Annouk Boshuizen Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Vrouwen

Boshuizen: "Ik snak er naar om wekelijks te spelen"

Van de redactie

Annouk Boshuizen vertrekt na twee seizoenen bij Feyenoord. Daarmee bevestigd Feyenoord de eerdere berichtgeving over een naderende vertrek. De 24-jarige aanvoerder van Feyenoord Vrouwen 1 heeft ervoor gekozen om haar voetbalcarrière elders voort te zetten. Ondanks een doorlopende verbintenis zijn beide partijen overeengekomen het contract te ontbinden.

Boshuizen was op Varkenoord bezig aan haar tweede seizoen. De middenvelder maakte in de zomer van 2021 de overstap van ADO Den Haag naar Feyenoord en was er als aanvoerder mede verantwoordelijk voor dat het nieuw gevormde team in het debuutseizoen zichzelf meteen op de kaart wist te zetten. De Vlaardingse kon anderhalf seizoen op een basisplaats rekenen, maar kwam de afgelopen maanden minder aan spelen toe.

‘Ik ben ontzettend trots dat ik heb mogen bijdragen aan de start van Feyenoord Vrouwen 1’, aldus Boshuizen. ‘Ik heb twee topjaren bij Feyenoord gehad en zal alle hoogtepunten die we hebben beleefd nooit vergeten. In de fase van mijn carrière waar ik nu zit snak ik er echter naar om wekelijks aan spelen toe te komen. Ik hoop daar via een nieuwe uitdaging meer zekerheid in te krijgen en ben dankbaar dat de club medewerking aan mij verzoek om te vertrekken heeft verleend. Mijn dank gaat uit naar alle supporters en mensen binnen de club die altijd voor mij hebben klaargestaan.’

Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal van Feyenoord, betreurt het vertrek van Boshuizen maar heeft begrip voor haar situatie. ‘Annouk was vanaf dag één onze aanvoerder en heeft deze rol altijd zeer gedreven en professioneel uitgevoerd. Daarnaast heeft ze met al haar ervaring veel speelsters kunnen te helpen. In de situatie waar Annouk nu zit zijn we met haar in gesprek gegaan en heeft ze ons gevraagd de club te mogen verlaten. Vanwege haar grote inzet en alles wat ze voor Vrouwen 1 heeft betekend, hebben we haar verzoek ingewilligd. We bedanken haar voor alles en wensen haar veel succes in haar verdere voetballoopbaan.’

Bron: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Waarom wordt deze onzin gepromoot? Het is niet om aan te gluren.
Vrouwen 1 heeft een nieuwe trainer nodig. Presteren minder en speelsters willen weg.
Die hebben ze, sinds een maand of drie al. En deze is voor Feyenoord V1 in de fase waarin we zitten, echt een klasbak. Na de zomer komen de Vrouwen sterker terug dan ooit, mark my words.