FMF Mexico

FMF Mexico

Gimenez en Mexico lijden pijnlijke nederlaag

TwanR

Santiago Gimenez heeft met het Mexicaanse elftal een flinke nederlaag geleden. In een oefenwedstrijd tegen Uruguay werd er met 0-4 verloren. Gimenez mocht in de slotfase van de wedstrijd het veld betreden.

De Feyenoord-spits kreeg geen plek in de basiself van trainer Jaime Lozano. Hij zag vanaf de bank dat de Uruguayanen al na zeven minuten op een 0-1 voorsprong kwamen. Vervolgens liep de score voor rust al uit tot 0-3. De ploeg van Marcelo Bielsa kwam vervolgens fris uit de kleedkamer, en in de 49e minuut had Darwin Núñez zijn derde van de avond in het net liggen. De Liverpool-spits, waarmee Arne Slot volgend jaar gaat samenwerken, werd vervolgens gewisseld en in de slotfase van de wedstrijd kwam Santiago Gimenez in het veld voor Orbelin Pineda. Gimenez, die onlangs aan is gesloten bij de selectie na zijn bruiloft, kon niet veel meer verrichten in de laatste minuten.

In aanloop naar de Copa America, was deze ontmoeting met Uruguay de tweede wedstrijd in de oefencyclus. Het landentoernooi voor Zuid-Amerikaanse teams (met overigens ook zes Noord- en Midden-Amerikaanse elftallen) begint op vrijdag 21 juni. Het gastland is de Verenigde Staten.