pascal-bosschaart

VK Sportphoto

Nieuws

Bosschaart over Dordt-huurling: "Zullen we het niet over hem hebben, alsjeblieft?"

Moreno

Vanaf het huidige seizoen is Pascal Bosschaart namens Feyenoord deel van de staf van FC Dordrecht. De Rotterdammer, die de assistent van hoofdtrainer Michele Santoni is in Dordrecht, was te gast in de laatste aflevering van Feyenoord-podcast Kein Geloel, waar hij inging op de door Feyenoord verhuurde spelers aan 'Dordt'. 

Antef Tsoungui
De stormachtige ontwikkeling van de van Brighton overgekomen Belg Antef Tsoungui blijft niet onopgemerkt. Bosschaart: "Zullen we het niet zoveel over hem hebben, alsjeblieft? Anders zijn we hem straks kwijt", grapt hij. Dat Feyenoord vertrouwen in de 20-jarige centrumverdediger heeft, blijkt wel uit het feit dat hij tijdens iedere interlandperiode traint en speelt met de selectie van Feyenoord. Toch had hij het in Engeland lastiger. "Bij Brighton heeft hij een label van moeilijke jongen opgeplakt gekregen, dat vind ik altijd een onzinlabel. Wat is moeilijk? Ik houd wel van jongens die een beetje een eigen mening hebben. Dat is toch mooi? Ik ben bang dat wanneer hij deze lijn doortrekt, we hem in de winterstop al kwijt zijn. Hetzij aan Feyenoord, of een andere Eredivisieclub."

Ilias Sebaoui
 "Toevallig heb ik gisteren nog een mooi gesprek met hem gehad," begint Bosschaart over de buitenspeler, die overkwam van Beerschot VA. "Ilias is een jongen die heel gedreven is. Ik vind het soms wel eens dat hij te veel verdedigend werk moet doen. Ik heb liever dat hij zijn energie steekt in aanvallende acties. Hij is creatief als linksbuiten, maar kan ook als rechtsbuiten en in de spits spelen, daar heeft hij bij Feyenoord vorige week gestaan. Het zijn zeker jongens om in de gaten te houden. Voor beiden zie ik zeker mogelijkheden om een stap hogerop te gaan na dit seizoen."

Shiloh 't Zand
Dat de middenvelder, die in tegenstelling tot Tsoungui en Sebaoui wel opgeleid is op Varkenoord, blaakt van de kwaliteit, is duidelijk volgens Bosschaart. Toch slaagt 't Zand er nog niet in om het verschil te maken bij de Schapekoppen. "Hij heeft nog wel moeite met, zoals ik het altijd noem, het 'grotemannenvoetbal'. Hij heeft best wel wat aanpassingsproblemen gehad in de duels en fysieke arbeid. Aan de bal weet ik niet of er beteren zijn qua techniek, schot en dat soort dingen. Het is bizar, alleen het grotemannenvoetbal vergt wel iets extra's en dat heeft hij nog niet. Daar zijn we wel mee bezig. Het mooiste zou zijn als dit soort jongens twee jaar worden uitgeleend aan FC Dordrecht. Dan hebben ze het eerste jaar om te wennen, en moeten ze vanaf volgend seizoen basisspeler zijn."

Korede Osundina
De Amerikaanse aanwinst van Orange County SC kende een vervelende start aan zijn Nederlandse avontuur. Eerst wachtte hij erg lang op zijn papieren, en toen dat eenmaal geregeld was, overleed zijn moeder. "Hij heeft een moeilijke periode gehad. Na het overlijden is hij terug naar Amerika gevlogen en een aantal weken weggeweest. Hij komt er wel aan, het is een jongen die tijd nodig heeft. Potentie zit er zeker in."

Delen

Reacties

Nog geen reacties