Primeur Bevestigd
Carranza V1

Pro Shots | Edit 1908.nl

Transfers

Feyenoord opent onderhandelingen met Philadelphia voor Carranza

Bombarda

Feyenoord hoopt Julián Carranza binnen de kortste keren toe te voegen aan de selectie. De Rotterdammers opende onlangs gesprekken met de Argentijnse spits en daar is een wederzijds goed gevoel aan overgebleven. Bij zijn club Philadelphia Union ligt inmiddels een concrete Rotterdamse aanbieding voor een permanente transfer.

Carranza, die in hoofdlijnen al een akkoord heeft voor een meerjarig contract bij de Rotterdammers, staat bij zijn huidige werkgever tot eind december onder contract. De spits uit de Major League Soccer vertegenwoordigt een door Transfermarkt ingeschatte marktwaarde van zes miljoen euro. Feyenoord denkt Carranza binnen te kunnen slepen tegen een lichte vergoeding — of zelfs transfervrij, inclusief een doorverkooppercentage voor Philadelphia Union.

Binnen Feyenoord leeft al langere tijd het idee om drie volwaardige spitsen binnen de selectie te hebben. Buiten Santiago Gimenez en Ayase Ueda zal Julián Carranza de selectie van de Rotterdammers kunnen komen versterken. Mocht één van de huidige spitsen deze zomer een uitgaande transfer maken, leeft het idee om nóg een jonge derde spits aan de selectie toe te voegen.

De bij Banfield, Inter Miami en Philadelphia Union nadrukkelijk gevolgde Carranza kon Feyenoord met 57 carrièredoelpunten en 22 assist voldoende overtuigen om concreet te worden. De Rotterdammers hopen de rechtspoot vroeg in de zomer te presenteren als nieuwe aanwinst: een zeer haalbare kaart.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Wel weer een spits van een ander continent. Zou hij in aanmerking komen voor het nationale team, dan heb je weer geen spits, hooguit 1 met een jetlag.
Lees net dat Napoli gesproken heeft met de mensen rondom Gimenez? Vraagprijs gezakt van 50 m naar onder de 40 en mogelijk nog minder .. Hoeveel waarheid zit er in die bedragen?
Volgens mij wordt ie ook gehaald omdat hij net als Danilo een storende spits is (daarom relatief veel kaarten) die past bij de speelstijl van eerste seizoen Slot.
Klopt, staat hij (ook kwa statistiek) bekend om in de MLS. Een van de spitsen met de meeste balveroveringen, en scoort ook nog best redelijk. Lijkt me echt iemand die alles geeft voor het club als ie eenmaal dat shirt aanheeft. Zie hem graag komen!
Ik heb liever een scorende dan een storende spits ;p
;) Type Kramer maar dan met een enchilada langs de lijn
Dan moet hij eerst maar eens gaan lijnen alvorens hij naar ons komt….
Hij zal wel in eerste instantie de optie achter Ueda moeten worden als Gimenez vertrekt. Ik denk trouwens dat de komst van Priske goed zou kunnen uitpakken voor Ueda en Zerrouki. Doordat Priske vaak wat lager op het veld druk zet komen die meer in hun kracht te spelen. Ueda zal wat meer ruimte krijgen, wat handig is met zijn diepgang. Zerrouki speelt dan juist met wat minder ruimte in de rug. Wat dat betreft zou het me ook niet verbazen als Stengs geregeld als spelmaker op 8 zal spelen als Timber vertrekt, ongeveer zoals Veerman bij PSV. Als je wat lager druk zet en wat directer wil spelen is het handig als je op 8 een spel versneller hebt staan die de lopende mensen aan het werk zet. Op VI staat vandaag trouwens een artikel over dat de spelmaker in het moderne voetbal steeds minder vaak op 10 staat. Wat dat betreft is het interessant wat voor type middenvelders Feyenoord aan gaat trekken deze zomer.
Het valt me ook op bij jeugdspelers. De creatieve nummers 10, worden laatste tijd naar achteren gehaald en spelen dan ook meer op 6 of box to box. Kraaijeveld en Milambo bijvoorbeeld. Beide startend op 10 nu toch meer een 8. kokcu idem.
Ploegen zijn dusdanig georganiseerd dat er voor een nummer 10 vaak te weinig ruimte meer is om het spel te maken. Op 8 en 6 ligt er meer ruimte, vandaar dat de creatieve spelversnellers steeds vaker daar spelen.
Als je 3 spitsen wilt is hij meer dan prima. Relatief goedkoop en is de laatste wedstrijden goed op dreef.
Hij wordt alleen nooit de 3de spits. Gimenez is al zo goed als zeker vertrokken. Dan is de vraag zijn Carranza en Ueda goed genoeg voor een 2-strijd?
Misschien dat ze dan nog een wat jonger talent erbij halen?
Het is inderdaad de bedoeling dat het er nog een jonge spits bijkomt (is ook eerder vermeld), gok een externe maar misschien mag Nesto Groen het wel laten zien in de voorbereiding.
Als eigen jeugd goed genoeg is ben ik altijd een voorstander!
Ik dus ook, ik vind waarom dik geld uitgeven voor een positie die al bezet is, eerst de jeugd een kans geven, komt het echt tekort, dan pas de knip trekken.
in de filmpjes van zijn 'hoogtepunten' ziet hij er bijzonder matig uit.
12 wedstrijden 5 gele kaarten. Heethoofdje
Hij is een van de spitsen met de meeste balveroveringen, vandaar de vele kaarten, echt een storende spits en dat is wel wat we graag zien!
zit al laatste 2 wedstrijden niet bij de selectie.
Dus die komt bijna onze kant op
Dit is gewoon de vervanger van Santi. Had gehoopt op een jongere, grotere talent, maar goed hij kost heel weinig, kan je je geld in andere posities en gaten investeren. Hoop dat er 1 of 2 échte versterkingen komen, dat hebben we echt nodig anders loop je weer achter op PSV. En je weet nooit wanneer Ajax terugkomt, kan snel gaan, moet je voor oppassen.
Lijkt mij sterk dat je 3 jongens haalt voor 1 plek die allemaal verwachten te spelen.
Misschien verwacht deze jonge niet te spelen?
Dat lijkt mij 'lariekoek' haha.

Even serieus, maar een 24-jarige spits die in de MLS altijd z'n doelpuntjens meepakt, verwacht toch minstens 2de spits te zijn lijkt mij? Anders is het wel een gebrek aan ambitie vindt ik. Maar dat is puur op basis van z'n status en leeftijd.
Je hebt een derde spits nodig. Beter dan iemand met goede stats en al gewend in het buitenland te wonen dan een jonkie die nog bij moeder thuis eet. Mocht Santi gaan zal er sowieso nog een spits bijkomen.
Ja, een jonge gozer komt dan, die moet wennen, dan maken Ueda en Carranza het wel uit met z'n tweeën. Of denk je echt dat het een goed idee is om 3 jongens voor 1 plek te halen die allemaal willen/verwachten te spelen? Met 2 krijg je al gedoe, laat staan 3.
Caranza zal ook moeten wennen. Maar je hebt afgelopen seizoen kunnen zien dat 3 spitsen totaal geen overbodige luxe is. 1e CL wedstrijd waren bijvoorbeeld de spitsen allebei niet beschikbaar door blessure en schorsing. Met Asia cup bleef Santi vaak lang staan omdat er geen alternatief was, ook al raakte hij geen bal. En ze maken samen maar uit wie er speelt.
Je praat nu over enkele wedstrijden, daarin speelt pech/geluk met blessures en vorm ook een rol. In 90% van de wedstrijden is dat helemaal niet aan de orde in een seizoen en hen je gewoon 2 spitsen beschikbaar. Die laatste 10%, kan je invullen een jonge jongen. Zelfs de allergrootste ploegen hebben maar 1 of 2 spitsen, we hoeven de invloed van een derde echt niet groter maken dan het is.

Je kan ook een Ajax situatie krijgen met Brobbey, Mikautadze en Akpom die allen wilde spelen maar er was maar 1 plek beschikbaar. Dessers/Linssen en Santi/Danilo, dat zij duels die je moet hebben. Denk je dat het ten goede was geweest in die situatie als je nog een derde had toegevoegd? Lijkt me niet.
Voor de vragen over Nadje, die is momenteel op vakantie 🇲🇦
En daarna naar feyenoord zo snel mogelijk😉
@Bombarda 2 vragen ik hoop dat je tijd hebt en ze hopelijk beantwoord
Is er al wat bekend wie 1ste keeper word.
En blijft stengs.
Denk jij niet dat de nieuwe trainer gaat bepalen wie de eerste keeper wordt? 🤔
Nou ja ik denk dat feyenoord zelf er ook wel bedenkingen erbij heeft wie er uiteindelijk de kuip moet verlaten van de doelmannen dus daar heb je een trainer niet voor nodig
Zal vooral ook van de interesse afhangen. Dat er één keeper gaat is wel duidelijk.
En ik gisteren maar denken dat sommigen een leuke grap maakten…. Is het nog waar ook… 😎
Doet hij zelf de onderhandelingen dan ;)
Het lijkt er dus op dat we een zo goed als transfervrije spits terug gaan halen bij het vertrek van Santi die in eerste instantie de vervanger wordt van Ueda.

Dat levert dan een hoop bruikbaar budget op voor andere posities of om op de bank te houden.
Een van de weinige reacties waarvan ik zeg hij heeft t volle verstand, Feyenoord heeft de wens 3 spitsen te hebben in de selectie, en door al een van deze goedkoop te halen is er veel meer financiële ruimte voor nog een goede spits die wat meer kost of elders ergens een mooie versterking.
Wel met de kanttekening dat een transfersom maar het halve verhaal is. Je moet ook rekening houden met het salaris wat deze jongen gaat krijgen en hoe groot de hap uit de salaris huishouding is. Al hoewel ik verwacht dat dat wel mee zal vallen.
Nee dat snap ik, maar doordat je op de transfersom bespaard kun je ook wat meer door schuiven naar het salarisbudget. Ik vind het goed gehandeld van de club.
Iemand geeft een duimpje omlaag 😂.

Graag een reactie hoe die persoon het dan ziet.
Het vragen “uurtje” voor @Bombarda is weer losgebarsten….
Als hij nu voor elke vraag een dubbeltje kreeg 😂😂😂
Daar biedt deze website een ideaal platform voor, mensen mogen toch gewoon hun vragen stellen?
Zeker. Maar wees eens eerlijk. Vind jij een vraag aan jou wie eerste keeper wordt en of Stengs blijft niet een beetje teveel van het goede? 🤔
Nee want het blijven vragen en je mag alles stellen als het maar positief is richting degene toe en naar feyenoord
Sinds wanneer heet jij Bombarda? 🤔
Ik bedoeld het ook op een positieve manier. Was niet vervelend bedoeld
@Bombarda wanneer kunnen we een beetje die buitenspeler prioriteit speler verwachten welke namen feyenoord voor wil gaan.
En wanneer kan je die middenvelder melden die uit de Uk komt
We melden pas iets als het concreet wordt
@Bombarda denk je dat paixao eerder vertrekt en dat feyenoord een vervanger haalt , of is de kans groter dat hij blijft

En over dat stukje over stengs die jullie als 1908 hebben geschreven geeft hij eigenlijk aan dat hij wil blijven is dat zo
Paixao moeten we echt behouden. Die gaat vlammen in een systeem waarbij we sneller omschakelen.
@Bombarda denk je dat Feyenoord voor Bryan Gil gaat voor de rechtsbuiten positie of lijkt het nu toch een ander te gaan worden?
Er lopen (qua rek) betere opties rond voor minder centen
Dat lijkt mij idd ook. Geovany Quenda werd in het artikel bij de aanbevelingen genoemd op 1908. Die laat op de ek onder 17 wel zien dat het een fantastische rechtsbuiten is. Hopelijk dat de scouts van Feyenoord dit toernooi ook in de gaten houden.
Goeie speler inderdaad, of hij daadwerkelijk de absolute nummer 1 kan worden moet blijken ik heb ook een toptalent die kan uitgroeien matej jurasek slavia praag linksbuiten,cam en rechtsbuiten uit te voeren kan
Bombarda, ik hoop dat Carranza volgend jaar ook miljoenen waard is. Net als die gemiste kans waar jij het eerder over had. Mits alles doorgaat uiteraard!
Die spits in Zuid Europa die voor minder geld dan Ueda op te halen was en inmiddels zijn stempel behoorlijk gedrukt heeft.. (stond er bij Feyenoord heel goed op, maar Ueda moest en zou komen)
Bombarda had het er eerder over dat er vorig jaar een spits gehaald kon worden voor een prikkie. Dat heeft Feyenoord toen niet gedaan en die schijnt nu miljoenen waard te zijn en dus niet meer haalbaar. Hij zei niet om welke spits het ging.
O, reacties hebben elkaar net gekruisd zie ik.
Je hebt aangegeven dat ze vanuit frankrijk ongeduldig worden, heb je iets gehoord over hoe Feyenoord daar mee zit?
Feyenoord is recent naar Mexico en Engeland gereisd. Nu tijd en ruimte voor actie. Club is aan zet en hij is nog niet weg hoor
@Bombarda heb je er vertrouwen dat deze deal rond en met wie gaat hij concurrentie strijd aan met Zerrouki en mogelijk nog degene die gehaald wordt voor de vertrekkende wieffer
Is het ook een reëel scenario det beide huidige spitsen een stap maken. Ben nog niet overtuigd van Ueda eerlijk gezegd en bij een bod dat rond zijn transfersom zat zou ik hem persoonlijk laten gaan. @Bombarda
Een maand geleden had niemand van Nadje gehoord. Nu moet hij zsm komen en wordt het zelfs tenenkrommend genoemd dat hij er nog niet is... laten we toch eens geduldig de transferperiode afwachten en op 1 september conclusies trekken...
niet persee van nadje gehoord, persoonlijk hoopte ik al jaren dat we eens gaan scouten in de (lagere) franse competities, maar inderdaad we moeten geduld hebben, verder is het toch geen schande om af en toe om een update te vragen als er 2weken geleden gezegd werd dat feyenoord dichtbij een persoonlijk akkoord is.
daar is dit forum voor bedoeld lijkt me, chatten en discussiëren over de nieuwste ontwikkelingen , wat is anders het hele idee achter de reacties die mensen hier mogen plaatsen.
@FR_666 joh ik zit niet dag en nacht op dit forum. ik spreek voor mezelf met af en toe, Leven en laten leven 😃
Ben zelf ook blij met scouting en zijn de namen interessant... maar er zullen meer "namen" niet komen dan wel. Dus laten we geduldig zijn en niet bij iedere "naam" die uiteindelijk niet komt concluderen dat er weer te traag gehandeld is. Bij transfers is Feyenoord van zoveel factoren afhankelijk bij het wel of niet slagen...
Daar ben ik het volledig mee!
Eens , maar vragen om
Een update en de handelswijze van Feyenoord afkraken is natuurlijk ook een groot verschil
Wel interessant. Stel dat gimenez vertrekt voor 20+miljoen (zie liever Ueda gaan, heb ik persoonlijk niet zoveel mee). Dan hou je weer meer geld over als je jonge spits haalt.

Op welke posities gaan we dan echt aan de bovenkant investereren?
Rechtsbuiten, rechtsback, middenveld en links centraal zullen vast wel grote transfers komen deze zomer.
Rechtsbuiten ligt echt de prio nu
@Bombarda heb je al echt een naam daarvoor die ons aan de bovenkant zou moeten versterken?
Dat klinkt wel erg deprimerend eerlijk gezegd hahahah
Feyenoord gaat geen spelers halen van clubs die groter dan Feyenoord zijn, dat is technisch/financieel onverantwoord. Feyenoord zegt zelf een ontwikkelingsclub te willen zijn en blijven. Goede spelers halen van clubs beneden het niveau van Feyenoord: daar valt de winst te behalen. Neem voorbeelden als Hancko, Gimenez, Aursnes, Trauner…
AZ is een ontwikkelings club. Levert bakken met geld en enorm weinig prijzen op. Niemand met enigszins realiteitsgevoel verwacht spelers van 15-20 miljoen,maar dit klinkt alsof we niet structureel om de prijzen willen strijden.
Of juist wel. Zie Ajax met Bergwijn en andere kornuiten. Dan ben je snel door je centen heen (dikke fee, dik salaris); spelers met minder honger en minder doorgroei vaak wat betreft transferwaarde. De uitzondering zou dan bijv. De Vrij zijn.

Liever kopen ze de beste talenten die we kunnen betalen.
Ik snap je enigszins, maar als je de onderstaande namen van bombarda ziet als je 1 speler van dat kaliber als rechtsbuiten kan halen speel je zeker wel ergens voor.
Krijg hier een aantal negatieve reacties op en die onderschrijf ik ook, dus bij deze ter verduidelijking: Ik bedoel dat een gezonde mix noodzakelijk is om voor de prijzen te strijden en jonge spelers beter te maken.Allemaal hele dure spelers halen is absoluut niet wenselijk natuurlijk, maar met alleen talenten kom je er ook niet volgens mij.
Dan moet het wel 20+ een heleboel zijn
Sounds like a plan.
Komt er niets uit de jeugd aan die ook in de spits kan spelen?
Nesto Groen, maar is (nog) niet goed genoeg. Moet een jaar naar Dordt en van daaruit verder kijken.
Nu niet. Neijenhuis (16) wordt wel een topper als je het mij vraagt.
Je hoort vaker dat spelers uit de MLS pas in de winter vertrekken ivm het andere competitie eind. Dat is bij deze jongen dus niet het geval?
Als het aan Feyenoord ligt dus niet. Nu kan die club nog een paar centen opstrijken, in december niet meer.
@bombarda Nadje zal wel niet komen aangezien feyenoord nog niet doordrukt?
Iedere buitenlandse transfer duurt een aantal weken, geduld
@Bombarda Hoe zien ze de spitsenpositie bij vertrek Santi? Zal er een spits aangetrokken voor 1e, 2e of derde spits?
Mogen Carranza en Ueda dan gaan uitmaken. Derde jonge spits er achter, zoals beschreven in het artikel :)
@Bombarda sorry, had ik even volledig gemist. niet zo'n beste dag vandaag, thanks voor t antwoorden en geniet van je dag :)
Ongelooflijk, het lijkt of mensen alleen de headers maar lezen en het artikel overslaan 🙄. Het staat er letterlijk: Mocht één van de huidige spitsen deze zomer een uitgaande transfer maken, leeft het idee om nóg een jonge derde spits aan de selectie toe te voegen.
Zou het echt jammer vinden als Nadje niet doorgaat. Ziet er erg veelbelovend uit op de highlights.
Leuk 3 spitsen, maar dan moet het hierarchisch wel kloppen, dat is het nu niet. 2 gelijkwaardig(of 1 beter en de ander oke) + een jonge jongen of oude pinchitter is veel logischer en beter te managen. Deze jongen is qua leeftijd en status veel logischer als vervanger van Santi of Ueda. Tenzij hij kwalitatief heel ver achterloopt.
Feyenoord doet er ongetwijfeld goed aan om deze jongen voor (nagenoeg) niets op te pikken, vroeg in de window. Uitvoerig bekeken, breed gedragen en je zit qua spitsen nu goed. Dat is ook fijn voor de nieuwe trainer die straks instapt.
Kan het Insta logo weer normaal en niet in de oranje kleur?
@bombarda Heeft de scouting zijn naam op tafel gelegd? Of komt hij uit het netwerk van DtK.
Voor beide partijen, en vooral voor de club Feyenoord, een heel interessante speler!
Begint als back-up, kan doorbouwen naar basismateriaal. Vergelijk het met de Gimenez/Danilo situatie in 2022-2023
Ueda wordt eerste spits als Gimenez gaat, en dan twee spitsen erachter.
Mij lijkt het meest realistisch dat Gimenez vertrekt. Dan zal Ueda eerste spits zijn om Carranza ruimte te bieden om te acclimatiseren. Eventueel een 3e jonge/goedkope/transfervrije spits erbij voor de breedte.
Je hebt het artikel wel gelezen?

“3 volwaardige spitsen”.
Het zal dus aan de nieuwe trainer zijn om te bepalen wie hij opstelt.
Als Santi zijn vorm niet terugvindt en niet verkocht wordt heb je zomaar kans dat Ueda of Carranza de voorkeur krijgen. Elke spits zal volwaardig en dus gelijkwaardig behandeld worden.
We gaan het zien… ik hoop niet dat Santi de tweede Jörgensen wordt.
@Bombarda zien jullie nadje voor het EK rondkomen?
Feyenoord zal nú moeten accelereren, anders is Nadje weg
Hoor je geluiden van binnen Feyenoord dat ze dit ook begrijpen en dit dus ook gaan doen?
En welke kapers zijn er eigenlijk nog meer op de kust?
Is afwachten, Frankrijk klinkt in iedergeval ongeduldig
@Bombarda enige idee waarom het zo lang duurt? Zou voor Feyenoord toch niet zo moeilijk moeten zijn deze speler binnen te halen?
@Bombarda ,even offtopic;de app hapert en elk nieuwtje is eerder op fb te zien dan in die app..tenenkrommend ...
Ik laat me verrassen laat ik het zo zeggen.