat de Tsjechische club geen medewerking verleent. De enige andere overgebleven kandidaat om de naar Liverpool vertrokken Arne Slot op te volgen, is namelijk Graham Potter.

Na een uitgebreid rekruteringsproces is Feyenoord zowel bij Priske als Potter uitgekomen: deze namen gelden intern op dit moment als de enige twee overgebleven kandidaten voor de openstaande trainersvacature. De Rotterdammers zijn het meest concreet voor Priske, die in eerdere artikelen door ingewijden werd ingeschat op een hoge haalbaarheid. Het overige deel van de haalbaarheid gaat naar Graham Potter, die eerder bij clubs als Brighton & Hove Albion en Chelsea aan het roer stond.

Priske

Feyenoord heeft afgelopen donderdag en vrijdag fysieke meetings gehad met Brian Priske, de hoofdtrainer van Sparta Praag die tot medio 2026 onder contract staat in Tsjechië. De Rotterdammers zijn meer dan enthousiast over de oud-trainer van onder meer Midtjylland en Royal Antwerp. De club is er ondertussen in hoofdlijnen uit met de Nederlands sprekende Deen, maar meldde zich nog niet in Praag met een openingsbod. De verwachting is dat dit wél de komende dagen gaat gebeuren. Feyenoord hoopt op een akkoord met sportief directeur Tomáš Rosický van Sparta Praag, maar mocht dat akkoord er niet van komen schakelt de club door op de komst van Graham Potter.

Potter

Hij bouwde via Östersund, Swansea City, Brighton & Hove Albion én Chelsea zijn trainerscarrière op, maar is momenteel transfervrij beschikbaar. Chelsea kocht hem medio 2022 weg bij Brighton voor zo'n 24 miljoen euro, maar The Blues hadden in april 2023 genoeg gezien en kochten hem voor naar verluidt 68 miljoen euro uit na het uitbleven van prestaties. Sindsdien zit Potter zonder club en kon hij al vele uitdagingen uitgaan. Ajax kwam deze lente even voor hem in de markt, maar een match werd het niet. 

De 49-jarige Engelsman wordt nu opnieuw gelinkt aan Brighton & Hove Albion waar hij de vertrekkende Roberto De Zerbi op kan volgen, maar wie bronnen in Brighton spreekt, denkt niet dat het tot een hernieuwde samenwerking komt. Manchester United (waar trainer Erik ten Hag nu zit) en Engeland (waar Gareth Southgate vermoedelijk na het EK vertrekt) zijn andere gegadigden voor Potter. Feyenoord sprak oriënterend met de Engelsman, die nog geen Rotterdamse aanbieding op zak heeft. Die gesprekken zijn positief verlopen en de haalbaarheid ligt er enigszins.

Deal

Feyenoord werkt op de achtergrond hard aan de Priske deal en schat deze deal ook als realistisch in, maar het kapitaalkrachtige Sparta Praag kan de deal nog altijd dwarsbomen. Blijft dat het geval, meldt Feyenoord zich wederom bij Potter: hij is op de hoogte van de situatie en weet hoe de vork in de steel zit. De kansenverhouding op Priske blijft 'zeer hoog' liggen, terwijl de onderhandelingen tussen Feyenoord en Sparta Praag de komende dagen meer duidelijkheid en nieuws met zich mee gaan brengen.

Mocht Feyenoord er uiteindelijk niet uitkomen met Sparta Praag en de transfervrije Potter, wordt de longlist er weer bijgepakt en geschakeld op namen waar eerder over geschreven is dat ze af zijn gevallen. Maar zo ver lijkt het niet te hoeven komen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Misschien eerst de trainer halen en dan spelers.
Overigens spelers waar ik tot nu to nog niet heel warm van wordt.
En dat duurt en duurt man man waarom altijd zo traag
Ik neem aan dat wanneer ze doorpakken met Carranza, ze er met Praag al wel uit zijn.
Ik ben benieuwd.

Nog iets meer bekend van Rodriguez. Ik heb het idee, dat dat weer een gouden aankoop zou kunnen worden. Of heeft Feyenoord zich terug getrokken?
Was al rond met een Italiaanse club tijdje terug al gemeld dacht ik
Ik dacht Girona dat 15 miljoen in één keer scheen te hebben geboden
ben benieuwd naar de vraagprijs
Meeste mensen hier hebben echt geen idee hoe de wereld in elkaar steekt. 'gewoon' dit, 'gewoon' dat. "Te Kloese moet doorpakken". Prachtig.
Ik snap dat het niet makkelijk gaat, maar ik weet niet hoe het wel precies in z'n werk gaat.. Leg ons even uit hoe het werkt aub
Dat weet hij ook niet en dat pretendeert hij ook niet!
Hij heeft gvd gewoon gelijk. Al dagen janken ze hier als kinderen dat het allemaal sneller moet.
Geen een (zelf bombarda niet) weet precies wat er allemaal moet gebeuren en wat de andere partij (want ohohoh wat vergeten we toch graag dat er ook andere partijen in het spel zijn!!) allemaal wil of moet.

Nogmaals hij heeft gewoon 1000% geliljk!
Hij heeft ook gelijk, dat klopt. Maar hij doet zo denigrerend tegen iedereen die dat soort reacties plaatst (ik ben daar niet 1 van) alsof hij het zelf wel weet. Dus misschien kan hij het even uitleggen
Hahahaha goeie reactie ook jij hebt helemaal gelijk maare om effe in Tom Beugelsdijk te spreken: rustaagh hahahahahaha
Geen stress. Het gaat Priske worden, vergeet niet dat alleen naar buitenkomt wat Feyenoord wilt dat naar buitenkomt in de meeste gevallen. De situatie Priski is een vroeg stadium gelekt vanuit de Deense kant, daardoor lijkt het proces een stuk langer dan het daadwerkelijk is.
Mooi. Lijkt me een goede trainer.
Word wel even wennen. Meestal ga ik bij een doodspelmoment van Feyenoord een biertje pakken, omdat er toch niets gaat gebeuren.
Jaa nu 90 minuten lang gefocust blijven hahahaha
Hij speelt met een aanmaakblok op het middenveld waar geen tegenstander zich aan wil branden
Hij loopt het vuur aan zn schoenen.
Sparta Praag heeft anderhalve week geleden zijn laatste competitiewedstrijd gespeeld. Pas daarna kun je officieel contact leggen als je het netjes wil spelen en de kans wil verkleinen dat Sparta Praag, die tot het laatst moesten strijden om het kampioenschap, echt dwars gaat liggen. De onderhandelingen met Priske zelf zijn min of meer afgerond en volgens andere sites is er al een eerste afkoopsom aangeboden. De transfermarkt ligt grotendeels plat tot na het EK. Dat betekent dat de meeste grote aan-en verkopen pas vanaf juli zullen plaatsvinden. Daarnaast liggen de scoutinglijsten gewoon klaar, dus kan Feyenoord gewoon de transfermarkt op als die in beweging komt. Tot slot is de eerste training van Feyenoord op 8 juli. Kortom: Feyenoord heeft nog wel even om eruit te komen met Priske en Sparta Praag. Als dat in de loop van juni zou vastlopen, dan moet je wel snel kunnen doorschakelen.
Je hebt gelijk. Maar 1e training begint op 1 juli. Want 6 juli al een oefenwedstrijd tegen Dordrecht.
Ik zie dat ik schema 2023/24 had geopend.
Juist en dan is het wel handig als, er een trainer voor de groep staat
Te kloese is niet van het doorpakken hè. Alles duurt ontzettend lang met die man
Je kent de situatie met Veerman nog? We konden hem niet halen omdat we een miljoentje te weinig in kas hadden. Leve te Kloese die nu op onze centen let door niet klakkeloos met geld te smijten naar Sparta Praag om maar zo snel mogelijk een trainer te hebben.
Jij bent niet van het nadenken he?
Alles klinkt ontzettend dom met jou, man
De mensen die anderen dom noemen zijn de engste
Ik vind mensen die commentaar leveren op een leidinggevende binnen feyenoord nadat deze meermaals bewezen heeft goed werk te hebben geleverd, zonder dat diegene de ins en outs kent anders ook vrij eng.....
Afgelopen transferzomer is gewoon onvoldoende dus weet niet wat je allemaal lult pik
Ook dat is subjectief, dus ik "lul" helemaal niks.
Als er 1 uit zijn verkeerde gat zit te blazen ben jij dat wel...
PIK....
@Bombarda
Ben ik een hele vervelende ongeduldige zeur als ik zeg dat allemaal wel heel langzaam gaat. In feite wist de leiding( Ten Kloese) vorig seizoen toch al dat Arne Slot zou vertrekken hadden ze toen al niet meer kunnen vooruit lopen op wat nu is gebeurd? Krijg beetje gevoel dat ze veelste laat zijn gaan kijken wie de eventuele opvolger zou kunnen worden. Voor hetzelfde geldt het nu allemaal nog 3 weken dan komt voorbereiding toch in de knel? Ik denk dat Arne Slot daar meer sturing en ook stuwing had dan we denken. Straks gaan we na paar mooie seizoenen weer achter de feiten aanlopen. Ook geloof ik niet dat Potter wacht op Feyenoord ik denk eerder andersom Potter zet Feyenoord in de wachtkamer en daarom kijkt Feyenoord nu bij Priske en hebben ze geen haast zodat als Potter echt open voor Feyenoord staat ze daar mee verder gaan. En door dat alles duurt kunnen we ook niet doorpakken met spelers o.a Nadje
Ze zijn gewoon voorzichtig met hun keuze. Dit ook met het vooruitzicht dat de volgende trainer het liefst ook lang blijft, zodat hij net als Slot een stevige organisatie achter kan laten. Dat kost gewoon tijd. Heb een beetje geduld aub.
There will be no such patience if we start the season badly again.
Helemaal mee eens. Niets geleerd van afgelopen jaar, waarin je de eerste 2 wedstrijden 4 punten liet liggen, die je het hele seizoen hebben achtervolgd, omdat je je selectie niet tijdig op orde had. Je moet bij je eerste training gewoon zo goed als compleet zijn, zodat je je voorbereiding hebt om ingespeeld te raken. Wij mogen blij zijn als we voor de eerste training een trainer hebben. En een buitenlandse trainer heeft ook nog tijd nodig voor verhuizing en acclimatiseren. Spelers gaan we altijd op 31 Augustus naar kijken pas, want dan zijn ze zo lekker goedkoop. Pak nou verdomme eens door man
Hallo, het is 6 juni, hè. Op 6 augustus mag je dit verhaal schrijven. De transfermarkt is nog niet eens open.
Inderdaad @Kuipvrees Wordt zo moe van die ongeduldige reacties. Straks gaan ze de vakantie van DtK er weer bij halen. Alsof er geen voor werk gedaan wordt.. eerst wachten tot de markt opent. En het is juist sjiek dat Feyenoord met Priske heeft gewacht tot einde competitie. Dat werkt in de onderhandelingen eerder voor je dan tegen je.
Transfermarkt is eigenlijk het hele jaar open voor onderhandelingen en overeenkomsten, alleen in januari juli en augustus mag er pas een krabbel onder het contract.
beter dan een 35 jarige trainer zonder ervaring.
Het lijkt me dat het delen van het nieuws dat Potter ook goede gesprekken met Feyenoord heeft gehad ook wordt gedaan met het oog op de onderhandelingen met Sparta Praag.

Die weten dan dat Priske niet de enige is waar Feyenoord voor wil gaan. Met Hancko is het ook goed gekomen dus zal nu ook wel loslopen vermoed ik.
Twee maanden nadat Slot al met Liverpool sprak en wist van de interesse en drie weken voor start van de voorbereiding hebben wij nog steeds een compleet ontmantelde staf. Als supporter word ik daar al onrustig van, laat staan als speler. Stel dat Priske het níét wordt, gaan we dan met Potter in zee die door niemand gepakt wordt in Engeland? Ik was redelijk positief gestemd, maar dit zijn niet de ontwikkelingen waar ik op gehoopt had.
same transfers, no coach, no transfers. And then there will be no points again, lost at the beginning of the season...
You are looking at it very negatively. As we say in the Netherlands, it's a bad mouse if it has only one dwelling. Feyenoord has options and everything will be OK. In Te Kloese we trust. :)

Also, looking at the two first games, we had a lot of bad luck too. If Bart Nieuwkoop didn't get a red card so early in the game, we would've won easily. Even with 10 men, Feyenoord was the better team against Fortuna with the most chances. Against Sparta, we had the problem that Olij had the game of his life, keeping out shots of Paixao and Timber that where otherwise 100% goals.

het is een slechte muis die maar een hol heeft
De drie biggetjes komen ook bij me op
Ik heb liever dat ze even rustig de tijd nemen om een geschikte kandidaat te vinden, dan dat ze overhaaste beslissingen maken. Verder mis je ook een deel van je selectie voor het EK en gaat de transfercarrousel pas beginnen nadat dat EK is afgelopen. Je hebt nog 2 maanden tot de start van de competitie...
Eens. Zo'n Wellenreuther bijvoorbeeld, gaat ook niet eeuwig blijven wachten op duidelijkheid.
Doe gewoon rustig… Man man man de markt is nog niet eens over en grote deals komen pas na het EK op gang. Ga lekker genieten van de vrijetijd en laat DtK maar zijn werk doen wat hij meer dan goed kan.
@Bombarda is Amad Diallo nog een thema? Ligt tot 2025 vast en heeft het hele jaar niet gespeeld onder EtH, muv de laatste paar wedstrijden. Fantastische speler en lijkt betaalbaar.
Die zal vast de interesse van vele pl clubs hebben gewekt, want speelde weer goed laatste paar wedstrijden
Ja echt een ongelofelijk goede speler inderdaad, maar wie weet dat hij verleid kan worden door cl voetbal in de kuip 😅
Hebben de naam al even niet voorbij horen komen
@Bombarda wat is de reden dat het zo lang duurt voordat Nadje binnengehaald wordt?
3rd level of the game :) If it takes so long to transfer a player from this level, I dread to think how long it will take us to bring in game changer players :)
Waarom is Potter zo populair bij Nederlandse clubs ? Anders dan dat hij nu zonder club is ?
Omdat hij zelf niet in Engeland aan de slag wil. Belasting technisch niet handig hij zou een groot deel van die 68 Mill in moeten leveren als hij daar weer aan de slag gaat
Dus Nederlandse clubs zijn populair bij hem. Maar waarom is hij populair bij ons ?
Manier van spelen lijkt veel op een mix van ETH bij 020 en Slot bij Feyenoord. En hij heeft van de meeste top trainers op dit moment geen club. (Ben zelf geen groot fan van hem)
@Bombarda hoe kan het dat Potter nu schijnbaar wel een goede kandidaat is terwijl eerder werd beweerd dat Potter geen thema was?
Als de deal met Priske niet doorgaat kan je meteen doorschakelen naar nummer 3, die Potter bied zich overal aan in Engeland.
Heb alle vertrouwen in leiding van onze club, maar ik hoop dat potter snel een club in Engeland zal vinden.
Heb het gevoel dat dat dan Sahin of Hurzeler is
🎶 Heeee Hoooo Brian Priske 🎶

... 😉

https://open.spotify.com/track/0l6vPbNky56gut034Ye7aj?si=63d9110d00d04716
Leuk voor Potter dat hij tweede keuze is.
Er is geen optie 1 en optie 2. Feyenoord gaat voor de coach die op het moment het meest haalbaar is. Past Potter nog een (nader te benoemen) mouw aan en blijft Sparta Praag moeilijk doen, kan Potter zomaar de trainer worden waarvoor Feyenoord gaat. Alles is afhankelijk van... al blijft de meest realistische optie Priske
Hoe kan Sparta Praag moeilijk BLIJVEN doen, als Feyenoord zich nog niet eens heeft gemeld volgens jullie? 🤔
Die verwachting ligt er sowieso, zijn lastige lui. Met Hancko was er ook een hoop tijdrovend gezeur.
Die weten ook dat wij 13 miljoen in totaal gaan krijgen in de Slot deal, dus we hebben wat te besteden en daar gaan zij het maximale van willen halen.
Ik snap er weinig meer van.. Feyenoord heeft nog geen bod gedaan, maar Praag doet al wel een tijdje (zoals ik dat lees) moeilijk?
Hoe zit het met Nadje, laatste bericht over hem was dat feyenoord en de club een persoonlijk akkoord naderde, alleen daarna niks meer van vernomen. Kwamen ze niet tot een akkoord of wilt feyenoord eerst voor priske gaan
Daarna zijn er vluchten naar Mexico en Engeland gepakt, maar is er nog geen enkeltje Versailles - Rotterdam geboekt :)
Oh ja klopt, maar hoe moeilijk kan een club doen uit de 3e divisie van frankrijk, hebben die ook geld zat of bluffen ze vooral door de interesse van meerdere clubs?
Er is inderdaad meer belangstelling. Bovendien is derde niveau Frankrijk echt behoorlijk hoog. Vergelijkbaar met de KKD!
Vertrouwen ze in het maasgebouw erop dat deze deal rond kan komen
Wij hebben mensen in de omgeving van Nadje benaderd en die zeiden: “Feyenoord moet nu wel terugkomen met iets, anders gaan wij verder. Er is belangstelling genoeg en Chris Kevin gaat een stap maken”
Af en toe denk je dat Johnny van de Beukering de leiding bij Feyenoord heeft. Zo vlug als dikke stront
Of ze zijn niet overdreven geinteresseerd in hem... Kan ook.
Als dit waar is, is het behoorlijk zwak. Als je echt kiest voor Priske, dan kun je ervoor zorgen dat je hem morgen hebt. Door niet daadkrachtig te handelen kun je nog zomaar naast beiden grijpen (alsof Potter op die 20% kans van Feyenoord blijft wachten) en kun je je circus weer opnieuw beginnen.
Tuurlijk kan dat. Wij bieden dan 10 miljoen, Praag vraagt 12m en hopla, Priske is er. Al het Slot geld plus meer ingeleverd, maar het moet snel van jou.
We moeten zuinig zijn op ons geld, dus zorgvuldig onderhandelen is broodnodig. Al duurt het nog 3 weken, iedere miljoen is er 1.
Of je biedt gewoon een marktconforme prijs voor de trainer die schijnbaar uit je uiterst zorgvuldige proces is gekomen, die ook nog eens graag wil. Dat kan natuurlijk ook.
Want jij weet precies wat de marktconforme prijs is, en toevallig ook wat Sparta Praag vraagt, en wat Feyenoord voor ogen heeft?

Precies, gewoon mond houden en afwachten. Komt allemaal goed.
Nee, zo ongeveer, zo ongeveer.

Nee, is forum. Afwachten.
Wat heeft Feyenoord er volgens jou dan voor over? Want naar mijn weten is er alleen informeel afgetast wat er nodig zou zijn. En was 1 miljoen niet genoeg. Verder is er niks naar buiten gekomen.
Het irriteert me mateloos dat mensen zoals jij het hele beleid van de club in twijfel trekken omdat men ongeduldig is. Het gaat hier om miljoenen euro's en Feyenoord is nog steeds geen club die even makkelijk een paar miljoen neertikt.
Dat het allemaal goed komt is ern hoop die we uitspreken. Vorig jaar waren we ook te laat wat er in ieder geval voor zorgde dat we vanaf de eerste wedstrijd al achter de feiten liepen. Nu moet je ook nog een je trainer en staf vervangen die juist tijd nodig hebben om straks resultaat te kunnen boeken. Stel dat dit nog twee weken duurt en het word niks. Dan praten met Potter 2 weken en die zegt ook nee.
Dan weer naar de lijst en overleggen wie dan wel....
En onder tussen begint de competitie dan bijna en moet je misschien je halve elftal wel verbouwen.
Naar mijn weten is het ook goed gelopen vorig seizoen. PSV was gewoon niet te kloppen, zo eerlijk moet je zijn. Verder:
We zijn met een straatlengte voorsprong 2e geworden
We zijn voor de 3e keer op rij na de winter actief geweest in Europa.
We hebben de beker gewonnen
We hebben de marktwaarde van onze selectie weer flink opgekrikt zodat we wederom een topzomer gaan draaien qua verkopen.

Vertel jij mij maar op welk vlak we 'achter de feiten aanlopen', want zoals ik zei PSV was gewoon niet te stoppen dit seizoen.
Zeker. Maar dan heb je hem niet morgen wat jij zo vurig wenste. Want dan breekt een periode van onderhandelingen aan.
Nergens op gebaseerd hoor, maar ikbheb een ontzettend slecht voorgevoel over Graham Potter. Het zegt me dat we Potter niet moeten willen....

Gigantisch benieuwd wie het worden gaat. Ergens denk ik dat Van Bommel best een mooie keuze zou kunnen zijn. Misschiennog mooier als zijn zoon dan ook naar ons toe komt of ben ik nu aan het raskatten?
(ja ja, kom maar. Knik het inkoppertje er maar in 🤣)
Je hebt gelijk, raaskallen. Heb ik het mijn hele leven over raaskalken gehad.... 🫢

Weer wat geleerd 🤣
Je vraagt er bijna om maar ik hou me in....
Van Bommel zou iig echt een héél slechte keus zijn. De heeft hoe genaamd niks gepresteerd las trainer-coach: Het kampioenschap van vorig seizoen met FC Antwerp is vergelijkbaar met het Europees voetbal van GA Eagles van dit seizoen in Nederland en de promotie van NAC. Een paar wedstrijden toevallig beter dan de concurrentie en je hebt een prijs.
Wat we met zijn zoon zouden moeten is me helemaal een raadsel. Dat is best een talentvolle speler maar voorzijn positie heeft Feyenoord Paixão, Ivanušec, Sauer, Sebaoui en Slory. als er nou een positie is waar we absoluut geen versterking nodig hebben, dan is het die van rechtsbenige linksbuiten.
Potter was in Zweden en bij Brighton uitermate succesvol met aantrekkelijk voetbal, dus voor slechte voorgevoelens is geen aanleiding. Alleen succes verzekerd bestaat niet in het voetbal maar dat geldt voor elke nieuwe trainer. Alleen als je zelf flink casht met het vertrek van Slot & co dan moetje er met Sparta Praag altijd uit kunnen komen. 'Nil volentibus arduum', zoals de Latinisten plegen te zeggen.....
Mwa, een raskat kan ook behoorlijk dom zijn hoor, dus die houden we er gewoon in.
We zullen gewoon flink moeten aftikken that's it. Slot was ook niet gratis. Potter gaat niets worden die blijft in Engeland.
Waarom is er al niet een bod op Ptiske uitgebracht? Alles was toch al persoonlijk rond afgelopen weekend
"Het overige deel van de haalbaarheid gaat naar Graham Potter" aparte zin
Hopelijk zijn ze er binnen 2 weken uit. Selectie moet verder vorm gegeven worden en daar is een trainer erg belangrijk in. Al moet Feyenoord vooral ook naar zijn eigen scouts luisteren!
The latest news makes no sense. The sad thing is that time flies, it flies very fast
Hoop echt op Priske.
Potter heeft mij nooit kunnen bekoren.
@Bombarda is Pascal Jansen ooit echt in beeld geweest? Deed het toch niet slecht bij AZ.
Speelt heel saai voetbal, doet geen aanvallende wissels wanneer nodig, kan je net zo goed Advocaat neerzetten. Pascal Jansen is echt 3x stront. Is niet voor niks ontslagen.

Kom alsjeblieft niet met dat Slot ook ontslagen was bij az want dat had hele andere redenen natuurlijk!
De reden van ontslag maakt in deze ook geen echte duiding natuurlijk. Feit is wel dat er spelers verkocht werden en dat die niet vervangen werden voor nieuwe kwalitatief gelijkwaardige spelers of beter

Tidjani Reijnders
Hakon Evjen
Fredrik Midsjø
Milos Kerkez
Djordje Mihailovic
Jesper Karlsson

Zijn gewoon een aantal vertrokken spelers die als basis stonden die niet of nauwelijks vervangen zijn. Ja dan is het niet gek dat er mindere tijden aanbreken. Gewoon heel knap dat ze de 4de plek volgehouden hebben.
Om Evjen en Mihailovic nou basisspelers te noemen...
@Bombarda wat is de reden dat Priske eerste keus is over Potter? Trek het niet perse in twijfel maar Potter is natuurlijk een grotere naam dus vraag me af wat de denkwijze is in het Maasgebouw om Priske als nummer 1 kandidaat aan te stellen, zeker als Potter ook haalbaar is. Als je dat kan/mag beantwoorden natuurlijk :)
Wat ik heb begrepen, is Feyenoord al even in gesprek met Sparta Praag en is het ' probleem' niet zozeer Priske, die gunnen ze de stap wel, maar gaat het vooral om de twee assistenten die hij mee wil nemen.
@bombarda wie was die topoptie voor de spits afgelopen zomer
hij bedoeld Luciano Rodriguez denk ik
Nee want die was van afgelopen winter niet van de zomer. Dus die valt af, het moet een spits zijn die in de zomer interessant was maar al naar een andere club is gegaan toen, want anders was hij in de winter wel weer een target geweest.
Klopt, niet goed gelezen idd. Veghel zie ik, Heesch hier, Brabant is goed vertegenwoordigd op 1908.
Veghel is me achternaam ;) Alsnog wel Brabant hoor, 0492!
Nee, niet Rodríguez

/ Vertel later wie het was. Focus nu eerst even op ander nieuws!
@Bombarda hoe snel gaat Feyenoord doorschakelen als ze er niet uitkomen met praag, of gaat dit weer 2 weken duren
Sparta Praag gaat niet over een nacht ijs
Nou, dan zal het wel rond 1 juli zijn.
Dacht dat afgelopen weekend de nieuwe trainer bekend gemaakt zou worden
Dit zijn wel 2 trainers die beide niet de standaard 4-3-3 spelen. Ik vind dat persoonlijk wel leuk, maar is dit een bewuste keus van Feyenoord?
Als je Potter kan betalen, waarom dan niet gelijk voor de ook vrije De Zerbi gaan, Arne's grote idool?

En krijg toch het idee dat Priske voornamelijk in the picture is, omdat anders onze commissaris technische zaken niet met de trainer kan communiceren (en die laat zich niet in de maling nemen... :-) )

Dat het nu zo wordt gerekt kan een teken zijn dat ze liever voor Potter gaan (de '2e' kandidaat) maar dat die ook zijn opties wil openhouden voor grotere clubs. Pas als het echt te lang duurt, wordt het Priske.
Voor De Zerbi moet €10M betaald worden
Niet waar! Die is in overleg uit elkaar gegaan met brighton en dus transfervrij
Niet gek hoor.
Een wanprestatie leveren, je laten ontslaan en dan 68 miljoen euro cashen.
Daarna uiteraard een topsalaris vragen, want die 68 miljoen euro is natuurlijk allang op.
@Bombarda heel eerlijk potter is toch gwn de beste optie
Er is een reden dat deze man al tijden niet aan het werk komt en nu maar in Nederland iets voor elkaar probeert te krijgen. Werd na 6 maanden ontslagen bij Chelsea omdat hij met de duurste selectie van de Premier League rechterrijtje stond in de winterstop. En bij Brighton haalde hij een puntengemiddelde van 1.28 punt per wedstrijd. Deze beste man is opgehypt en verdient daar flink aan, maar valt overal door de mand. Ook bij Swansea waardeloos puntengemiddelde van 1.45 punt.
Dat punten gemiddelden van brighton daar schrok ik ook van
Aan de andere kant, wie is er de laatste jaren wel echt geslaagd bij Chelsea?
Ja Pocchetino was ook niet geweldig, maar die is toch nog 6e geëindigd. En ook de 1.28 punt per wedstrijd van Potter bij Brigthon vind ik nou niet dat je zegt daar gaan we een topsalaris voor betalen.

Had echt gehoopt dat hij naar Amsterdam zou gaan om er daar een nog grotere bende van te maken, maar die kregen op het laatst toch argwaan.
Onzin. In de afgelopen 10 seizoenen heeft Chelsea 9 trainers gehad, 9!!!

Dat zegt meer over Chelsea dan over Potter.
En je vindt het niet zorgwekkend dat Potter van die 9 trainers het laagste puntengemiddelde heeft gehaald bij Chelsea ondanks een investering van 200M+? Ik zie weinig goede argumenten waarom wij heel veel geld voor zo iemand zouden moeten neerleggen.
Als je die puntengemiddelde ziet snap je dus al niet dat Feyenoord hem überhaupt zou willen???
Om op je laatste bericht terug te komen. Nee dat vind ik niet. We hebben het hier over een PL club en dat kan je toch niet vergelijken met bijvoorbeeld een Priske bij Sparta Praag? Dat is de grootste, meest rijke en succesvolle club van Tsjechië. Een competitie waar 3, maximaal 4 clubs spelen die er echt om doen. Dan is het ook logischer dat je puntengemiddelde hoger licht. Denk je dat Priske een puntengemiddelde boven de 2 had gehaald in de PL?
Dat weet ik niet, maar Priske is wel twee keer kampioen geworden in Tsjechië terwijl Sparta Praag al 9 jaar geen kampioen meer was. Kijk met bijvoorbeeld een Sahin kun je nog zeggen, die is slim, talentvol, goed gedaan in de CL. Dan snap k nog wel dat ze dat afwegen of dat dat een ander soort keuze is.

Maar voor Potter zou k echt geen enkel argument kunnen verzinnen, waarom die het heel goed zou gaan doen bij ons.

Hij is duur, speelt niet om aan te gluren voetbal, laag puntengemiddelde, ze wilde hem in Amsterdam halen (en we weten allemaal hoe het beleid daar is), kwam in het rechterrijtje bij zijn laatste club met de duurste selectie van de league. Ik begrijp gewoon niet wat dan het goede aan Potter is. Wie komt daar nou mee aanzetten bij ons bestuur?
De primeur was van twitteraar Feyefed deze keer:

https://x.com/feyefed/status/1798435180472135966?s=46
Toon van Bodegom kent de uitdrukking geen woorden maar daden nog niet goed genoeg als ik die berichten lees
Goed om te zien dat de club niet voor Potter is gegaan. Zeer beperkte coach die tactisch weinig brengt en wel veel geld vraagt. Heeft het bij Brighton niet goed gedaan als je kijkt naar wat De Zerbi daarvan heeft gemaakt. Over zijn tijd bij Chelsea zullen we het maar niet hebben. Die moet weer lekker onderaan de ladder in Engeland beginnen en laten zien dat hij niet zo slecht is als zijn laatste resultaten hebben laten zien.
Chelsea is een complete chaos en bij Brighton heeft hij het toch best aardig gedaan?
Chelsea was geen chaos, die club had absolute topspelers gehaald zoals Enzo Fernandez en Mudryk. Chelsea werd een chaos toen Potter kwam. En ook bij Brighton bleek dat niet Potter de man was met de potentie, maar de spelers in de selectie. De Zerbi eindigde gelijk in het linkerrijtje in plaats van degradatievoetbal.
Bull shit
Zijn halve elftal was geblesseerd
Hij had geen inspraak over de aankopen
Dat feest de nieuwe eigenaar allemaal
En als je veel spitsen heb en nidddnvelders en de helft van je verdediging is geblesseerd ja dan kan je moeilijk een elftal er van maken
Dus je argument is, als spelers geblesseerd raken en de eigenaar haalt andere spelers dan je wil. Dan is met een topclub rechterrijtje eindigen een geweldige prestatie. En die coach moeten wij dan veel geld voor betalen, want daaraan kon je toch wel zien dat het een topmanager is?
Best aardig is niet goed genoeg voor ons.
Ben ik het niet geheel mee eens. Slot is ook geen garantie voor succes bij Liverpool. Dan is hij toch ook niet meteen een mindere coach voor Feyenoord of zie jij dat anders?
Dacht echt dat de andere kandidaat Knutsen zou zijn. Toch wel benieuwd waarom hij dan is afgevallen. Leek me ook een uitstekende optie. Maar met zowel Priske als Potter kan ik leven.
Die zit heel lekker in Bodo wat ik over hem gelezen heb.
Knutsen heeft bij zijn club een top afspraak
Elke speler die zij verkopen krijgt hij een percentage van en dat wil geen ene club
En hij bepaald het beleid
Een trainer moet het elftal beter maken en zich niet met het beleid bemoeien
@Bombarda waarom is Sahin afgevallen? Liet BVB toch een goeie finale spelen.
Oordeel bestuur was gebrek aan ervaring
@Bombarda thanks voor de reactie.

Talent kent heen leeftijd. Lijkt erop dat her bestuur weer niet durft….
Is toch gewoon een goede afweging? Ervaring is niet onbelangrijk.
Ik denk dat een van de dingen waar ze naar kijken is of je naast tactisch inzicht ook de ervaring hebt om tijdens een wedstrijd aanpassingen te doen om een wedstrijd te draaien. Daarin hebben tactisch goede trainers mèt ervaring een flinke streep voor. Dat scheelt de punten die wel of geen championsleaguevoetbal bepalen
Hele juiste conclusie. En blijkbaar was recruitment het er ook mee eens.
Gebrek aan ervaring als coach of ook als assistent? Want Slot had 2x een half jaar bij az gecoacht alvorens hij naar de kuip kwam. In het seizoen 19/20 toen halverwege corona uitbrak en seizoen 20/21 werd ie rond december ontslagen
Waarom is Van Bommel niets geworden?
Is dat bekend of heb ik het antwoord gemist?
Klopt niks van! Chris ze gaan lappen Woerts meld zojuist dat Potter in gesprek is met Feyenoord om te investeren. Its happening!
Zelfs de grappen van Woerts zijn beter...
Oh ja en ben ook erg benieuwd of Knutsen op de lijst heeft gestaan? @Bombarda
Dat kan, maar wij hebben er niets over vernomen
Wat zit je dan maandag, dinsdag en woensdag te doen? Adresgegevens zoeken? Zonder gekheid: beetje tempo.
@Bombarda wil Feyenoord de deal met met Priske voor datum x afgehandeld hebben. Met andere woorden is er een deadline om daarna door te schakelen naar Potter??
Er zijn nog drie weken tot eerste training. Beide heren kennen selectie Feyenoord al door en door.
Ah, jij weet wanneer de 1e training is? Gooi dat er ook even in dan.......
🎖️ Feyenoord kan salaris Potter betalen
Is dat het bedrag dat bij Ajax werd genoemd dus om en de nabij 4 miljoen?
Het gaat om een binnen proportioneel bedrag