Taabouni Feyenoord

VK Sportphoto

Nieuws

Taabouni: "Het wordt een mooie strijd; PSV gaat nog wel punten morsen"

Moreno

Mohamed Taabouni trok deze zomer na één seizoen de Feyenoord-deur achter zich dicht. De middenvelder, die overkwam van AZ, werd kampioen in Rotterdam en leverde daarin in zeven wedstrijden een bescheiden bijdrage. In gesprek met VoetbalNieuws sprak hij over zijn tijd in Rotterdam. 

Stap naar Feyenoord
Omdat de 21-jarige Haarlemmer de aandacht miste van AZ-hoofdtrainer Pascal Jansen, besloot Taabouni te vertrekken en weer met Slot aan het werk te gaan, nu bij Feyenoord. De verschillen tussen Feyenoord en AZ waren al snel helder voor Taabouni. "De faciliteiten zijn eigenlijk hetzelfde. Alleen bij Feyenoord zit er natuurlijk wat meer druk op. De stad Rotterdam is groot, dus je hebt wat meer druk en meer fans in het stadion. Het is meer een échte topclub. Dat voel je wel. Je merkt dat Rotterdam echt het leeft voor Feyenoord."

Gimenez
Bij Feyenoord werkte Taabouni samen met de nodige toptalenten. Santiago Gimenez kan op lovende woorden rekenen van de inmiddels bij Al-Arabi spelende middenvelder. "Ik denk dat het een heel mooi seizoen is voor hem. Hij scoort erop los, maar dat zag je wel aankomen. Het is een leergierige jongen. In de korte tijd dat ik bij Feyenoord heb gezeten, viel dat wel op. Het is een jongen die hard werkt. Hij moest in het begin wennen in een hele nieuwe omgeving. Nu hij eenmaal de draad te pakken heeft, gaat het rap."

Dat de Mexicaan dit seizoen de ene na de andere goal maakt, heeft de spits volgens Taabouni te danken aan zijn trainer, Arne Slot. "Het komt ook wel door Arne dat het zo snel zo goed gaat met Santi. Daar kan hij Arne voor bedanken. Het is een jongen die snel dingen oppakt. Het feit dat je met Arne kan trainen helpt daarbij. Hij is duidelijk in hoe hij dingen wil zien."

Kökçü
Dat Taabouni goed kon opschieten met de naar Benfica vertrokken Orkun Kökçü zal niemand ontgaan zijn. 
Nog elke dag heeft hij contact met de Turkse middenvelder. "Hij doet het goed bij Benfica. Het is een belangrijke schakel binnen de ploeg. Zo ken ik hem ook. Ik hoop hem snel weer op het veld te zien", doelt hij op de blessure van zijn vriend. Dat Kökçü weinig problemen gehad heeft om te aarden in Portugal, verbaast Taabouni niet. "Het is ook een volwassen speler, hè. Orkun is niet te vroeg naar het buitenland vertrokken en gaat zeker weten nog een grotere stap maken."

Titelstrijd
De technicus volgt ook vanuit de zandbak de Eredivisie op de voet. "Vooral de topwedstrijden kijk ik nog allemaal", zegt de middenvelder, die een tweestrijd verwacht om de titel. "Ik denk dat PSV nog wel punten gaat morsen. Het zal tussen Feyenoord en PSV gaan. En dan hoop ik dat Feyenoord kampioen wordt. Het is een mooie strijd tussen deze twee ploegen."

Delen

Reacties

Ik vind het wel mooi dat er "in de zandbak staat"