hancko-feyenoord

Soccrates Images

Slowakije wint zonder Hancko eenvoudig van San Marino in aanloop naar EK

Karst

Slowakije heeft zojuist met grote cijfers gewonnen van San Marino. De ploeg van Feyenoorders Dávid Hancko en Leo Sauer waren met 4-0 te sterk tegen het laagst geklaseerde land op de FIFA-ranking. Hancko werd buiten de selectie gelaten, terwijl Sauer de tweede helft mocht invallen.

Om 18:00 uur werd er afgetrapt in het Stadion Wiener Neustadt in Oostenrijk. Slowakije ging het duel tegen San Marino in als grote favoriet en maakte deze rol direct waar. Binnen tien minuten stonden de Slowaken op een 2-0 voorsprong dankzij goals van Tomas Rigo en Tomas Suslov. Vlak voor rust scoorde Lukas Haraslin de 3-0, en David Strelec bepaalde in de 58e minuut de einduitslag op 4-0. Leo Sauer verving de doelpuntenmaker van de 3-0 in de rust en mocht 45 minuten spelen van bondscoach Calzona.

David Hancko werd uit voorzorg buiten de selectie gelaten in aanloop naar het EK, net als Slowaakse sterkhouder Juraj Kucka. Slowaakse media meldden echter dat het niets zorgwekkends betreft.

Opstelling Slowakije: Rodak; Pekarik, Gyomber, Skriniar, De Marco; Rigo, Hrosovsky, Benes; Suslov, Strelec, Haraslin (45' Sauer).

Zondag 9 juni speelt de ploeg van Dávid Hancko en Leo Sauer de uitzwaaiwedstrijd in aanloop naar het EK in Duitsland. Om 20:45 wordt er in het City Arena Trnava afgetrapt voor de laatste oefenwedstrijd tegen Wales richting het Europees Kampioenschap.