Bevestigd
Ian Maatsen | Bron foto: @ChelseaFC [X / Twitter]

Foto via @ChelseaFC [X / Twitter]

Transfers

Borussia Dortmund concreet voor Ian Maatsen

FeyenoordTM

Een mooie stap lonkt voor oud-Feyenoord jeugdspeler Ian Maatsen: Borussia Dortmund is concreet in de markt voor de linksback, die anderhalf jaar geleden dicht bij een overstap naar Feyenoord was. Hij koos destijds uiteindelijk voor een avontuur bij Burnley.

De Rotterdamse club was medio 2022 concreet voor Maatsen. Hij verkaste later die zomer op huurbasis van Chelsea naar Burnley, waar hij hoge ogen wist te gooien. Sindsdien is het hard gegaan met de ontwikkeling van de geboren Vlaardinger.

Zijn huidige club Chelsea is recentelijk op de hoogte gesteld van concrete belangstelling van Dortmund door middel van een letter of interest. Maatsen zelf is al nagenoeg persoonlijk rond en ook tussen Borussia Dortmund en Chelsea lijkt het goed te komen.

Chelsea wil medewerking verlenen aan een transfer van Maatsen, die in Londen nog niet structureel op veel speeltijd kon rekenen. Het is de bedoeling dat de multifunctionele linksback uiteindelijk voor meerdere seizoenen in het geel-zwart te bewonderen gaat zijn.

Over een constructie alsmede een transfersom zijn nog geen details bekend, maar het zal gezien de financiële middelen en positie van Dortmund niet onlogisch zijn als Maatsen deze winter gehuurd wordt en op een later moment gekocht wordt door de huidige nummer 5 van de Bundesliga.

Feyenoord ontvangt bij een permanente transfer géén solidariteitsbijdrage voor Maatsen, die tot de zomer van 2013 voor de Rotterdammers uitkwam in de jeugd. Hij maakte daarna de transfervrije oversteek naar Sparta Rotterdam en wist via PSV zijn weg naar Chelsea te vinden.

Na uitleenbeurten aan Charlton Athletic, Coventry City en Burnley FC is Maatsen toe aan de volgende stap in zijn carrière. Hij loopt bij Chelsea aan het eind van 2025 uit contract. Transfermarkt schat de huidige transferwaarde van de linksback in op twintig miljoen euro.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@feyenoordtm is feyenoord nog geïnteresseerd in manhoef? Rangers heeft een bod uitgebracht
@FeyenoordTM is Callum Hudson-Odoi een optie? Altijd al een geweldige speler gevonden, zit momenteel op de bank bij Nottingham Forrest.
Zou een topaankoop zijn maar die verdient zeker minimaal 5 miljoen
Jammer dat Fey hier dan weet niets aan overhoudt... Iets over 20mio was al leuk geweest
Wij denken er elke wedstrijd nog aan! En nu?
@FeyenoordTM off-topic: hoe kijkt arne slot en dennis te kloese eigenlijk naar alle huurlingen.
Hopelijk leuk voor hem..
Blij dat hij destijds niet naar Feyenoord is gekomen, kijk wat dat ons gebracht heeft..

THE BEAST HARTMAN ! 🙌🏼
@FeyenoordTM Danjuma nog steeds een serieuze optie voor ons? Las dat Lyon nu probeert de huurdeal over te nemen, misschien geen slecht idee als Feyenoord opnieuw informeert.
Gelukkig , is raar mannetje.Past bij niet bij Feyenoord. Dat zijn mannen .
Danjuma. Hebben we niet al genoeg dure weggooiers op de flanken?
Site moet gevuld blijven worden totdat de transfer window open is .
En Bosvelt6 bepaalt nog altijd zelf wat hij wel en niet leest
Ho, ho, was gewoon een opmerking dat ik deze post wel begreep. Maar was eigenlijk te kort om dat wellicht duidelijk te maken. Geen berichten is ook niets .
Boeit niet veel Feyenoorders denk ik.
Natuurlijk wel. Oud jeugdspeler én voormalig target, die het ook nog eens erg goed doet.
Wanneer verwacht je Feyenoord 1 transfernieuws inkomend?
Transferbetrokkenen zijn met vakantie
Er loopt nu niets concreets hoorde ik