yv2023712yv2023712a1a04748

VK Sportphoto

Nieuws

Boskamp over CL-poule: "Denk dat we thuis tegen alle drie punten kunnen pakken"

Stan

Volgende week dinsdag speelt Feyenoord voor het eerst sinds 2017 weer een wedstrijd in de Champions League. Op het YouTube-kanaal van Vandaag Inside blikt Jan Boskamp vooruit op de mooie potjes die de Rotterdammers te wachten staan, met als eerste het duel tegen Celtic, een historisch affiche: "Dat is toch een beetje nostalgie. De eerste keer dat een Nederlandse club de Europacup I won."

Spitspositie
Feyenoord moet het tegen Celtic door de schorsing van Gimenez en de blessure van Ueda stellen zonder echte spits. Boskamp heeft wel een idee hoe de Rotterdammers dat gemis kunnen opvangen. "Ze hebben er met Minteh gespeeld. Ook in die positie, als diepe spits. Ik vind dat hij het rechts echt goed doet. Maar je kan ook gewoon met een valse spits gaan spelen. Stengs kan misschien een beetje opschuiven en dan met komende mensen. Dat heeft hij ook al een keer bij Antwerp gedaan."

"Dus zonder echte diepe spits gaan spelen en dan komen op bepaald moment toch die vleugelspitsen naar binnen toe", gaat de oud-Feyenoorder verder. "Dat kan je een beetje vergelijken met het grote Barcelona. Maar je kan Barcelona natuurlijk niet vergelijken met Feyenoord."

Een valse spits is volgens Boskamp dus zeker een optie, al twijfelt hij of Arne Slot daar ook zo over denkt. "Bij Celtic sluiten die centrale verdedigers niet echt aan dus dat (met een valse spits spelen) kan dan misschien een voordeel zijn. Maar het kan ook zijn dat hij gewoon die Minteh diepe spits zet. De manier waarop Arne altijd speelt is met een diepe spits en dan met een man eromheen. Ik ben echt benieuwd hoe hij het gaat oplossen."

Loting
De Kuip geldt voor Feyenoord als een belangrijk wapen in de strijd om overwintering in de Champions League. "Als je punten moet pakken is het vooral thuis en dan denk ik dat we thuis tegen alle drie punten kunnen pakken", stelt Boskamp. "Ook tegen Madrid, want Madrid is echt niets vergeleken met een jaar of vier geleden. Lazio is altijd een kloteploeg voor ons geweest, plus we mogen daar niet naar toe."

Toch kijkt Boskamp reikhalzend uit naar de wedstrijden in het miljoenenbal. "Ik zeg dat we goed geloot hebben, dat we zeker de pouleronde moeten overleven en dat we heerlijk kunnen genieten van die drie wedstrijden thuis."

Wieffer
Ten slotte wordt de analist gevraagd naar Mats Wieffer, die hij bij Oranje niet zijn beste wedstrijd zag spelen. "Ik vond hem niet goed, omdat hij overal te laat was. Hij was zo gefocust, hij wou alles doen. In die 45 minuten heeft hij hoog tempo gelopen, maar hij speelde echt niet goed. Zijn vervanging was dus in principe terecht." De mindere vorm van Wieffer verbaast Boskamp. "Ik heb ‘m zien spelen met Zerrouki op de training, toen speelden ze echt goed: alles één keer raken. Dan begint de competitie en ineens viel ‘ie weg."

Delen

Reacties

Celtic mist ook een aantal sterkte centrale verdedigers. Dus dat wij een spits missen mag geen excuus zijn. Erop en erover!
wat klopt er van de geruchten over dilrosun naar istanbul basaksehir?